Showing posts with label KL Sketch Nation. Show all posts

Bertemu Founder Of KL Sketchnation

Finally we met!! :D

Honestly I never expected dapat bertemu dengan founder of KL Sketchnation, Mr. Ahmad Hakym Akmad Hilmi. Korang yang dalam bidang architecture mesti tak asing dah bila dengar sketch kan....

KL Sketchnation, its an open community of sketching enthusiasts out and about in Kuala Lumpur. Waktu mula-mula kenal KL Sketchnation melalui seorang kawan di instagram, Azmil and since that, deno perlahan-lahan cuba sketch dan faham what sketch is, urban sketch, stroke. Maklum sahajalah student accounting, manalah tahu semua tu.. Tahu accounting sahajalah kan.. hehehe... Tapi minat punya pasal selalu tengok sketchers punya artwork di instagram. Kalau korang tengok sketch2 from KL Sketchnation, memang speechless. Apa yang buat deno paling inspired, sketchers punya stroke tu.. love it!! Macam-macam stroke, berbeza setiap sketchers tapi ada juga yang sama.. Oh ya, last year deno pernah join kawan-kawan from KL Sketchation @ The Bee, Publika. Story korang boleh click >> SINI 

Deno selalu juga ikut perkembangan KL Sketchnation di instagram^^ Bukan sketch sahaja yang buat deno kagum, story Hakym pun sama ... and sekarang Hakym di Manchester continue his Master :)

Hakym

Act agak lama juga plan nak jumpa.. Tapi masing-masing dengan masa yang agak limit.. plus Hakym juga agak busy dengan event KL Sketchnation. Biasanya KL Sketchnation akan buat sketch walk every two weeks tak silap deno.. Deno agak segan, coz deno takde basic sketch and semua sketchers hebat2 tau... Inshaa Allah satu hari nanti join...  Aaa segannn!! :p

Last week, dua hari sebelum Hakym berangkat ke Manchester, spontan plan nak jumpa.. Plus deno pun nak pass  GarajKomik pada Hakym, abah free dapat hantarkan.. so dapatlah jumpa Hakym. Bila dah confirm nak jumpa Hakym, nervous!! Hahaa deno memang macam ni, bila nak jumpa kawan baru je nervous. Nervous, takut, segan semua ada... Tapi redahh je hihi^^  And Hakym, finally we met :)


thank you Hakym sketch my potrait! :D

salah satu sketch yang deno paling suka!!

He's very nice, humble and friendly person.. Hilang nervous deno hihii.. Sempat juga deno dapat story from him dan berbual-bual even sekejap je jumpa. Inspiring sangat2!! Deno dapat juga lihat sketch2 Hakym dalam sketch book... Banyak sangat! Aaaa sukaaaa plus excited dapat pegang and lihat depan mata sendiri sketch dari Hakym.. Aduhh geram nak culik satu sketch book tu! Geram cantik semuanya, how la Hakym buat stroke macam tu geram tau

GarajKomik with it's new owner. thank you Hakym for supporting!

And... GarajKomik selamat sampai kepada tuan baru, Hakym.. Soo hapy dapat jumpa Hakym. Next time, ada rezeki kita sketch sama-sama pula ya... Anyway, thank you Hakym, its a pleasure dapat jumpa Hakym :)

Hopefully kita dapat bertemu lagi.. Inshaa Allah :)

x x x x x x

KL Sketchnation

Ig : klsketchnation
Ig : kymiflario


New Sketch Book

New sketch book! This book from my friend^^ Kitaorang pernah jumpa kat doodle event @ The Bee last year. Ramai budak2 KLSN kat situ act... Thank you #manlee for this book! Hepiii... Then ada pulak logo KL Sketch Nation kat situ. Feeling kononnya jadi macam budak2 architecture, boleh buat urban sketch even realitinya saya hanyalah graduan course accounting... haha..  But serius urban sketch ni seronok, deno dah pernah sketch bangunan KTM . Klik >> SINI nak tengok ^^ hehehh


Sketch book ni deno guna just untuk sketch mana2 tempat deno pergi. So, sekarang pegi mana2 deno akan bawak buku ni and drawing pen 0.1. Oh ya, semalam deno baru tahu ada orang dah siap sketch dalam buku ni.. Siapa?? Orangnya ialah my nephew Adam Khaleef!! Aaaaa geram sebab tak sempat  deno rasmi buku ni, budak tecik dah conteng.. Nasib baik satu page je.. Lahaii bila dia jumpa tak tau la, tengok2 dah ada... Sabau je la..... 


*nanti deno share pic cover sketchbook ni yang deno dah siap doodle ^^

Doodle @ The Bee, Publika

Nak mula cerita pun senyum je ni.. Hehehhh

Sebelum ni, Dayang Deno pernah mention dalam entri Studio Of the Apes kan... "takpe berangan dulu, mana tahu jadi kenyataan?" ...and my mulut memang masin coz it was like *a dream come true* bila dapat join doodle event last week [ 30 November 2014 ] !! **senyum sampai ke telingaaaa :)

Kebetulan waktu tu, deno kat KL... And Azmil tell me that ada doodle event @ The Bee, Publika. My abah  bagi 'greenlight', my sister pulak free malam tu.. Apa lagi kan, it's time for doodle..!^^ Act I'm soooo nervous !!!

Deno lewat sket coz tak jumpa cari tempat.. Masuk Publika pusing2 jap naik atas, jap turun, jap naik jap turun.. Last2 Azmil call.. Kikiki itu la lama sangat cari The Bee.. Azmil terpaksa datang kat deno.. Ngeeee sori Mil susahkan awak^^ First time jumpa Azmil... My feeling:- oh maiiii dapat jumpa my idol!!! *nak lompat bintang tapi berjaya control...miahahahaaa :p

Okey this is it!!! Ramai da members of @KLSketchNation..  Gulp! Awkward coz this is my very first time doodle with orang-orang hebat! See .. da only little girl .. errr ~ ~


Erkk... Lemah lutut wehhh dikelilingi orang-orang hebat ni!! Masa tu kan, my tangan pun gigil2 nak doodle, i'm feeling like plankton.. Rasa kerdil sangat with this guys.. Huhuu.. Deno jeling kiri, kanan, depan semua awesome! Masa tu rasa blank and i can't bilivit! **Betul ke dayangdeno ngan orang2 hebat ni?? Sobsss

Deno dah macam kanak-kanak ribena tetiba ada kat situ. I meet some of doodler/ sketcher yang familiar tapi lupa nama.. Yang deno ingat hanya Azmil and Hazizy.. Hihik^^ Act kan, ramai member @KlSketchNation kat event ni.. and I thought bangFaz **boss @DoodleMalaysia ada sekali, tapi takde.. Huhuuu maybe next time kite jumpa ya bangFaz :D

Dayang Deno memang nervous tahap cipan dah, cipan pun tak pernah macam ni kot.. But as usual buat cool je.. Hahahh! 

harap2 aura hebat diaorang melekat kat deno.. kikikiii :p

mana tak gigil tangan.. my sifu kat sebelah je.... ^^

What I noticed about da doodle on canvas ni, once kita dah mula doodle/ sketch kan.. Kita susah nak stop and rasa nak buat je.. Tak sedar pun sekejap je dah penuh ngan doodle and kita akan cari2 part yang kosong untuk doodle lagi... Best sangat-sangat!

Doodle is fun!!! :D


awesome kan?? berdarah mata nengok artwok orang2 hebat ni.. huhuuu

crdt pic : @KLsketchnation  
**dah macam abang ajar  adik melukis gayanya Azmil and DayangDeno..  ha3!! :p




doodle part bawah pulak .. heee deno and my new friend: alicia

See Azmil and his style on doodling! This is rare Mil..!! *thumbs up* Hurmm tengok banyak kali macam mermaid pun ada.. Hahahhh ^^


Act deno ada je kat depan Mil tapi entah macam mana lupa nak snap his pic.. Maybe sebab terpukau dengan style Mil!  I'm just watching him.. ahaks ;p

Fuhhh memang best!! Bila dah penuh kat my part, tercari-cari tempat lain pulak nak doodle.. Heeee.. And da best part when Azmil give me some advice and tips about da stroke!! That's priceless! Even tak dapat borak lama-lama, tetap seronok! Tu baruu tips from Azmil, belum da boss bang Faz.. Ngeeee... Ini orang sangat osem! ^^


Awesome!

Thanks Mil for this awesome artwork! Sobss.. T_T

Speechless.. Memang best tau, seronok sangat2! You guys amazing, having so much fun doodling! Alhamdulillah.. Deno dapat juga peluang jumpa and join doodling with this amazing people! Love your art soo much guys.. I'll never forget this nice experience!!

Till we meet again.. In syaa Allah :')


**Thank-you soo much @KLSkecthNation and @DoodleMalaysia (。♥‿♥。)