Dayang Deno: Drawing
Showing posts with label Drawing. Show all posts
Showing posts with label Drawing. Show all posts

10.2.17

Tolong
February 10, 2017 2 Comments

Tolong anak saudara... 

Katanya kawan dia nak, dan dia nak jual. Mulanya deno hairan juga macam mana kawan-kawan sekolah tahu makcik dia ni melukis.. Rupa-rupanya kawan dia ada terlihat doodle deno pada handmade pencil case yang deno buatkan pada tahun lepas.. Deno ada doodle gambar dia kat situ.  Boleh tahan ramai kawan dia order, deno tolong doodle sahaja :)


Reading Time:

20.4.16

Siap!
April 20, 2016 7 Comments
Alhamdulillah siap sudahh^^


Semalam client sudah approved. Sekarang nak email sahaja. Deno akan update full design selepas semua order client settle ya^^

Client buat tempahan untuk sampul duit raya^^ Cepat kan? 

Biasanya deno bukak order bila tiba bulan Ramadhan, tapi tahun ini deno okey sahaja jika ada order doodle untuk sampul raya dan kad raya.. Cuma perlu ikut giliran, itu sahaja.

Masih ada dua artwork client yang perlu disiapkan.. Nak siapkan cepat2 coz deno ada plan sendiri mengenai artwork deno pula, inshaa Allah harap dipermudahkan :)


**Love and hugs



Reading Time:

19.11.15

Smaller?
November 19, 2015 2 Comments
Semalam my niece tolong angkat barang.. Dia cakap cikcu (makcik dia ni) kecik sangat, barang lagi besar dari cikcu so dia tolong. Dia nampak cikcu dia makin tecik! Act my niece yang makin tinggi hihiiii...

INFO :

Tahukah anda steroid prednisolone, if patient amik steroid ni sejak dia kecik, dia takkan besar seperti orang lain.. katakan patient amik semasa dia berumur 10tahun.. so, dia akan kelihatan macam budak juga even dia dah 20an, wajah pun macam budak je.. Setiap Lupus patient akan diberikan this steroid untuk kawal Lupus.. deno mula amik steroid ni since umur 10 tahun, so, gitulah saya... ehehe.. kakak deno yang 1st, 2nd, 3rd, 4th semua tinggi galah panjang macam abah, tapi deno je tecik kanak-kanak ribena ahaha!! sampai sekarang pun ada je pakcik makcik tanya... "darjah berapa dik"" ekekeke :p

**Act banyak bad side effect steroid ni, tapi nak buat macam mana kan ubat wajib... nanti deno share

Reading Time:

29.9.15

Hantu
September 29, 2015 8 Comments
Tak pernah deno lukis hantu...

Biasa bila lukis hantu, kawan akan cakap comel. Sebab tu malas nak lukis hantu.. But last week I challenge myself untu lukis hantu. Google pic hantu, and jadikan model untuk lukis. Deno lukis menggunakan pensil warna LUNA.

First buat, tak menyeramkan.. Rasa macam tak jadi act..Pastu terus siapkan... Deno tak puas hati hasil dia, tapi..... ermm bolehlah miss hantu kan.. huhuu.. Siang2 tengok macam biasa je, tak seram. Lewat malam sesorang tengok, seram juge...




**need more practice

Reading Time:

28.8.15

Santai Lukis
August 28, 2015 8 Comments
Act dah plan since last week.. Nak melukis bersama my friends, Syed and Ismat. Selama ni hanya berbual di alam maya, alhamdulillah ada rezeki dapat kami berjumpa dua hari lepas...

Diaorang pun from Terengganu! :) Excited juga nak jumpa coz selama ni tak pernah tengok diaorang melukis and artwork dua jejaka ini 'live' depan mata.. Hihiii... Akhirnya bertemu jua kami di sebuah Cafe di bandar Kuala Terengganu bersantai sambil melukis dan berbual :)


Seorang jejaka mahir menggunakan watercolor, seorang lagi jejaka dalam masa 5 minit sahaja siap melukis karikatur.. Cantik sangat and i love it! :) Honestly agak segan nak jumpa, maklum sahaja tak pernah berjumpa kan... hehehe.. They are very nice, friendly and humble, seronok dapat kenal korang wahai Syed and Ismat :)

Act kami bertiga bukanlah belajar bidang art.. Syed bidang architecture, Ismat medic and Dayang Deno accounting.. but we love art! Betul socializing with art people is different, mula-mula deno ada rasa segan and awkward but once dah jumpa, lain pula jadinya.. Kami dapat berbual macam-macam mengenai art, non stop and it's fun!

And thank you juga Syed and Ismat for supporting and being my very first Garaj Komik buyer^^ Inshaa Allah ada rezeki kita jumpa lagi :)



Reading Time:

4.7.15

Simple Artwork
July 04, 20150 Comments
Lambat update kat sini.. Act banyak juga drawing deno buat, tapi lambat update. My story kat Floria Event pun belum update. Excited nak share story kat sana kat www.dayangdeno.com ni, tapi belum berkesempatan.. Inshaa Allah nanti deno share^^

Ni simple je, last week punya artwork. Main dengan stroke ~~




Simple sangat. Ni pun tak ambil masa lama buat, kejap2 je, sebab nak ambil mood nak buat artwork. Saja2 deno lukis..... hehe



Reading Time:
Sometimes
July 04, 20150 Comments

Sometimes..

You just gotta silent cause no words can explain how you feel
whats going on in your mind and heart... 

Just smile. 



Reading Time:

4.6.15

Drawing Competition
June 04, 2015 3 Comments
Alkisah second day DayangDeno di event Floria, Putrajaya. Deno join drawing competition! Err.. Nak lukis apa agaknya...

Act lama sangat tak guna water color.. Bukan lama sikit, lama sangat ^^ Last guna water color pun waktu spm dulu.. Deno biasa guna artline, drawing pen je.. Suddenly, deno join drawing competition yang perlu menggunakan water color di Floria, Putrajaya... Fuhh nervous tau :p

Rasa awkward sangat guna water color, dulu2 boleh la dah biasa.. Ini selepas berdekad lamanya tinggal.. hahaaa... Tiba-tiba terpaksa warna menggunakan water color. Nasib baik tak pengsan oiii. Rasa macam student duk buat exam pun ada. Seriously, rasa macam buda-budak sebab awkward.. Sebelum ni duk doodle je kan.... Gulp



Rasanya lebih 200 peserta join drawing competion ni.. Theme bunga Lily dan Floria, Putrajaya. Team kami melukis di booth je.. Korang boleh bayangkan tak feeling deno, yang dah lama tak guna watercolor.. Hihiii.. Deno belasah je, lukis pun biasa je.. Masa lukis okey je, part warna dah panic.. hahaa :p

6 Jun baru diumumkan pemenang ^^ Harapan menang tu memang takde la, deno lukis biasa je.. Tengok orag lain lukis pun dah nak nangis... Hihiii... But yang penting experience kan :)


**lepas ni boleh main watercolor selalu 


Reading Time:

12.3.15

Rest Jap
March 12, 2015 8 Comments

Rest otak ngan lukis jap
Jap lagi sambung keje
Ni lepas geram nak lukis and update blog jap
Kbai



Reading Time:

14.2.15

Opposite Attraction
February 14, 2015 3 Comments
Opposite Attraction
Last week Doodle Malaysia have a game
Try to do something outside your comfort
Sis Allie challenge me to draw *macho

And..... inilah hasilnya ~~



Adussss act deno jarang sangat lukis orang laki2 nih.. Bagi deno la.. Susah weyyy lukis kaum adam ni, biasa deno lukis gambar gegirl je kan. Tak pandai buat but i dare to do it! And itulah hasilnya!! Hahaaaa sorry tak macho, or dengan kata lain tak "jantan"... 

Lahaiiii banyak kali kt cuba, tapi tetap tak macho.. Kesian kan, itu je yang termampu.. huu ~~


**macho is jantan, hensem is like kucing siam - Anderson Ee 




Reading Time:

12.12.14

Keep Drawing
December 12, 2014 12 Comments

This is my art yang terhasil secara spontan semalam... Act I have no idea who he is.. But for sure he is only da watak in my imagination.. Even deno tak berkawan baik dengan warna2 ni... or lebih tepat tak pandai guna warna. Apa lagi nak buat ton2 warna, i fail! 

But I try... I always remember what Azmil **doodlerfriend told me.. **draw with passion and heart*.. Even korang hanya suka lukis orang lidi, that orang lidi pun art jugak and its priceless.. So, just keep drawing ! :D


my insta : dayangdeno


Reading Time:

10.12.14

Zombie Again
December 10, 2014 4 Comments
Semalam punya cerita ~ ~


Seronok jugak lukis zombie ni
Tak seram pun.... ^^
Zombie pakai lipstick merah lagi..
Hehehhh......


Reading Time:
Drawing For Da Contest
December 10, 2014 2 Comments

Event PSLEM dah dekat.. As usual da bendahari must sediakan artwork for da colouring contest... Tapi artwork ni deno buat simple sebab untuk kanak-kanak under 12tahun kan... Heeee..

As usual mesti ada jugak butterfly even kali ni butterly kecik je.. Last year butterfly besar.. Lupus symbol kan butterfly, so da butterly itu wajib! Huhuuu


**Event PSLEM this Saturday


Reading Time:

2.12.14

End
December 02, 2014 6 Comments
Today is the end of doodle jammed day., and the last word is : END

"It is not the END of the world adik and remember not to lose hope.. We're always here for you.." - mama



In syaa allah.. Nothing is impossible when you have faith.



Reading Time:

27.11.14

Angin
November 27, 2014 4 Comments
Graphic jam!

It's really simple. Pada setiap hari, Fifi Noor Azm dan Allison Li-sin Hill akan akan mempamerkan satu perkataan di page doodle malaysia and all members perlu lukis sesuatu bertemakan perkataan tersebut mengikut interpretasi masing masing.

Perkataan hari ini ialah "Angin"


Rambut menggerbang ditiup angin ~


Reading Time:

12.9.14

Lukis Lagi
September 12, 2014 25 Comments

Lukisan yang terhasil untuk pagi ni...
Lukis Lukis..
Boleh la kan 
Mood design belum datang .... hihik


Reading Time:

3.9.14

Prince Charming?
September 03, 2014 8 Comments

Prince charming?
Real life has no prince charming
In my art ....... yes! hihihi ....

Ok berangan :p

Reading Time:

18.8.14

Artline Style
August 18, 2014 7 Comments

Sebelum ni deno biasa lukis doodle macam ni dalam versi digital, guna software.. Kali ni doodle in artline style... Just guna beberapa jenis artline dan saiz, then siap! Kena praktis gak jari2 ni guna pensil dan artline nanti duk guna "tikus" je, tak pasal2 keras jari :p


p/s: art is fun

Reading Time: