Dayang Deno: Doodle Art
Showing posts with label Doodle Art. Show all posts
Showing posts with label Doodle Art. Show all posts

24.5.18

Welcome Back Tun!
May 24, 20180 Comments


The one and only Tun Dr Mahahir Mohamad

Ini adalah kali ke dua deno doodlekan gambar Tun. Sebelum ni deno pernah buat sempena birthday Tun. Korang boleh tengok kat sini --- > KLIK <

Doodle potrait Tun kali ini khas sempena Malaysia Baru! Selepas 61 tahun, pada 10 Mei 2018 negara Malaysia mencipta satu sejarah baru apabila Pilihan Raya Umum ke14 dimenangi oleh Parti Harapan dan Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri Malaysia buat kali ke dua! 

Kagum dengan Tun, di usia 92 tahun beliau masih menjalankan tanggungjawab demi negara. Tun... jika dilihatkan usianya, beliau boleh sahaja berehat tanpa memikirkan masalah negara di usia emasnya. Tapi beliau memilih untuk berjuang dan kembali demi bangsa, agama dan negara. Terharu rasanya....

Harapan deno dengan Malaysia Baru ini, semoga negara kita akan menjadi lebih baik, sentiasa dulindungi Allah, kekal aman dan sejahtera... Dan semoga Tun Dr Mahathir Mohamad sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa dirahmati Allah.. amin ya rabb.

Thank you and welcome back Tun! :')


xxxxx

Instagram : @dayangdenoart
FB Page (Art)   : Dayang Deno Art
FB Page (Blog) : dayangdeno.com


Reading Time:
Happy Mother's Day
May 24, 20181 Comments

Who should I give my love to
My respect and my honor to
Who should I pay good mind of
After Allah
And Rasulullah
Comes you mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother


Happy Mother's Day ma. 

I love you, always and forever! Only Allah knows how much you mean to me.... Thank you for everything ma. Lillahi Ta'ala :')


xxxxx

Instagram : @dayangdenoart
FB Page (Art)   : Dayang Deno Art
FB Page (Blog) : dayangdeno.com



Reading Time:
Salam Ramadhan 2018
May 24, 20180 Comments

Rasanya belum terlambat kan

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua^^ Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa, dan semoga puasa tahun ini akan lebih baik berbanding tahun-tahun yang sebelumnya.. Inshaa allah amin!

Salam Ramadhan 2018! :)


xxxxx

Instagram : @dayangdenoart
FB Page (Art)   : Dayang Deno Art
FB Page (Blog) : dayangdeno.com


Reading Time:

20.12.17

Tun Mahathir
December 20, 2017 2 Comments

Tun Mahathir.

The one and only Tun Mahathir Mohamad.

Sooo... Sebenarnya, flowers doodle potrait ni dah lama siap, deno siapkan pada bulan Julai (5 bulan yang lalu). Deno baru berkesempatan update kat  sini.. Masa tu hari ulang tahun Tun, tiba-tiba sahaja datang idea untuk flowers doodle potrait!

Deno doodle khas buat Tun Mahathir sempena hari ulang tahun beliau yang ke 92 tahun pada 10 Julai 2017 yang lalu....

Tun Mahathir, my idol.

Sejak kecil deno kagum dengan Tun.

Impian, semoga suatu hari akan ada rezeki untuk bertemu Tun. Deno ingin serahkan sendiri doodle artwork deno pada Tun... Inshaa Allah :)

x x x x x

Instagram doodle : @dayangdeno
Instagram komik  : @thedayunk
ART page : Dayang Deno Art



Reading Time: