Showing posts with label Doodlers. Show all posts

Starbucks Doodle It

Pada bulan lepas, Starbucks Malaysia collab bersama beberapa orang doodler untuk doodle di Starbuck^^

Setiap doodler telah diberikan tarikh dan tempat untuk mereka doodle seperti Starbucks The Curve, Starbucks Paradigm Mall dan ada beberapa lokasi Starbucks yang terpilih...



Ada beberapa orang kawan doodler deno yang terpilih antaranya Adel, Sanuri, Marts, Debbie, Sylvia Chan collab bersama Starbucks.

Deno juga ada bertemu rakan-rakan di Starbucks yang berdekatan Damansara.... :)

Dayang Deno bertemu doodler Fariza dan Debbie


Dayang Deno bertemu doodler Ah Via

Seronok dapat lihat kawan-kawan doodle secara live^^

Sebenarnya Dayang Deno juga telah mendapat invitation dari Starbucks Malaysia untuk join project ni... Tapi dengan condition kesihatan deno, dan deno yang perlu dialisis setiap hari, deno terpaksa tolak.. Bukan rezeki, tak mengapa la kan^^

Boleh pula air mata ni bergenang sewaktu berbual-bual bersama Debbie, her kind words and positive thought .... amazing :')


Jom follow ig doodler Malaysia :
@dayangdeno
@binomia.by.fr
@martywoodskk
@sanuri_z
@adelshatideas
@debsterity


Lama Tak Jumpa

Lama tak jumpa ini budak lengchaii hihii.. Haziq.

Haziq kawn dodoler juga actually, pernah deno update tentang Haziq. Sekarang Haziq continue belajar di Cheras. Sementara deno di KL sekarang, dapatlah jumpa Haziq.. Awal-awla plan nak jumpa^^

Ini ialah kali ketiga kami berjumpa :)

.

Kali terakhir jumpa pada tahun lepas...  .

Plannya nak doodle sama-sama... Tapi mungkin sebab lama kami tak jumpa, masa yang ada banyak kami habiskan dengan berbual-bual sahaja.

Memang banyaklah kami berbual, rasanya kalau bagi masa satu hari belum tentu cukup haha..Sempat juga kami lunch di Ikea bersama-sama.... . 

Haziq actually dah deno anggap seperti adik deno sendiri. Baik budaknya, very friendly.. 

Thanks Haziq datang juga ke Damansara untuk jumpa saya.

Till we meet again Haziq :)



Meet Happy

Happy?

A dream come true dapat jumpa da creator of Happy Boy! :D


Spontaneous planning nak jumpa Alex..  Ohmaigaddd! That time rasa excited sangat coz dah lama nak jumpa Alex, akhirnya dapat juga kami berjumpa :) Selama ni hanya berhubungan tru facebook, bila dapat jumpa rasa macam tak caye pun ada hihik, sebab tak pernah expect akan dapat jumpa Alex.

Banyak juga kami bualkan walaupun hanya sekejap ... Actually dayangdeno pun nervous. ehehe^^ He is a very kind person i ever met! Sungguh... happy sangat2 dapat jumpa Alex! Next time, mesti jumpa lama sikit, and doodle sama2 ya Alex? :)

Thank you very much Alex, hopefully we wiil meet again, soon :)


xxxxxxx

Happy Boy *drawing by dayangdeno :)

Oh ya.. kenapa this entri "Meet Happy?" This is becoz Alex is da creator of Happy boy! I love Happy boy! Memang happy je kalau korang tengok Happy boy, dah la comel, setiap kali tengok Happy, rasa macam nak peluk2 picit2 je sebab comel sangat! Plus Happy selalu bawa aura positive untuk kita... Tak percaya? Korang boleh like page Happy kat --->> SINI 


Drink and Doodle With Haziq

Tersebutlah kisah..**erkk dah macam cerita lama!! 

Plan dah lama nak jumpa my friend yang berbakat ni, Haziq namanya. Kenal ini orang osem di Doodict iaitu satu event doodle.. Haziq juga seorang doodler... First we met agak segan actually.. pendek kata semua deno segan bila deno jumpa kawan baru..hehehe.. But once jumpa, berbual dah macam lama kenal.. Plus he is very nice person.

Sementara dayangdeno di KL, dapatlah jumpa. Kami santai drink and doodle bersama-sama di The Curve, Mutiara Damansara.. Seronotttt! Kami bertukar doodle style^^


Tadaaaa...!!
Nampak simple artwork, almost 3 hours jugak nak siap coz detail


Lama juga kami berbual.. Mostly mengenai art.. Macam ni la bila doodler bertemu doodler, seronok bila dapat ilmu sket2 daripada Haziq.. Haziq more to abstrac punya style, and dayangdeno more to doodle flowers dan detail.. Thank you Haziq for spending time with me^^ Hopefully we will meet again, soon...

Inshaa Allah. 


Instagram : @dayangdeno
Instagram : @haziq.q

Drink and Doodle With Riharu

Incik Riharu san, ini budak osem okeh ^^

Spontan je plan nak jumpa


Last week I met him. Orangnya very nice person and sangat humble even bakatnya sangat osemmm! Act baru juga kenal Riharu from @doodlemalaysia, but you know what bila dengan art people ni, rasa awkward cepat hilang and last2 berbual macam dah kenal lama even mula2 jumpa segan tau. and... sorry Riharu I force you to doodle on my sketch book! Ahahaha *gelak kejam! Kagum dengan bakat Riharu. Banyak juga kami berbual mengenai art^^

If korang tengok artwork dan design from Riharu, mak aiii, termenung lama jugak how la dia boleh buat digital paint lawa gila macam tu.. Gerammm sebab cantik! Dayang Deno tahu kaco dodol je, eh silap doodle heee.. 

Oh ya, Riharu ada juga ambil tempahan design tau. Korang boleh lihat ig dia : @riharuharun

Deno pun geram sebab cantik sangat! Riharu ni terer digital painting, maybe korang berminat nak buat digital potrait ker, or apa2 je design korang boleh contact incik Riharu yer :)


x x x x x x x x


Thank you Riharu for supporting :)


Selamat Sudah

Alhamdulillah..

Selamat sudah artwork dengan tuan dia, Shazni dan Zara. My friends a.k.a adik2 deno ni haaa, pasangan pengantin baru!^^ Tahniah buat Sahzni dan Zara :) Sebenarnya Dayang Deno dah siapkan lama artwork ni, sebelum bulan Ramadan lagi dah siap. Asyik lupa dan tertangguh nak pos!

Kebetulan pula, ada event doodle last weekend and this cute sweet couple pun ada... Akhirnya dapat deno berikan artwork by hand! Rezeki jumpa pasangan comel pengantin baru ni :)



Buat Shazni dan Zara, saya doakan Shazni dan Zara kekal bahagia till jannah.. Amin! :)

**comel kan pasangan pengantin baru ni.. so cute! :)


Santai Petang

Last week punya story! :D

Plan untuk bertemu kawan-kawan. Dua hari sebelum bertemu, memang dah janji and plan dengan kawan-kawan untuk bertemu di The Curve. Semuanya jejaka2.. Aduhaii sejujurnya deno sangat segan, tapi bak kata kakhana ,deno mesti berani bertemu kawan-kawan. Act agak nervous sebab salah seorang kawan yang selama ini hanya berhubung melalui maya, akan datang bersama Redza.. Deno pernah update mengenai master realism Redza Izlan. Kalau korang terlepas boleh klik kat-->> SINI

Bila kami berempat dah bertemu, apa lagi chatting and doodling la kan.. Errr, deno ada lukis sikit je, tetiba "art block" bila kawan-kawan sampai! Heee... Act agak segan and awkward mula-mulanya bila bertemu my new friend, Fakhrul Naim namanya ~~

ini orang osem

Mula-mula memang awkward.. Tapi macam deno pernah cakap sebelum ni, socializing with art people is different! Mula-mula rasa macam awkward, rasa segan sket.. pastu hamik ko gelak2 berbual macam dah lama kenal.. Plus ini Mr. Naim asyik buat deno nak gelak je.. haha!! Sabau2  :p

And macam biasa la.. kita lukis ~ ~

kiriii.. otai realism....  kanannn... sketch 


jejaka2 doodler : hazizy, redza, naim

Terima kasih Mr. Naim yang lukiskan satu artwork untuk saya, love it! Next time buat lagi ya :) Redza... macam biasa sifu realism, arwork memerlukan masa untuk siap! Hurmm cuma kali ni tak dapat spend masa lama sket coz dah lewat petang...

my artwork yg spontan

Deno pun tak sempat nak berikan artwork pada kawan-kawan coz artwork deno detail, tak sempat siap...Next time kena lukis dulu half, then bila jumpa baru sambung, baru sempat siap! Biasa artwork detail amik masa sikit.... Huhuu..

To Mr. Naim next time jumpa hang kena lukis besau2 penuh satu page tu! Ini satu paksaan hokeyy.. hahahaa! **gelak kejam.

Anyway, I'm having so much fun with you guys!! Inshaa Allah.. till we meet again.. :)

xxxxx

Ig : dayangdeno
Ig : fakhrulnimasri
Ig : redzaizlan
Ig :  jijsquall


Doodle Day

Act dah lama nak tengok sifu Redza san ni melukis 'live' depan mata..

Baru kenal juga.. First jumpa Redza, dalam pic he seems serious, but bila jumpa lain sangat.. he's really nice. Even dah tahap master lukis, tapi humble orangnya.. Alahaii awak memang hebat Redza! Kalau korang tengok artwork Redza, dia sangat mahir guna ballpen untuk lukis realistic punya style.. Korang akan nampak drawing tu 'hidup'! Berdarah mata nengoknya... huhuu...

Rezeki deno, last 3 days Redza datang ke Terengganu.. Apa lagi, super excited la nak lukis sama2. Excited sangat2! Deno dapat tengok artwork Redza! Aduhaii detail giler weyyy, and I was like... Oh i'm speechless..

See...
credit pic : Redza Izlan

Segan and neves jugak act. Nasib baik ticer tak garang. Hihi^^



Best dapat lukis sama2.. Biasa deno sorang je.. Sobsss

Dapat juga ilmu and tips from my fren ni. Ada satu part rasa macam tak nak lukis,coz rasa nak tengok Redza lukis je.. Dalam kepala duk fikir how la Redza dapat buat awesome macam tu.. Ini budak memang power.

Siap juga drawing kami petang tu. Theme rimau. Act tak plan pun, tu la my very first time lukis rimau dalam hidup ni. Tak sangka boleh rupa-rupanya.. hahaha! Thanks to Redza yang minta sy cuba lukis lain dari yang lain^^ 

Deno punya biasa la rimau biasa,  rimau Redza tuuu.. nangess.. huuu


Lama kot nak siap.. Dari pagi hingga ke petang! Alhamdulillah... Kami art trade act, nak lompat bintang dapat artwork dari Redza... Hihii.. 

 Thank you sifu san.. Till we meet again :)


#Instagram
Instagram deno : dayangdeno
Instagram redza : redzaizlan


Dapatkan Kalendar Limited Edition Geng Doodlers Malaysia!

Wahhhhh!!!!

Boleh pengsan bila tengok kalendar ni.. Kalendar design daripada Geng Doodler Malaysia yang super awesome!  Ada 10 design yang berlainan di dalam 1 kalendar... Comel-comel semuanya! Gerammmm!!!




Awesome kan??? Kalau dapat satu ni mesti hari-hari kerjanya nak tengok kalendar je kan? Hehehe... Ruginya kalau tak dapat kalendar hasil design daripada doodlerS yang super awesome ni! Dapatkan cepat! Murah sahaja, hanya RM30 including postage!!!

Jika berminat korang boleh contact Biskot Cikot di ---->>> SINI

**Dapatkan sekarang!**


p/s: comel kan? kalau kerja kat office ni, letak atas meja mesti ada yang jeles... Muahaha :p ( psst2, next project insyaallah dapatlah deno join .. amin! )