Dayang Deno: Makan-Makan
Showing posts with label Makan-Makan. Show all posts
Showing posts with label Makan-Makan. Show all posts

15.12.15

Bersushi
December 15, 2015 7 Comments
Oh sushi....


Bersushi hari ni..Act this is request by my niece.. Tadi buat sushi sama-sama dengan my niece, orang lain birthday nak kek besar, dia nak sushi and cupcake. Simple je sushi ni, bahan kat tengah2 dia just isi crab, sosej, timun jepun dan telur.. then sapu mayonis sket..  Makan cicah ngan kicap tu je hihik.. No need Jepun punya sos tu, sedap je cicah kicap kita tuuu :p

Home made lagi best kot, sebab kita boleh letak bahan banyak2 suka hati kita kan :)


Reading Time:

29.11.15

Termenung Panjang
November 29, 2015 2 Comments
Alkisah last week dating bersama my sister, kakna.


Jalan jalan jalan, dah penat tentulah lapar nak makan. So, kitaorg stop la satu restoran ni, nama restoran Sepinggan^^ Unik kan, ingatkan makan sepinggan je hehe...

Dilema, nak makan or tak makan bila tengok menu. Sebabnya nampak banyak, rasa takut nak order. Maklum sahaja Dayang Deno makannya seciput risau tak habis. Honestly rasa macam taknak order coz takut. Tapi, my sister lagi takut adik dia kelaparan ... Terus kakna order....

Mak aiiii... Bila sampai makanan, termenung panjang nengoknyaa... aduyaiii banyaknyaa



Reading Time:

5.6.14

Dinner
June 05, 2014 8 Comments

Tadi dinner bersama BFF kaklong, anak-anak pun semua ada.. Anak-anak BFF kaklong dah macam anak-anak saudara sendiri. Sepetang la tadi deno dengan budak2 semua ni. Phewww baru dapat rehat^^


p/s: dinner nasi goreng ikan, keropok keping, keropok lekor dan ayam goreng^^



Reading Time:

15.4.14

Suka Simple
April 15, 2014 9 Comments
Petang santai dengan cucur bawang...

-google-

Deno buat cucur bawang, simple je.. 3 jenis bahan je, tepung, bawang, air. Tu je, deno biasa bila makan cucur bawang deno tak letak sebarang serbuk perasa, atau garam. Bagi deno bawang tu sebenarnya dah bagi "rasa"nya tersendiri. Maybe sesetengah orang tak suka macam ni sebab takde rasa masin-masin sikit tapi deno suka sebab makan pun cicah dengan sos cili, ada rasa juga kan.. heheh..


p/s: dalam banyak-banyak cucur, deno paling suka cucur bawang.. anda? :)


Reading Time:

1.4.14

Pertama Kali Untuk Tahun Ni
April 01, 2014 2 Comments

Lapar! Balik dari swimming dengan kak hanna, perut pula dah buat "konsert". Restoran semua dekat dengan Pusat Akuatik tu, KFC.. A & W.. Restoran Taita yang best tu pun ada... Kami dah lapar gile, nak makanan yang cepat! Kami decide ke A & W. Memang sangat lapar sebab tak makan tengahari pun, hanya minum air. Sebab tu la kelaparan! Ahaks^^

Ini kali pertama ke A & W untuk tahun 2014...... :)


Reading Time: