Showing posts with label Malaysia Airlines MH370. Show all posts

Percaya

Semalam deno ada terdengar satu lagu baru kat Astro Awani....

Terus cept-cepat deno cari di Youtube... Lagu baru ni ditujukan khas untuk mengenang insisden MH370. Lagu ni dipersembahkan oleh Hazama, Dina dan Astro-All Stars. Dicipta khas oleh faizah tahir dan Mike Chan..

Percaya ~




#MH370
#prayforMH370


Kanak-Kanak Pun Faham Dengan Situasi Sekarang

Anak buah deno demam (Adam).. So hari ni dia melukis, rehat dalam rumah je.. Dia nak melukis, deno bagi dia kertas, dia mintak deno lukis kapal terbang....Ok deno lukis tu je. Then, deno tinggalkan dia dengan kertas lukisan tu coz deno sambung kerja depan lappy ni... Adam sambung lukis...

Lepas 15 minit dia panggil cikcu dia ni tengok lukisan dia.. Deno terkedu sekejap...


Adam lukis laut dengan kapal, kapal selam dan paling tak sangka Adam tulis *MH370* pada kapal terbang tu...!!! Adam cakap kapal terbang yang hilang.... Ya allah kanak-kanak yang berumur 6 tahun pun faham dengan situasi negara kita sekarang....

All of Malaysia is hoping and praying...
For all on board MH370 and their families...
Pray for MH370


#mh370
#prayformh370
#doakanmh370


Genap Seminggu


7days

All of Malaysia is hoping and praying...
 For all on board MH370 and their families...

#prayformh370


Rasanya Dia Turut Faham

Rasanya dia juga turut faham dengan situasi sekarang .......



Hari ketiga... Pesawat MH370 masih belum ditemui.... Hati ini belum berhenti berharap agar pesawat ditemui bersama penumpang dengan semua penumpang dalam keadaan selamat... Insyaallah ....


#mh370
#prayformh370
#doakanmh370


We Miss You ...

Dear MH370...

we miss you


please come back ...........


#prayformh370

Luahan Sayu Seorang Anak #MH370






Terasa sayu membaca mesej2 di atas...

Seluruh rakyat Malaysia mendoakan keselamatan semua penumpang, juruterbang serta anak-anak kapal pesawat MH370.... Semoga segalanya dipermudahkan.....


#prayformh370


Pesawat MAS KL-Beijing Hilang

Pagi2 bukak whatsapp group my siblings terkejut dengan berita kehilangan Pesawat MAS MH370.. Cepat-cepat deno bukak TV Berita Astro Awani CH 501. Yes, it's true! Pesawat dipercayai hilang dari radar pada pukul 2.40pagi tadi dan masih hilang .....


Info yang deno dapat dari Berita Awani, 38 rakyat Malaysia dalam pesawat tu... Lain-lain penumpang mengikut kewarganegaraan pula :

China-152
Indonesia-12
Australia-7
India-5
Perancis-3
AS-3
Ukraine-2
Kanada-2
New Zealand-2
Taiwan-1
Itali-1
Rusia-1
Belanda-1
Austria-1
Lain-lain 12 anak kapal

p/s: sama-sama kita berdoa untuk keselamatan mereka...........