Dayang Deno: Jerebu
Showing posts with label Jerebu. Show all posts
Showing posts with label Jerebu. Show all posts

6.8.13

Diriku Bukan Alien Untuk Dijeling Dan Ditenung
August 06, 2013 28 Comments

Sejak mula deno sakit..

Memang deno pakai mask kalau jalan-jalan ke tempat ramai orang.. tak kira ke mana-mana, kalau tempat tu ramai orang mesti deno pakai sebab deno mudah terkena jangkitan kuman.

Kalau deno ke hospital melawat saudara sakit pun deno pakai mask. Ingat tak tahun lepas sampai nak kena operate kepala tu? Semuanya sebab jangkitan kuman dalam darah, sedangkan deno dah pakai mask.. Tapi, bila dah nak jadi, jadi juga kan.. Pakai mask ni sebagai perlindungan, bahaya kan, dengan cuaca jerebu, orang ramai yang macam-macam, boleh mendatangkan penyakit..

Bila pakai mask, perkara yang sering berlaku ialah dijeling dan ditenung orang sekeliling. Ingat deno alien ke? Pastu siap ada yang sindir2! Geram juga! Tapi buat tak layan je la.. borak2 dengan kakak sambil jalan2.. ^^


p/s: selepas sahur bertolak balik ke terengganu! hoyeah! ^_^



Reading Time:

5.8.13

Sah Jerebu
August 05, 2013 16 Comments
Gambar diambil pukul 4.30pm tadi



KLCC pun tak nampak... 

Macam mana nak keluar ni.... nampaknya nak keluar nanti kena pakai mask la... ^^


p/s: jerebu lagi..


Reading Time:

3.8.13

Tak Sihat Sebab Jerebu ?
August 03, 2013 10 Comments
view from 11th floor
Hari ini hari ke empat demam.. \

Hairan demam tak sembuh2.. makan panadol baik, kemudian demam balik.. mujurlah hanya demam, tak sakit lain..

Tengok bandar kl dari rumah kakak, jerebu... bukit2 nampak samar2, menara klcc pun kabur je... my mum dan kakak pun sakit tekak.. mungkin tak sihat ni disebabkan jerebu 



p/s: mujurlah demam ni demam biasa.. sendi tak sakit macam selalu.. boleh buat kerja lagi, hihi(✿◠‿◠)


Reading Time:

27.6.13

Cuaca Yang Redup
June 27, 2013 8 Comments

Cuaca sekarang nampak redup.. 

Mungkin jerebu dah berkurang selepas hujan yang sangat lebat semalam.. Sekarang pun berangin je, takde lagi kabus-kabus .. Semoga jerebu akan terus hilang :)



p/s: tempat korang macam mana?


Reading Time:

25.6.13

Kesan Jerebu Kepada Manusia
June 25, 2013 5 Comments

Kalau terdapat tanda-tanda seperti di atas ni.. cepat-cepatlah berjumpa doktor ya sebelum ianya menjadi lebih teruk...

Take care eveyone!


p/s: jangan lupa pakai mask bila keluar rumah! deno smurfly sayang korang :)


Reading Time: