Showing posts with label Hikmah Ramadhan. Show all posts

Keajaiban Ramadhan

Selamat malam semua :)

Deno baru je siap buat CAPD.. lewat pulak malam ni..malam2 layan movie best jugak kan... lagi2 kalau citer harry potter... tengok banyak kali pun tak bosan.. hihi:p

eh2, lari topik pulak.. sebenarnya deno nak share ngan korang.. kenapa ramdhan tu ajaib?

haaaa... first of all deno nak kenalkan korang dengan BP.. korang tahu tak apa itu BP? BP tu ialah blood pressure.. sebenarnya sejak deno dapat SLE, tekanan darah deno sangat tinggi.. biasanya dalam average 150/110 macam tu la... kadang2 sampai 180/130.. tapi deno dah biasa.. kalau orang normal BP dalam 120/80.. bila deno jumpa doc selalunya dapat ceramah free la sebab high BP!

  
 BP deno memang selalu tinggi, sampai ubat pun banyak... bertambah banyak ngan ubat-ubat SLE tuh! tapi kan, bila tiba je bulan ramadhan.. BP deno terus jadi normal! macam orang sihat! semalam dah drop jadi 110/70... amazing kan? bukan senang BP deno nak jadi senormal tu...

hanya pada bulan ramadhan BP deno normal... bulan ramdhan memang sangat ajaib! bulan yang penuh hikmah dan barakah.... syukur... :)



p/s: habis bulan ramadhan confirm BP deno naik lagi... sabar je la...