Showing posts with label Hari Guru. Show all posts

Selamat Hari Guru 2014


Selamat hari guru buat semua guru di dunia!! Besar tanggungjawab guru mendidik kita semua menjadi orang yang berguna dan berjaya...^^ Especially guru di Tadika Yayasan Islam Kuala Terengganu, SK Tengku Bariah, SK Bukit Payong, SMK Sultan Sulaiman dan juga semua guru di UiTM Terengganu^^

Paling special buat ma dan abah yang sentiasa menjadi guru buat deno..!!! :')



p/s: Selamat Hari Guru!! Guru Pencetus Kreativiti Penjana Inovasi

Hari Guru 2013


16 Mei...

pasti terkenang zaman persekolahan dahulu... sehari sebelum hari guru, mesti dah sibuk ajak ma abah cari hadiah untuk cikgu... satu rumah riuh dengan kakak-kakak nak beli hadiah pada cikgu.. ^^

ada cikgu garang, cikgu kelakar, cikgu baik sangat, cikgu suara kuat, cikgu suara perlahan.. banyak jasa cikgu pada kita... rindunya cikgu...:')


p/s: 16 Mei 2013, esok hari guru..^_^


DENDA^^



   

selamat hari guru buat semua guru di dunia!!!!!


hari ini hari guru, ramai orang bercakap tentang hari guru... rindu betul deno zaman sekolah-sekolah dulu.. ^^

kenangan zaman sekolah rendah deno tak berapa best sebab time tu deno baru je sakit.. deno pun jarang sangat pergi sekolah time tu.. 

masuk sekolah menengah deno still tak sihat tapi okeh sikit berbanding sebelumnya.. deno sekolah di smk sultan sulaiman. kenangan paling tak boleh lupa semasa deno form5, kenangan denda. bila deno teringat mesti tergelak sendirian sebab memang lucu betul denda yang cikgu bagi.. still ingat cikgu bahasa melayu yang sangat popular di SS, still ingat misai dia.. kulit dia yang putih dan rotan yang panjang sentiasa dikepit di celah ketiak.. haha.. itulah cikgu syed anuar!

cikgu syed ni memang sangat garang dan tegas. sebelum exam, dia dah beri warning.. siapa dapat B dalam bahasa melayu akan didenda!!! jadi kalau sape-sape yang dapat B, memang sukarela kena denda.. haha.. yang tak boleh tahan tu denda dia tu.. tak pernah cikgu-cikgu lain buat denda macam tu...

denda yang popular dia buat ialah jalan itik depan kelas lain.. sooo.. kalau kelas untuk form5 ada enam kelas, enam kelas la kena jalan itik!! ramai-ramai.. tak kira lelaki atau perempuan memang kena buat! denda lain dalam kelas ialah buat taichi atas kerusi dan berdiri bawah meja (ada ke? memang kena terpkasa duduk je la bawah meja tu..).. lucu betul..!! ada juga satu lagi denda yang pelik! budak form6 yang kena.. nasib baik deno dan kawan-kawan tak kena macam tu.. kena denda minum susu dalam botol susu budak!!!! hahaha.. memang kelakar sangat!!

memang lucu bila ingat-ingat kembali.. tapi cikgu syed sebenarnya sangat baik.. dia cuma garang kat sekolah je.. kalau jumpa kat luar friendly sangat.... oh rindunya zaman sekolah!!



p/s : pernah kena denda tak? hehe