Showing posts with label Gigi. Show all posts

Warna Gigi Secara Semulajadinya Brgantung Kepada Warna Kulit

Banyak betul keyword gigi kat blog deno.. Mulalah feeling2 jadi doktor gigi.. haha^^ Okey, ada info deno nak share dengan korang


Tahukah korang bahawa warna gigi secara semulajadinya bergantung kepada warna kulit?

Bagi orang yang berkulit gelap, biasanya giginya akan lebih putih. Manakala, orang melayu yang berkulit sawo matang memiliki gigi yanag agak kekuningan. Orang yang berkulit putih pulak mempunyai gigi antara putih dan kekuningan.

Ini bukan rekaan ya.. tapi kalau tengok memang betul pun.. deno tengok orang africa, india dan semua yang kulit gelap ni, giginya putih sangat2! Kadang2 nampak gigi dulu sebab terlalu putih.. heeee^^


p/s: ianya semulajadi :) tapi kalau yang kuat merokok, selalu minum kopi, memang confirm gigi kuning!