Dayang Deno: Kalkulator
Showing posts with label Kalkulator. Show all posts
Showing posts with label Kalkulator. Show all posts

2.1.14

Mr. Calculator Spelling My Name
January 02, 2014 16 Comments
...." and mr. calculator spelling my name! ".....

Kalkulator, banyak jasanya. Kalau ke kelas takde kalkulator, means tak ada maknanya kelas accounting tu sebab nombor cecah angka juta, bilion, dengan interest, dividen dan pelbagai masalah yang perlu diselesaikan dengan menggunakan kalkulator. Tengok nombor yang banyak pun dah boleh buat rasa bimbang sebab silap satu nombor je boleh buat tak balance, then effect semua acc... 

Cuba bayangkan zaman senior tahun 80an yang tak guna kalkulator ni, betapa pantasnya diaorang perlu buat kira-kira secara manual semasa exam! Beruntungnya kita sekarang kan....


p/s: rindu nak buat SOFP


Reading Time: