Dayang Deno: Makan-Makan
Showing posts with label Makan-Makan. Show all posts
Showing posts with label Makan-Makan. Show all posts

14.6.13

Jambu.... Jambunyaaa....
June 14, 2013 17 Comments






















Pokok jambu sebelah rumah dah berbuah... banyak pula tu.. tak sabar betul nak tunggu masak! nanti boleh la makan bersama kicap manis + cili api... pergh memang best! ^_^



Reading Time:

26.5.13

Dinner Dan Murtabak
May 26, 2013 8 Comments
Seharian tak makan nasi..

selera hanya pada roti .. tadi, dinner pun deno makan murtabak daging^^


Deno suka kuah merah masam2 tuuu... ada sesetengah orang tak suka.. tapi di terengganu kebanyakan penduduknya makan bersama kuah warna merah tu, enrah apa nama kuah tu tapi rasanya masam2 macam tu...

habis sekeping dah kenyang.. alhamdulillah :)


p/s: bila makan murtabak, teringat bulan Ramadhan.. tak lama dah.....^^



Reading Time:

24.5.13

Nostalgia Roti Kampung
May 24, 2013 5 Comments

Minum petang sambil makan roti bun cicah teh "o" panas

Roti pula, sejak zaman kanak-kanak.. tetap dihatiku*eceh dah macma uitm dihatiku pulak :p Roti yang hanya dijual di kedai2 runcit kampung, tapi masih mengekalkan kelembutan dan kesedepannya.. 

Nostalgia roti kampung, dulu dan kini.. masih menambat hati :)


p/s: terkenang pula zaman kanak-kanak.. sebelum ke sekolah, makan roti ni sambil cicah milo panas ^^



Reading Time:

13.5.13

Bersantai... Kek Coklat!
May 13, 2013 15 Comments
Semalam hari ibu...
ada kek coklat :)


cuaca panas macam ni kan.. lapar pula..
teringat kek semalam! ^_^

memang pergh makan kek sejuk dalam cuaca panas2 macam ni :)


p/s: mousse chocolate cake! ma makan sikit, anak ni yang over.. haha ~

Reading Time:

5.5.13

Satey!
May 05, 2013 15 Comments
Sambil-sambil tunggu keputusan PRU...


sempat pula abanglong beli satey...
jadi mengadap satey je la malam ni... hehe^^


p/s: hwaaaa.... esok semua balik...!

Reading Time:

30.4.13

Rambang Mata
April 30, 2013 11 Comments
Banyak betul makan dinner tadi...

rambang mata nak pilih, terlalu banyak makanan!
tadi pun ada bbq.. alhamdulillah rezeki :)

abang grill control macho deno snap gambar.. haha ~

yang ni memang rambang mata.. :p

memang banyak tapi deno pilih2 la..
deno banyak makan ayam bakar je.. pastu kek coklat.. tu pun dah kenyang :)


p/s: adam khaleef paling seronok^^


Reading Time:

21.4.13

Ber"Tako Tao"
April 21, 2013 13 Comments
Alhamdulillah..

selamat tiba awal di rumah kakak.. :)

setibanya kat sini... terus cari tako tao!




p/s: dah lama mengidam nak makan tako tao.. hehe ^_^


Reading Time:

14.4.13

Bersantai.. Roti Sardin Gulung
April 14, 2013 31 Comments
Hari ini hujan je...

cuaca sejuk.. sambil-sambil online tiba-tiba deno terbau makanan..
rupa-rupanya ma ada buat roti sardin gulung!


kali ini ma buat lain... ma letak lebih cili dan lebih pedas! ^^
makan roti gulung .. hidang pula teh o panas... memang "kena" dengan cuaca sejuk macam ni :)


p/s: dua-tiga hari ini hujan...


Reading Time:

12.4.13

Tomyam Putih
April 12, 2013 22 Comments
Apabila kami berdua...

timbul idea makan di luar.. hihi^^


dinner with my mum @ Sri Wangsa Seafood
makan? nasi, tomyam, omellete, dan kerabu mangga

kami berdua sahaja.. abah balik esok! hoyeah!! ^_^


p/s: deno prefer tomyam berkuah putih berbanding merah^^


Reading Time:

8.4.13

Bersantai.. Buah Mempelam Manis
April 08, 2013 9 Comments

Kakngah beli mempelam di pasar semalam...
alhamdulillah manis kali ini.. jarang-jarang jumpa yang manis...


p/s: habis deno makan sorang ^^


Reading Time:

2.4.13

Makan Separuh
April 02, 2013 7 Comments
Lokasi : Chicken Rice Shop




dalam hati : erk.. banyaknya...

terus minta satu lagi pinggan kosong dengan pelayan... banyak ni mana habis deno makan sorang!

deno makan separuh je.. kongsi dengan ma ^_^



p/s: dah lama tak makan nasi ayam.. hari ni mengidam pulak.. ngeeee :p


Reading Time:

27.3.13

The Apartment, KLCC
March 27, 2013 5 Comments

Tthe Apartment Restaurant, KLCC

Chocolate Mousse

Chocolate Strawberry Cheese Cake

Chocolate And Cake Pudding

kaklong cakap order je.. kaklong belanja.. 
enjoy makan desert puas-puas! hehe^^



p/s: makan simple macam ni pun kenyang ^_^



Reading Time:

21.3.13

Bersantai.. Murtabak + Kuah Merah
March 21, 2013 10 Comments
Petang ni lain pula...

abah ada belikan murtabak daging


deno suka makan murtabak bersama kuah merah yang masam2.. kalau kuah dal atau kari deno makan bersama roti canai je..

di terengganu, kebanyakannya murtabak dijual bersama kuah merah ni
korang pula suka makan macam mana?\


p/s: suka murtabak daging ^_^


Reading Time:

20.3.13

Bersantai.. Bubur Pulut Hitam
March 20, 2013 21 Comments
Petang ini cuaca sangat baik..


ma ada buat bubur pulut hitam untuk minum petang..
bubur yang pekat lebih sedap !

dah habis semangkuk.. nak tambah lagi la.. hehe^^



p/s: kami bertiga.. ma, abah dan deno.. ^_^



Reading Time:

14.3.13

Bersantai.. Bubur Kacang Hijau
March 14, 2013 16 Comments
Sekarang cuaca cerah..

angin sepoi-sepoi bahasa gitu.... ma pula ada buatkan bubur kacang hijau :)


jadi inilah santapan petang ini... layannnn....:)


p/s: makan bubur kacang ni dengan roti.. pernah makan dengan roti tak? sedap juga ^_^


Reading Time:
Inilah Bau Pelik Semalam!
March 14, 2013 13 Comments
Sambung cerita semalam... hihi

bau pelik semalam ialah my sis cookies!!!  she bake her cookies at midnight! can you believe it? nampak sangat suka makan waktu malam.. ish3... ^_^

i present u her giant Dark Choc Chip Cookies!


tak pasal-pasal semalam deno habiskan 4 keping biskut besar nih.. tak tahan godaan my favourite chocolate cookies!




p/s: sambil online sambil makan biskut miss dayang hanna ^_^



Reading Time:

11.3.13

Dinner Simple Pun Kenyang ^^
March 11, 2013 14 Comments
Dinner tadi..

hanya koko krunch + susu dutchlady
walaupun simple tapi kenyang! betul... tak tipu..:)



p/s: kadang-kadang selera makan melarikan diri ke arah makanan simple macam ni.. haha ~



Reading Time:

9.3.13

Bersantai Berdonut
March 09, 2013 23 Comments
Kakak deno balik cuti hujung minggu...^^

tengahari tadi keluar bersama-sama kakna, bersantai di Big Apple


kami hanya pesan donut Ono Oreo dan Ice Berg... sebiji seorang dah cukup untuk deno dan kakna.. setiap satu kami bahagi dua.. pekerja dah siap potong dua.. kami basahkan tekak pula dengan air Apple Tea.. 

donut dengan topping kami tak makan banyak, cepat muak^^



p/s:  walau bagaimana moden pun donut dengan perisa dan topping yang beraneka jenis, deno suka donut klasik bersama gula halus yang dijual di kampung, buatannya yang tradisional membuatkan kita tak lupa keenekannya.. betul tak?^_^


Reading Time:

4.3.13

Buah Rotan
March 04, 2013 11 Comments
Buah rotan..

terfikir jugak kenapa namanya buah rotan..

terlalu sedap sampai tak sedar tinggal separuh deno makan..
ok dah... simpan pulak ^_^



p/s: bahaya kalau ada  makanan waktu online... nanti tak sedar habis, hehehh^^


Reading Time:

20.2.13

Jemput-Jemput Pisang
February 20, 2013 16 Comments
Petang-petang...

angin sepoi-sepoi bahasa gitu..
makan jemput-jemput pisang , minum teh'o' panas... alahmdulillah...:)

*jemput-jemput pisang ni bila goreng jadi gelap warnanya...
nape eh? sampai sekarang pun deno tak dapat jawapan



p/s: short giveaway deno da tamat... terima kasih pada korang yang join! hadiahnya rahsia dulu.. hehe, nanti deno update peserta, deno nak buat CAPD dulu nih...macam ni la, buat 4 kali sehari,.. ok, tata!^^

Reading Time: