Dayang Deno: Lawak
Showing posts with label Lawak. Show all posts
Showing posts with label Lawak. Show all posts

15.11.14

Akibat Suka Menyibuk

29.6.12

Lebatkan Rambut?
June 29, 2012 8 Comments
http://www.emocutez.com

Selamat petang semua :)

Hujan pula petang ni... okeh, petang-petang yang sejuk ni kan... deno nak kongsikan tip untuk melebatkan rambut. Bagi korang yang ada masalah rambut  gugur atau tak berpa nak nampak rambut tu kan... jangan risau, deno ada penawarnya!

  

Tips ni sangat mudah! 

Tips 1
Korang pakai je la rambut palsu..

Tips 2
Tumbuk halia, gaul dengan garam kemudian sapu

Tips 3
Sapukan minyak bijan pada rambut.

Tips 4
Korang mandi dalam hujan lebat, nanti rambut pun boleh lebat.

Tips 5
Bertapa di bawah pokok rambutan yang lebat buahnya, rambut pun akan lebat nanti.

Tips 6 
Baja rambut dengan baja organik..

Tips 6
Ambik gambar kepala korang, then edit guna komputer bagi lebat..


senang kan? hikhik



p/s: deno suka rambutan :)


Reading Time:

28.6.12

Problem Is Masalah
June 28, 2012 7 Comments
http://www.emocutez.com

Selamat malam semua :)

Malam ni kita cerita pasal masalah. hmm.. setiap orang daripada kita ni kan, mesti ada masalah.. tak kira masalah apa... 

Haaaaa... kalau korang ada masalah, mesti korang ada problem. Kalau korang ada problem, mesti korang ada masalah... Kalau korang takde problem, mesti korang ada masalah... 


 

ish3... problem betul masalah ni... (mengarut malam2...hikhik)

Orang lain tutup mata.. jerit macam nak tercabut anak tekak bila tengok cerita hantu.. tapi korang boleh tidur pulak.. siap ngigau jadik hantu!

Orang lain sampai kering air mata melalak nangis tengok cerita sedih... korang pulak boleh gelak sampai guling-guling tengok pelakon menangis.

Orang lain punya la menjerit sampai muntah-muntah naik roller-coaster.. tapi korang ni belum turun lagi dah niat nak naik sekai lagi sebab tak puas.

Orang lain marah bila tengok nenek tua kena ragut.. ada yang siap sumpah seranah kat peragut tu.. korang pulak asyik fikir kenapa peragut tak meragut rumput macam kambing selalu buat.

Orang lain ketawa berdekah-dekah tengok cerita lawak.. yang korang tetiba naik angin dengan pelakon lawak tu..

Orang lain sampai nak pengsan bau kentut korang... yang korang selamba je macam takde apa-apa..


p/s: entry mengarut sebelum tengok bola.. portugal vs spain! jom nyanyi... when i get older i will be stronger.. they call me freedom.. just like a waving flag... and then it goes back.. and then it goes back..ooOOooo.. ooOooo... lalalalala..... ^_^





Reading Time:

8.5.11

Kalau Binatang Ada Facebook
May 08, 2011 3 Comments

            Petang nie sangat sunyi.. Tak tahu kenapa, bosan betul rasanya hari nie. Kejap lagi, deno nak turun ke unit nefro dengan ma untuk buat dressing. Emm.. boleh juga sedut udara luar... Jom hilangkan bosan... ^_^

Kalau lah binatang ada facebook... agak-agak apa status mereka..?



Cicak : Tuan rumah baru beli raket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ malam nie..

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang buro! Alhamdulillah....

Aedeas : Baru je selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam : Tidaaaaaaaakkkkk!! Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau disembeliiiiihhhh!!!

Cicak : Hwaa... Isteriku tersepi pintu... :(

Kucing betina : Anak I yang ke 5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa... I sendiri lupa bapaknya siapa!

Ayam : Kawan2.. kalau esok guwe tak update... kererti guwe sudah digoreng... I love you all.. jangan lupa 
buat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk : Siot! Sekali drug addict gua hentam. Gua positive HIV AIDS... uwaaaaa....

Cicak : Mau ke bilik air anak tuan rumah jap... baru beli videocam baru...

Kucing : baru add awek rumah sebelah... keturunan PARSI tu....!!!







Reading Time:

2.12.10

KETAWA itu SIHAT(5)
December 02, 2010 2 Comments


Kencing Masam Lebih Teruk


Pada suatau hari di Hospital Kota Bharu, Kelantan, seorang lelaki berusia lingkungan 70-an sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan. Di sebelahnya duduk seorang lelaki muda juga dengan tujuan yang sama. Lelaki muda menyapa, "Pok cik ni sakit gapo?"
   "Kecing manih. Lamo doh..." Tiba-tiba kakitangan hospital kelihatan cemas dan mengusung masuk seorang pesakit yang tidak sedarkan diri. Pak cik tua tersebut bertanya orang muda di sebelahnya. "Tu bakpo pulok?" "Kecemase"
"Ohhhh... kecing mase lebih teruk dari kecing manih.. "

Kantoi

Suatu hari, Salmah ingin ponteng sekolah. Dia menelefon guru kelasnya dan menyamar sebagai ibunya.


Salmah  : Hello, adakah itu cikgu Aminah binti Ali, guru kelas tahun 6 hijau?
Cikgu    : Ya, saya..
Salmah  : Cikgu, hari ini Salmah tidak dapat hadir ke sekolah kerana sakit.
Cikgu    : Ok.. Ok...er.. boleh saya tahu siapa yang sedang bercakap?
Salmah  : Emak saya...

(^_^)

Reading Time: