Showing posts with label Kak Obi. Show all posts

Wedding KakObie #Part2

Selesai majlis akad nikah..

Baru teringat nak makan! Punya la excited tengok majlis akad nikah tu.. sampai lupa makan! ish3.. POZI Catering pukul 11pagi pun dah siap semua.. deno apa lagi melantak makan nasi minyak, gulai daging dan ayam masak merah. Sedap3! Bukan selalu dapat makan nasi minyak kan, apa lagi.... hehe.. 
awesome services from POZI CATERING! recommended!
Rehat-rehat  sambil snap-snap!


Majlis Bersanding

Tepat pukul 2.30petang, rombongan pengantin lelaki sampai! macam biasa la, deno duk bawah.. terkocoh-kocoh berlari naik tingkat inform rombongan dah sampai.. buat kali kedua, nampak kak obie nervous! hahaha :p Lepas tu, berlari pulak deno turun.. penat betul!

Pendek cerita, layannn....

Lastly, yang paling ditunggu-tunggu deno ialah potong kek!!! yeay!
Alhamdulillah.. majlis berlangsung dengan baik :) Pukul 5 petang, jemputan semkain kurang.. daaaaannnn... bermula pukul 6petang, deno sakit tekak dan suara dan mula serak2.... penangan majlis kahwin kakobie dan cuaca panas, butterfly rash pun mula timbul...!

8 Jun pula, majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki......


To be continued...



Wedding KakObie #Part1

Fuh, hampir seminggu blog bersawang.. ke si an....

Maaf ya korang, baru hari ni sempat cerita wedding kakak deno nombor tiga, dayang obie a.k.a kak obie! Gambar wedding pun biasa-biasa je, deno jadi photographer tak bertauliah .. kalau nak gambar tomey-tomey pun lambat lagi, dua bulan kot baru siap! Jangan gelak ye, deno hentam je snap gambar.. hehe... :p

4 Jun 2013

Masa ni, kakak2 deno semua dah balik...  deno dah mula offline sebab busy menolong apa yang patut.. buat bunga, reben, goodiebag, kemas-kemas rumah sikit.. anak buah deno yang sulung, sarah aina pun ada menolong apa yang patut... anak buah dua orang lagi, amir amsyar dan adam khaleef main je 24jam! Tunggu "habis bateri" je baru tidur.....

Malamnya, kaklong buat bunga telur... masa kakngah kahwin dulu kaklong yang buatkan, kak obie pun nak kaklong buatkan... jadi lewat juga la kaklong tidur menyiapkan bunga telur tu, deno dan sarah pun sama tolong kaklong ^_^

Sarah Aina dan bunga telur... suka sangat dia main dengan bunga tu^^
5 Jun 2013

Haaa.... hari ini ialah hari yang paling busy!  Awal pagi orang pelamin dah datang nak pasang pelamin.. lama juga, tengahari baru diaorang siap pasang... seronok pulak tengok diaorang pasang pelamin ni ^^

abang pelamin pasang pelamin
Mak2 saudara, sepupu sepapat pun datang menolong apa yang patut.. meriah! Rasanya satu rumah kot penuh... hihi.. Malam pula, POZI Catering pula datang pasang kanopi dan tempat untuk makan beradab :)

warna gold, kuning dan putih
6 Jun 2013 *the day

Dup dap dup dap.. kak obie dah nervous! haha... Majlis akad nikan diadakan pada waktu pagi itu pada pukul 9.30pagi di rumah. Pukul 7.30pagi saudara-mara dah datang.. deno siap pun belum, berlari-lari cari tudung.. hahaha.. deno sempoi je, takde makeup ke apa, tonyoh2 je bedak kat muka.. setel!

Abah pula, awal-awal dah siap.. serius betul muka abah! Memang sesuai abah jadi polis dulu... dah bersara pun masih nampak ketegasan di situ! hihi ^^

nampak je garang tapi abah sangat sweettttt! :)
Akhirnya.. tepat 9.30pagi, rombongan sampai... deno menjerit-jerit bagitau "the dayangs" *my kakak 4 orang tuh la.. rombongan dah sampai! Terbayang je muka nervous kak obie.. muahahaha :p 

rombongan dah sampai... 
alhamdulillah, dengan sekali lafaz abangfik sah bergelar suami kepada kak obi... :)
aik? gaduh ke? hehe... berlakon je ni^^
deno, cousin dan anak2 buah.. saya yang tua tapi saya yang kecik.. macam mana tu?
hero dua butir ni dah macam kembar! tak boleh berpisah...
Macam-macam! Selesai akad nikah, apa lagi kan.. semua busy nak bergambar, pengantin kena buli.. hahaha.. Deno letak sikit aje kat sini, kang letak banyak2 nanti korang muntah pink tengok gambar "the dayangs' siblings" yang macam2! hehe..

Haaaa.... last gambar "kanak-kanak ribena" aged 24y.o ni dengan abang ipar baru! ^_^


Alhamdulillah.. majlis akad nikah berjalan dengan lancar. Selepas menjamu selera, rombongan pengantin balik ke rumah rehat pada pukul 11pagi. Rombongan akan datang kembali pada pukul 2.30petang untuk majlis bersanding.

To be continued....




Suaraku Yang Hilang.. Guna Bahasa Isyarat Boleh? Hihi :p

Alhamdulillah...

Semalam majlis kahwin kakak deno berlangsung dengan baik:)

Cuaca sangat panas, tak pasal-pasal hari ni hilang suara.. 5 hari tak bukak blog, terkejut tengok komen ... insyaallah nanti deno terjah sorang2 ya... :)



p/s: abang ipar bertambah sorang lagi.... :p


Fuu ~


status

My busy week
My sister's wedding this thursday.. tired lor ~.


Hari ini hari apa

15 September 2011

Selamat Hari lahir kak obiey!

Deno doakan kak obie sihat sokmo, ceria sokmo, panjang umur,
murah rezeki dan sentiasa dirahmati Allah swt...
Aminnnn! 

my lovely kak obiey :)


Kak obiey kakak deno yang ke tiga.. Nama penuhnya Dayang Irdawati tapi panggil kak obiey... Tetiba je datang idea nak panggil kak obiey.. Hihi... Hari nie hari lahir kak obiey tapi tak dapat la deno nak celebrate besday kak obiey coz kak obiey duk kl.. Nanti kak obiey balik kita kuar sama2 ek...

Kak obiey pandai masak dan rajin masak.. Dalam ramai2 kakak deno kak obiey paling suka masak! Cakap je apa nak makan, mesti dapat makan punye! Janji ada bahan.. Yang paling sedap kak obiey masak ialah tomyam!! Emm... teringat pula tomyam kak obiey.. hihi...


~ Psst2, hepi besday kobiey!!!


                                    

CongrateS kak Obiey!!

            
           Emm... sedapnya makan kuih "akok" dan minum air teh 'o' panas2 petang nie sambil on9.. Buka fB je dapat tengok gambar kakak deno yang ke 3, kak Obiey konvo hari sabtu baru2 nie. Deno tak pergi.. Rehat kat rumah coz baru je balik hospital.. Ma abah n kakAna saja yang pergi. 

Kak Obiey konvo kat PICC Putrajaya, ijazah in IT. Tak dapat pergi pun, dapat la juga tengok gambar Kak Obiey kat sana..... Congrates Kak Obiey!! Sayaaannngggg Kak Obiey... Muahhhh!






^_^

~ Psst2, congrateS sis!!