Showing posts with label Drawing. Show all posts

Tolong


Tolong anak saudara... 

Katanya kawan dia nak, dan dia nak jual. Mulanya deno hairan juga macam mana kawan-kawan sekolah tahu makcik dia ni melukis.. Rupa-rupanya kawan dia ada terlihat doodle deno pada handmade pencil case yang deno buatkan pada tahun lepas.. Deno ada doodle gambar dia kat situ.  Boleh tahan ramai kawan dia order, deno tolong doodle sahaja :)


Siap!

Alhamdulillah siap sudahh^^


Semalam client sudah approved. Sekarang nak email sahaja. Deno akan update full design selepas semua order client settle ya^^

Client buat tempahan untuk sampul duit raya^^ Cepat kan? 

Biasanya deno bukak order bila tiba bulan Ramadhan, tapi tahun ini deno okey sahaja jika ada order doodle untuk sampul raya dan kad raya.. Cuma perlu ikut giliran, itu sahaja.

Masih ada dua artwork client yang perlu disiapkan.. Nak siapkan cepat2 coz deno ada plan sendiri mengenai artwork deno pula, inshaa Allah harap dipermudahkan :)


**Love and hugs



Ros Merah


Masih menunggu

Artwork kat atas tempahan daripada seorang client, dah siap. Sekarang masih menunggu khabar daripadanya... Ermm rasa sayang pula dengan artwork sendiri, kadang2 rasa macam taknak bagi kat client.... Tapi mana boleh macam tu kan?

Sebenarnya semua artwork deno sayang :)


*kalau korang berminat nak tempah doodle art boleh pm deno:
FB : Dayang Deno
Instagram : @dayangdeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Hantu

Tak pernah deno lukis hantu...

Biasa bila lukis hantu, kawan akan cakap comel. Sebab tu malas nak lukis hantu.. But last week I challenge myself untu lukis hantu. Google pic hantu, and jadikan model untuk lukis. Deno lukis menggunakan pensil warna LUNA.

First buat, tak menyeramkan.. Rasa macam tak jadi act..Pastu terus siapkan... Deno tak puas hati hasil dia, tapi..... ermm bolehlah miss hantu kan.. huhuu.. Siang2 tengok macam biasa je, tak seram. Lewat malam sesorang tengok, seram juge...




**need more practice

Santai Lukis

Act dah plan since last week.. Nak melukis bersama my friends, Syed and Ismat. Selama ni hanya berbual di alam maya, alhamdulillah ada rezeki dapat kami berjumpa dua hari lepas...

Diaorang pun from Terengganu! :) Excited juga nak jumpa coz selama ni tak pernah tengok diaorang melukis and artwork dua jejaka ini 'live' depan mata.. Hihiii... Akhirnya bertemu jua kami di sebuah Cafe di bandar Kuala Terengganu bersantai sambil melukis dan berbual :)


Seorang jejaka mahir menggunakan watercolor, seorang lagi jejaka dalam masa 5 minit sahaja siap melukis karikatur.. Cantik sangat and i love it! :) Honestly agak segan nak jumpa, maklum sahaja tak pernah berjumpa kan... hehehe.. They are very nice, friendly and humble, seronok dapat kenal korang wahai Syed and Ismat :)

Act kami bertiga bukanlah belajar bidang art.. Syed bidang architecture, Ismat medic and Dayang Deno accounting.. but we love art! Betul socializing with art people is different, mula-mula deno ada rasa segan and awkward but once dah jumpa, lain pula jadinya.. Kami dapat berbual macam-macam mengenai art, non stop and it's fun!

And thank you juga Syed and Ismat for supporting and being my very first Garaj Komik buyer^^ Inshaa Allah ada rezeki kita jumpa lagi :)



Simple Artwork

Lambat update kat sini.. Act banyak juga drawing deno buat, tapi lambat update. My story kat Floria Event pun belum update. Excited nak share story kat sana kat www.dayangdeno.com ni, tapi belum berkesempatan.. Inshaa Allah nanti deno share^^

Ni simple je, last week punya artwork. Main dengan stroke ~~




Simple sangat. Ni pun tak ambil masa lama buat, kejap2 je, sebab nak ambil mood nak buat artwork. Saja2 deno lukis..... hehe



Sometimes


Sometimes..

You just gotta silent cause no words can explain how you feel
whats going on in your mind and heart... 

Just smile. 



Drawing Competition

Alkisah second day DayangDeno di event Floria, Putrajaya. Deno join drawing competition! Err.. Nak lukis apa agaknya...

Act lama sangat tak guna water color.. Bukan lama sikit, lama sangat ^^ Last guna water color pun waktu spm dulu.. Deno biasa guna artline, drawing pen je.. Suddenly, deno join drawing competition yang perlu menggunakan water color di Floria, Putrajaya... Fuhh nervous tau :p

Rasa awkward sangat guna water color, dulu2 boleh la dah biasa.. Ini selepas berdekad lamanya tinggal.. hahaaa... Tiba-tiba terpaksa warna menggunakan water color. Nasib baik tak pengsan oiii. Rasa macam student duk buat exam pun ada. Seriously, rasa macam buda-budak sebab awkward.. Sebelum ni duk doodle je kan.... Gulp



Rasanya lebih 200 peserta join drawing competion ni.. Theme bunga Lily dan Floria, Putrajaya. Team kami melukis di booth je.. Korang boleh bayangkan tak feeling deno, yang dah lama tak guna watercolor.. Hihiii.. Deno belasah je, lukis pun biasa je.. Masa lukis okey je, part warna dah panic.. hahaa :p

6 Jun baru diumumkan pemenang ^^ Harapan menang tu memang takde la, deno lukis biasa je.. Tengok orag lain lukis pun dah nak nangis... Hihiii... But yang penting experience kan :)


**lepas ni boleh main watercolor selalu 


Rest Jap


Rest otak ngan lukis jap
Jap lagi sambung keje
Ni lepas geram nak lukis and update blog jap
Kbai



Opposite Attraction

Opposite Attraction
Last week Doodle Malaysia have a game
Try to do something outside your comfort
Sis Allie challenge me to draw *macho

And..... inilah hasilnya ~~



Adussss act deno jarang sangat lukis orang laki2 nih.. Bagi deno la.. Susah weyyy lukis kaum adam ni, biasa deno lukis gambar gegirl je kan. Tak pandai buat but i dare to do it! And itulah hasilnya!! Hahaaaa sorry tak macho, or dengan kata lain tak "jantan"... 

Lahaiiii banyak kali kt cuba, tapi tetap tak macho.. Kesian kan, itu je yang termampu.. huu ~~


**macho is jantan, hensem is like kucing siam - Anderson Ee 




Keep Drawing


This is my art yang terhasil secara spontan semalam... Act I have no idea who he is.. But for sure he is only da watak in my imagination.. Even deno tak berkawan baik dengan warna2 ni... or lebih tepat tak pandai guna warna. Apa lagi nak buat ton2 warna, i fail! 

But I try... I always remember what Azmil **doodlerfriend told me.. **draw with passion and heart*.. Even korang hanya suka lukis orang lidi, that orang lidi pun art jugak and its priceless.. So, just keep drawing ! :D


my insta : dayangdeno


Zombie Again

Semalam punya cerita ~ ~


Seronok jugak lukis zombie ni
Tak seram pun.... ^^
Zombie pakai lipstick merah lagi..
Hehehhh......


Drawing For Da Contest


Event PSLEM dah dekat.. As usual da bendahari must sediakan artwork for da colouring contest... Tapi artwork ni deno buat simple sebab untuk kanak-kanak under 12tahun kan... Heeee..

As usual mesti ada jugak butterfly even kali ni butterly kecik je.. Last year butterfly besar.. Lupus symbol kan butterfly, so da butterly itu wajib! Huhuuu


**Event PSLEM this Saturday


Lukis Lagi


Lukisan yang terhasil untuk pagi ni...
Lukis Lukis..
Boleh la kan 
Mood design belum datang .... hihik


Prince Charming?


Prince charming?
Real life has no prince charming
In my art ....... yes! hihihi ....

Ok berangan :p

Artline Style


Sebelum ni deno biasa lukis doodle macam ni dalam versi digital, guna software.. Kali ni doodle in artline style... Just guna beberapa jenis artline dan saiz, then siap! Kena praktis gak jari2 ni guna pensil dan artline nanti duk guna "tikus" je, tak pasal2 keras jari :p


p/s: art is fun