Dayang Deno: Flowers
Showing posts with label Flowers. Show all posts
Showing posts with label Flowers. Show all posts

4.11.15

Artwork Fatihah
November 04, 2015 6 Comments
Yay artwork dah selamat sampai pada tuan dia :)


Artwork ni deno dapat tempahan daripada Fatihah. Artwork bersaiz A5, detailed flowers di dalam frame and fatihah nak deno tuliskan sekali namanya^^ Alhamdulillah Fatihah happy dan she love it!^^

Terima kasih Fatihah percayakan Dayang Deno untuk buatkan artwork Fatihah :)


Jika berminat boleh hubungi Dayang Deno :

Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Reading Time:

21.10.15

Siap Sudah
October 21, 2015 20 Comments
Siap sudah my artwork yang bertabah nak siapkan..

Rasanya paling detail deno pernah buat, and canvas ni pun boleh tahan saiz  dia.. Menguji kesabaran betul coz amik masa yang banyak... Nasib baiklah doodle ni my passion! Ngantuk pun tahan je buat sebab nak siapkan cepat... Nasib baiklah tak terconteng!



Bila dah siap... Rasa sayang pun ada...  Rasa sayang sangat dengan hasil kerja sendiri, biasa macam tulah bila siap, mesti rasa sayang :) Semua artwork deno sayang actually ehehe....

Artwork ni request by my friend from Doodle Malaysia, Mr. Zhafran a.k.a Apan^^ .... dan artwork ni sudah selamat bersama Apan :)


Alhamdulillah thank you very much Apan percayakan Dayang untuk buatkan artwork ni... To Mr. Artwork, please behave dan jangan nakal-nakal dengan Apan ya :)


x x x x x x x x x


Ig : @dayangdeno
Fb : Dayang Deno Art


Reading Time:

26.9.15

Full
September 26, 2015 3 Comments
I love flowers!


Deno gemar buat doodle bunga yang full satu page, tu pun bila rajin.. hehe... Selalu je doodle bunga-bunga... Pastu buat detail, pastu siap. Saiz sketch book hanya A5 tapi nak siap satu artwork penuh tu makan masa berjam-jam juga.. Kalau free, dapatlah siapkan terus.. Kalau buat sikit-sikit, lambat juga nak habis... huhuArtwork kat atas deno buat last month semasa di JPN untuk renew passport. Tahu je la kan ramai orang, so sementara tunggu sempat deno doodle separuh.... and balance deno siapkan di rumah :)

x x x x x

Instagram : @dayangdeno
Fb art page : Dayang Deno Art
Fb blog page : dayangdeno.com


Reading Time:
Artwork Untuk Iffah
September 26, 2015 3 Comments
Artwork untuk cousin deno, Iffah..

Translate bahasa di atas : Iffah Adibah

Iffah, 5 tahun lebih mudah daripada deno dan dia belajar di Jepun. Dua tahun Iffah kat sana and last month Iffah balik.. Rindu my cousin yang kecik comel tu, tapi orangnnya pandai dan fasih bahasa Jepun!Iffah sebulan di Malaysia dan akan kembali ke Jepun beberapa hari lagi.. So, deno takde apa nak bagi kat Iffah, just buatkan artwork untuk Iffah... Awal2 tanya Iffah how nak tulis nama Iffah in Japanese..

Deno tulis pun nervous coz bahasa Jepun kan, kalau kita silap tulis sikit pun nanti jadi nama lain, maksud lain... But, bila maksu baca (ibu Iffah) dia cakap betul deno eja nama Iffah dalam Japanese! **Act maksu dan ayahsu deno pun tahu bahasa Jepun sebab dua2 belajar di Jepun dulu

Deno berjaya tulis bahasa Jepun dengan betul  and Iffah pun suka.. hihik.. Iffah akan kembali ke Jepun lusa, deno dah siapkan awal2 artwork untuk Iffah dan artwork ni dah selamat bersama Iffah... :)  To dear iffah, kakno doakan Iffah berjaya kat sana ya... and nanti balik.. buat balik kitkat cheese yang baru2 ni tu banyak2 ya, sedappp.. **tak malu ni hahahhh


Ifa san!!  グッドラック !!  ^_^


Reading Time:
Doodle At HUKM
September 26, 20150 Comments
Pergi mana-mana memang tak boleh tinggal sketch book and pen.. Sementara tunggu doctor pun boleh.. Dah biasa bawa sketch book kat hospital..


Tak sedar kejap je dah nak penuh bunga-bunga dalam sketch book tu. Sambil-sambil bercakap ngan kakak, tangan laju je doodle.. Tengok-tengok dah siap.. Korang pun boleh doodle tau, coz doodle is conteng apa sahaja :)

Doodle di mana-mana ~~


Reading Time:

18.8.15

Saya Dan Si Dia
August 18, 2015 4 Comments

Siapa si dia? My sketch book!!^^ Kami rapat.. Pergi mana-mana mesti bawa si dia, ke shopping mall, ke hospital, or hangout dengan my sister mesti ada sekali ngan sketch book. It's more like.... addicted... Dapat conteng sikit pun takpe... hehe.. Even deno sesorang, mesti bawa sekali sketch book. Orang lain dating ngan bopren.. Deno dating ngan sketch book. Santai kat mana-mana cafe, keluarkan sketch book... minum hot chocolate or cappuccino, bersama roti bakar, sambil melukis, ohhh it's perfect! Heaven sangat dapat berehat  dengan melukis dan santai....

Itulah, saya dan "si dia"... :)



Reading Time:

4.6.15

Doodle At IJN
June 04, 2015 8 Comments

Alkisah bila dayangdeno ke IJN last 2 weeks. Tahu aje la bila ke hospital, for sure waktu menunggu agak lama.. So, deno siap2 dengan senjata deno iaitu my sketch book and artline. Yay!

Macam dayangdeno tu, dia takde gadget2 canggih... Biasanya bila dia pergi hospital dia akan bawa majalah, buku or sketch book. So, tak la bosan waktu menunggu tu. Deno hairan la orang yang selalu complaint lama menunggu, diaorang ingat doc tu ramai.. Cubalah positive sikit, patient ramai kan... Mestilah lama menunggu.. Deno boleh tunggu 5-6 jam.. Siap sempat makan lagi...

Mana kita tahu entah2 doc pun belum makan kan.. Kesian kat doctor... Sabar la, Allah sayang orang sabar tau^^ Haaa deno tuggu doc, akhirnya siap artwork deno :)


**doodle kat mana-mana pun boleh :)

Reading Time:

4.1.15

Fairy-Tale
January 04, 2015 7 Comments
**art yang siap limanam hari lepas

Hanya dalam art
Apa pun kita boleh jadi
Tak kira apa kita lukis..
Mengikut imaginasi masing2

Macam art kat atas ni kan.. Deno pernah berangan masa kecik2 dulu nak dress bunga-bunga macma princess dalam fairy-tale..  Sebab dalam realiti tak dapat dress bunga macam tu.. So, deno bayangkan aje.. Then siap princess ngan dress bunga-bunga ~~


Reading Time:

31.12.14

Wordless Wednesday : Flood

24.12.14

Tiba-Tiba Muka Orang
December 24, 2014 3 Comments

Spontan lagi..

Art yang terhasil semalam
Masa tu hujan lebat!
Sejukk! Otak pun freeze.. 
Lately kurang idea nak lukis
Semalam la ni.. Asalnya bunga
Tetiba dapat idea nak letak muka orang
As usual bab2 muka ni tak pandai sangat
Asal jadi, bleh la kan.. haha!



Reading Time:

7.11.14

Somewhere
November 07, 2014 4 Comments

Inilah doodle art yang deno buat kat video tu..
Dah siap semalam sebenarnya
Banyak betul bunga kann...

Konon-konon deno la tu
Deno kat tengah2 tuuu
Entah kat mana la....
It might me somewhere out there
But i dont know where...
Ok berangan


**psst2, nanti segmen deno INI kan, 2 pemenang bertuah akan dapat art macam kat atas ^^


Reading Time:

21.10.14

Vandalism Pada Sketch Book
October 21, 2014 5 Comments

Pening tak.. Pening tak?

Vandalism on my sketch book! Oh no!
Kalau korang tengok pun rasanya mesti pelik
Apakah yang dayangdeno conteng ni??

Dah macam cacing pun ada... hahah
Inilah terjadi bila kepala serabut
Entah apa-apa la kan
Art yang no title ............

Kesian .... Sangat kesian

Reading Time: