Showing posts with label Majalah i-SIHAT. Show all posts

Dayang Deno Di Dalam i-SIHAT

Last month kebetulan pulak masa tu ada Program Walk-a-Payung kat KL, jadi dapatlah jumpa kak Noreen  (jounalist) dan bro Shah (photographer)^^ Thanks to both of you, kak Noreen dan bro Shah yang sangat friendly ~ Sebenarnya deno pun nervous masa tu, tapi sebab diaorang yang super friendly hilang nervous deno...  kikiki.. :p

nampak tak kemesraan yang terjalin.. cewah gitu :p

Deno suka shopping buku... So semalam ajak my mum ke kedai buku. First masuk kedai buku belek majalah RAPI dan i-SIHAT **majalah peberet! Tetiba eh eh rasa macam kenal orang kat dalam Malajah i-SIHAT ni, buat-buat tanya my mum.. Hehe ... This is the third time my story keluar dalam magazine ..  Harap lepas ni lebih ramai kenal ngan Lupus^^

i-SIHAT Magazine edisi Julai 2014




Sekejap je rasa masa berlalu, tahun ni tahun ke 15 deno bersama SLE.. Siapa sangka kan dulu doktor cakap deno hanya ada peluang 5 tahun sahaja, tapi kuasa Allah menentukan segala-galanya ~

Deno just nak create awareness tentang Lupus/ SLE di samping deno nak kawan-kawan Lupus kat luar yang baru didignos dengan SLE tak putus semangat, tak putus harapan walaupun SLE ni belum ada ubatnya.. Deno 15 tahun bersama SLE, 14 tahun dialisis, seumur hidup bersama berpuluh ubat setiap hari tapi rasa syukur dan nikmat sangat hidup ni, taknak tinggal satu hari pun nikmat Allah bagi ni... Deno redha dan ajaibnya redha buat deno bahagia walaupun dengan SLE ini^^ Alhamdulillah :')

**Allah bagi ujian tanda DIA sayang :')


p/s: dapatkan Majalah i-SIHAT edisi Julai 2014 ^_^