Showing posts with label Kawan-Kawan UiTM. Show all posts

Gembira tapi Sedihh...


         Deno rasa gembira tengok kawan2 deno yang mula-mula kenal masa semester satu konvo hari nie. Semua dah pegang diploma. Tadi ke fB tengok gambar masing-masing pakai jubah.. Senyum.. Ceria.. Semuanya kawan2 yang baik dengan deno. Deno hanya dapat ucap tahniah dan deno bangga dengan diaorang! Sekarang kawan2 deno dah buat ijazah..

Suka tengok masing2 gembira, deno pun rasa gembira untuk semua kawan2 yang konvo hari nie. Pada masa yang sama... tiba-tiba je hati deno rasa sayu..... sedih...... hiba..... Tengah2 malam nie, rasa sedihhhhhh sangat..... Rasa nak nangis je..... Tolong deno....!

Kalau deno tak sakit, mesti deno dah bersama kawan2 rapat deno yang konvo hari nie. Rasa sedih tak dapat konvo sama2.. Rindu rasanya nak jumpa diaorang.. Dah tiga kali tangguh belajar sebab sakit. Semester nie terpaksa tangguh lagi sebab masalah sakit juga... Ohh.. Air mataku mengalir juga di kesepian malam ini........



~ Sedihnyaaa malam nie.....



Deno Rindu Lagi

      Jam menunjukkan dekat pukul 12 tengah malam. Sejuk sangat malam ni coz hujan lebat tak henti-henti dari petang, biasa la pantai timur sekarang kan musim hujan. Deno baru sahaja selesai buat dialisis. macam biasa la, rutin yang perlu dibuat sebelum tidur. kalau tidur dahulu baru buat, tentu susah nak bangun nanti...

Walaupun penat ke kelas hari nie, mata belum mengantuk. Deno bukak fB duk skodeng kawan-kawan yang dah sambung degree... Seronoknya dapat sambung ya, harap-harap tahun depan giliran deno pula. Nak buat macam mana, nasib Deno Allah swt beri dugaan sakit.. Deno terima..

Duk sorang-sorang dalam bilik sambil mengadap my lappy nih, terbayang-bayang wajah teman rapat Deno kat UiTM Terengganu ni... Teringat kat Fatin, Kak ct, Dayah, Kak azi dan Hani!! Diaorang adalah teman yang rapat dengan Deno.. Rasa rindu sangat-sangat!! Diaorang la yang selalu tolong Deno, kalau deno masuk hospital masa sakit pun diaorang sanggup datang melawat... Kalau ada masalah dalam study pun slalu je beri tunjuk ajar. Dah rasa macam adik-beradik pula..

Tapi, sekarang masing-masing dah sambung degree.. Ada yang ke Shah Alam, Perak, Segamat.... Deno rasa sunyi, xde dah teman yang sebaik diaorang... Kalau dulu, Deno ada teman masa study, sekarang Deno soramg... Kalau dulu ada teman masa Deno tunggu abah, sekarang Deno sorang... Kalau dulu ada teman masa makan, sekarang Deno sorang... Rindunya....







Deno rindu lagi..........

http://www.emocutez.com


My BestieS

VENUE : Pizza Hut
TIME : 5.30 pm
MY BESTIES : dayah, kak aziah, kak siti, fatin

seronok!!
tu la perkataan yg dpt digambarkan td
dapat juga deno berjumpe dengan kawan2 kesayangan deno

yg paling seronok coz k.siti belanja la hari nie.. time kasih banyak2 k.siti!! xsangka k.siti nak belanja! td banyak deno potpet2 dengan dayah, kak aziah, kak siti n fatin.. ye la, sambil potpet sambil makan, mula la x sedar makan banyak.. hihi..  

deno tengok semua da makin kurus, nampaknya tekanan blaja dlm sem6 nie sgt kuat.. kesian pula... tapi, hari nie korang memang best la! xde merungut pasal study pon, semua enjoy td...!! thanks korang!!!

sebelum makan 

kak aziah wit deno

apa la yg fatin potpet dgn kak siti nie

dayah paling nakal n kuat makan.. hehe

tengok! deno pun kuat makan!! haha.. :)

tata (^_^)





MISS kawan2

yeah!!
bleh jumpe kawan2!
xsabar rasanya nak jumpe besfren deno..

td baru jew kak aziah kol ajak deno makan2 esok
 lama rasanya x jumpe kawan2 sejak masuk hosp ari tu..

miSS sangat2 kat kak aziah, dayah, fatin, hani, kak siti dan ramai lagi kawan2 deno
kalau nak kenal, nie la kawan2 kesayangan deno kat uitm terengganu!








thanks buat kawan2 yg x pernah stop support deno!
korang memang best!!
> AC 110 students <
glitter-graphics.com

Accounting Student

Seronok + gembira + sedih


dikongsi bersama


susah senang


sama2 diharungi


semoga persahabatan yg dibina di sini


akan kekal selamanya....