Dayang Deno: Milo
Showing posts with label Milo. Show all posts
Showing posts with label Milo. Show all posts

3.2.15

Milo
February 03, 2015 5 Comments
Banyak betul minum milo..
Kekadang no need makan
Minum milo dah konyang :p


Dari kecik suka milo.. Kekadang nescafe.. Kekadang teh ais. Tapi milo ni macam2 bleh buat .. Kekadang makan biskut and roti cicah milo.. Kekadang buat milo pekat2 then amik biskut cicah, konon2 macam cicah coklat. Then paling best amik roti slice tu, letak milo, konon2 ganti jem. Pehhh dap2. Milo pun guna buat kuih.. Kekadang buat air milo then letak dalam peti untuk keraskan, konon2 aiskrim milo... Kekadang lepas gian ratah milo, Letak milo dalam cawan, tambah air sket pastu makan macam tu je.. Heee tapi tak boleh buat selalu.. 

Milo oh milo.. Minuman wajib sebelum pi sekolah ^^

Reading Time:

25.9.12

Ingat Tak?
September 25, 2012 2 Comments

Selamat petang semua :)

 

ingat tak lagi?
zaman sekolah dulu mesti ada van milo datang...
milo yang sejuk.... kalau tak mabil 2-3 kali tak sah... hihi :)



p/s: rindu zaman sekolah

Reading Time:

12.8.12

MILO
August 12, 2012 11 Comments


Selamat malam semua :)

nak sambung study.... 
buat milo panas sebagai ubat taknak ngantuk..
bestnye minum milo panas dalam cuaca dingin... fuuu ~
 

milo memang best diminum panas-panas!



p/s: selamat malam! :)


Reading Time:

18.11.11

Milo
November 18, 2011 14 Comments
            Milo. Siapa suka milo angkatttt kaki... heeee... siapa tak suka milo? rasanya semua orang gemar milo.. tak kenal milo? tipulah..  milo adalah minuman kegemaran deno dan merupakan minuman harian untuk sarapan! deno suka minum milo kosong tanpa susu... milo dah manis, jadi deno memang tak tambah apa-apa pun.

Bagi deno milo sangat sedap dan mengenyangkan.. kalau sarapan ngan air milo pun dan kira okey.. haaa.. selain daripada minum milo, kadang2 deno suka makan roti slice ngan milo, boleh ganti jem.. pastukan ada jugak deno buat milo tu pekat2, kemudian amik biskut jacob cicah ngan milo pekat tu.. part yang paling best bila tengok TV, kalau rasa nak makan, deno akan amik milo separuh cawan kemudia letak sikit je air dan meratah milo tersebut! har har har.. memang syok la makan milo nie...!


Masa ke kelas pun minum milo.. milo kotak kecik yang comel tu... Tapi deno tak la minum pagi petang malam non stop.. ada hadnya jugak coz milo nie kan dalam kategori coklat jugak.. milo nie ada fosfat yang tinggi.. jadi kena la kawal kalau rasa nak meratah milo tu... biasa dalam seminggu tu ada la sekali ratah milo... heeee... sedapnye milo!


~ Psst2, hari nie demam


Reading Time: