Dayang Deno: INFO
Showing posts with label INFO. Show all posts
Showing posts with label INFO. Show all posts

26.2.13

Banjir
February 26, 2013 11 Comments
Hujan tanpa henti di terengganu..

google
banyak kawasan dah banjir
baru tengok berita tv3 tadi....

kawasan yang dinaiki air di Terengganu :
  • Besut
  • Dungun
  • Setiu
  • Hulu Terengganu

kelantan juga dilanda banjir...
jagalah keselamatan diri



p/s: berhati-hati



Reading Time:

23.2.13

SEMAKAN DAFTAR PEMILIH
February 23, 2013 16 Comments
Semakan daftar pemilih!

deno dah daftar dan dah semak pun tempatnya.. ^^


korang dah daftar? bagus2... boleh cek sekarang! excited pulak sebab ni first time deno jadi pemilih ni ^^




p/s: tunaikan tanggungjawab anda sebagai rakyat ye.... :)


Reading Time:

21.2.13

Angkara Telefon Pintar!
February 21, 2013 8 Comments
Siapa pakai telefon pintar?

ramaiiiiiiiinyaaaa..... okeh, korang ada alahan? takde..... emmm, tapi korang kerap demam, batuk dan selesema? haaaaa..... korang tahu tak ni angkara telefon pintar?


.. hasil kajian di Korea menemui penggunaan aplikasi skrin sentuh boleh sebarkan DNA bakteria punca penyakit ringan... pastu kan, rembesan air liur pula mengandungi ribuan bakteria yang sering melekat pada telefon waktu bercakap! sebab tu la mudah kena penyakit ringan tuuu....




Reading Time:

19.2.13

Apa Perlu Kita Lakukan Jika Bermimpi Buruk?
February 19, 2013 15 Comments

Nabi SAW bersabda :
   "Mimpi yang baik adalah daripada  Allah, sedang (mimpi) buruk adalah daripada syaitan. Apabila ada seseorang antara kamu bermimpi yang disenangi, janganlah dibicarakan kecuali kepada orang yang sedang mendengarnya" (riwayat Muslim)

deno ada terbaca satu artikel di dalam surat khabar mengenai mimpi buruk... deno ingin kongsikan pada korang apa yang perlu kita buat apabila kita mengalami mimpi buruk :

  • meludah ke kirinya tiga kali
  • minta pertolongan kepada Allah daripada godaan syaitan dan kedasyatan mimpinya, tiga kali
  • membalikkan tubuh (mengubah posisi)
  • tidak menceritakan mimpi itu kepada orang lain
  • mengambil wuduk dan bersolat, sekiranya mahu



p/s: bacalah ayat kursi dan doa sebelum tidur... :)



Reading Time:

15.2.13

VIDEO : Meteor Jatuh Di Rusia 15/2/2013
February 15, 2013 2 Comments
Deno nak share video dari teman blogger Fyna


video meteor jatuh di rusia..
terkejut dan tergamam sebentar melihat video ni..





p/s:  semoga kita semua dilindungi dari segala bencana.. 
Reading Time: