Showing posts with label Makan-Makan. Show all posts

Jambu.... Jambunyaaa....























Pokok jambu sebelah rumah dah berbuah... banyak pula tu.. tak sabar betul nak tunggu masak! nanti boleh la makan bersama kicap manis + cili api... pergh memang best! ^_^



Dinner Dan Murtabak

Seharian tak makan nasi..

selera hanya pada roti .. tadi, dinner pun deno makan murtabak daging^^


Deno suka kuah merah masam2 tuuu... ada sesetengah orang tak suka.. tapi di terengganu kebanyakan penduduknya makan bersama kuah warna merah tu, enrah apa nama kuah tu tapi rasanya masam2 macam tu...

habis sekeping dah kenyang.. alhamdulillah :)


p/s: bila makan murtabak, teringat bulan Ramadhan.. tak lama dah.....^^



Nostalgia Roti Kampung


Minum petang sambil makan roti bun cicah teh "o" panas

Roti pula, sejak zaman kanak-kanak.. tetap dihatiku*eceh dah macma uitm dihatiku pulak :p Roti yang hanya dijual di kedai2 runcit kampung, tapi masih mengekalkan kelembutan dan kesedepannya.. 

Nostalgia roti kampung, dulu dan kini.. masih menambat hati :)


p/s: terkenang pula zaman kanak-kanak.. sebelum ke sekolah, makan roti ni sambil cicah milo panas ^^



Bersantai... Kek Coklat!

Semalam hari ibu...
ada kek coklat :)


cuaca panas macam ni kan.. lapar pula..
teringat kek semalam! ^_^

memang pergh makan kek sejuk dalam cuaca panas2 macam ni :)


p/s: mousse chocolate cake! ma makan sikit, anak ni yang over.. haha ~

Satey!

Sambil-sambil tunggu keputusan PRU...


sempat pula abanglong beli satey...
jadi mengadap satey je la malam ni... hehe^^


p/s: hwaaaa.... esok semua balik...!

Rambang Mata

Banyak betul makan dinner tadi...

rambang mata nak pilih, terlalu banyak makanan!
tadi pun ada bbq.. alhamdulillah rezeki :)

abang grill control macho deno snap gambar.. haha ~

yang ni memang rambang mata.. :p

memang banyak tapi deno pilih2 la..
deno banyak makan ayam bakar je.. pastu kek coklat.. tu pun dah kenyang :)


p/s: adam khaleef paling seronok^^


Ber"Tako Tao"

Alhamdulillah..

selamat tiba awal di rumah kakak.. :)

setibanya kat sini... terus cari tako tao!




p/s: dah lama mengidam nak makan tako tao.. hehe ^_^


Bersantai.. Roti Sardin Gulung

Hari ini hujan je...

cuaca sejuk.. sambil-sambil online tiba-tiba deno terbau makanan..
rupa-rupanya ma ada buat roti sardin gulung!


kali ini ma buat lain... ma letak lebih cili dan lebih pedas! ^^
makan roti gulung .. hidang pula teh o panas... memang "kena" dengan cuaca sejuk macam ni :)


p/s: dua-tiga hari ini hujan...


Tomyam Putih

Apabila kami berdua...

timbul idea makan di luar.. hihi^^


dinner with my mum @ Sri Wangsa Seafood
makan? nasi, tomyam, omellete, dan kerabu mangga

kami berdua sahaja.. abah balik esok! hoyeah!! ^_^


p/s: deno prefer tomyam berkuah putih berbanding merah^^


Bersantai.. Buah Mempelam Manis


Kakngah beli mempelam di pasar semalam...
alhamdulillah manis kali ini.. jarang-jarang jumpa yang manis...


p/s: habis deno makan sorang ^^


Makan Separuh

Lokasi : Chicken Rice Shop




dalam hati : erk.. banyaknya...

terus minta satu lagi pinggan kosong dengan pelayan... banyak ni mana habis deno makan sorang!

deno makan separuh je.. kongsi dengan ma ^_^



p/s: dah lama tak makan nasi ayam.. hari ni mengidam pulak.. ngeeee :p


The Apartment, KLCC


Tthe Apartment Restaurant, KLCC

Chocolate Mousse

Chocolate Strawberry Cheese Cake

Chocolate And Cake Pudding

kaklong cakap order je.. kaklong belanja.. 
enjoy makan desert puas-puas! hehe^^



p/s: makan simple macam ni pun kenyang ^_^



Bersantai.. Murtabak + Kuah Merah

Petang ni lain pula...

abah ada belikan murtabak daging


deno suka makan murtabak bersama kuah merah yang masam2.. kalau kuah dal atau kari deno makan bersama roti canai je..

di terengganu, kebanyakannya murtabak dijual bersama kuah merah ni
korang pula suka makan macam mana?\


p/s: suka murtabak daging ^_^


Bersantai.. Bubur Pulut Hitam

Petang ini cuaca sangat baik..


ma ada buat bubur pulut hitam untuk minum petang..
bubur yang pekat lebih sedap !

dah habis semangkuk.. nak tambah lagi la.. hehe^^



p/s: kami bertiga.. ma, abah dan deno.. ^_^



Bersantai.. Bubur Kacang Hijau

Sekarang cuaca cerah..

angin sepoi-sepoi bahasa gitu.... ma pula ada buatkan bubur kacang hijau :)


jadi inilah santapan petang ini... layannnn....:)


p/s: makan bubur kacang ni dengan roti.. pernah makan dengan roti tak? sedap juga ^_^


Inilah Bau Pelik Semalam!

Sambung cerita semalam... hihi

bau pelik semalam ialah my sis cookies!!!  she bake her cookies at midnight! can you believe it? nampak sangat suka makan waktu malam.. ish3... ^_^

i present u her giant Dark Choc Chip Cookies!


tak pasal-pasal semalam deno habiskan 4 keping biskut besar nih.. tak tahan godaan my favourite chocolate cookies!




p/s: sambil online sambil makan biskut miss dayang hanna ^_^



Dinner Simple Pun Kenyang ^^

Dinner tadi..

hanya koko krunch + susu dutchlady
walaupun simple tapi kenyang! betul... tak tipu..:)



p/s: kadang-kadang selera makan melarikan diri ke arah makanan simple macam ni.. haha ~



Bersantai Berdonut

Kakak deno balik cuti hujung minggu...^^

tengahari tadi keluar bersama-sama kakna, bersantai di Big Apple


kami hanya pesan donut Ono Oreo dan Ice Berg... sebiji seorang dah cukup untuk deno dan kakna.. setiap satu kami bahagi dua.. pekerja dah siap potong dua.. kami basahkan tekak pula dengan air Apple Tea.. 

donut dengan topping kami tak makan banyak, cepat muak^^



p/s:  walau bagaimana moden pun donut dengan perisa dan topping yang beraneka jenis, deno suka donut klasik bersama gula halus yang dijual di kampung, buatannya yang tradisional membuatkan kita tak lupa keenekannya.. betul tak?^_^


Buah Rotan

Buah rotan..

terfikir jugak kenapa namanya buah rotan..

terlalu sedap sampai tak sedar tinggal separuh deno makan..
ok dah... simpan pulak ^_^



p/s: bahaya kalau ada  makanan waktu online... nanti tak sedar habis, hehehh^^


Jemput-Jemput Pisang

Petang-petang...

angin sepoi-sepoi bahasa gitu..
makan jemput-jemput pisang , minum teh'o' panas... alahmdulillah...:)

*jemput-jemput pisang ni bila goreng jadi gelap warnanya...
nape eh? sampai sekarang pun deno tak dapat jawapan



p/s: short giveaway deno da tamat... terima kasih pada korang yang join! hadiahnya rahsia dulu.. hehe, nanti deno update peserta, deno nak buat CAPD dulu nih...macam ni la, buat 4 kali sehari,.. ok, tata!^^