Showing posts with label Moribayu. Show all posts

Moribayu

Moribayu. Who is he? Do you know him? Okey sila ke instagram and search for Moribayu.

Hehe... Alkisah deno kenal Moribayu kat instagram melalui kawan deno, Lydia Rayyan a.k.a Tocang Dua. Sejak tahu dan kenal Moribayu, dia dah jadi salah seorang artist favourite deno. Act deno minat ramaiiii artist macam @mohamedazmil,  @nerdlessart, @rizal_paperbaghead,  @aslah92, @azahkumiko  dan ramaiii lagi :) 

Apa yang deno kagum dengan Moribayu, dah la artwork dia cantik, then setiap komen kita or pertanyaan kita tentang artwork Mori akan reply even komen tu banyak.. And he's very humble person. Pernah berangan nak jumpa Moribayu walaupun deno tahu my angan-angan takkan kenyataan coz i'm nobody... Deno baru lagi dalam dunia art, tu pun baru 2 tahun aktif melukis selepas grad.. 

But guys...

Guess what? Deno dapat jumpa Moribayu! Arghhh excited + happy +  i can't bilivit!!

@dayangdeno @tgzati @azahkumiko @moribayu di both kmi : Deluqies

**booth team kami kat dalam Art & Craft Pavillion, Floria, Putrajaya

Alkisahnya Moribayu invite deno untuk join his team di Floria, Putrajaya!! Ohmaiii masa mula2 ori beritahu menjerit kot.. Haha! Sampaikan abah tanya kenapa tiba-tiba menjerit, adehhh... Itulah bila excited gitu la jadinya.. Ish3.... *geleng2 kepala

Deno excited coz tak pernah langsung deno terfikir or imagine deno dapat jumpa Moribayu. Kebetulan deno kat kl sekarang ni haaa, dapat la join.. Floria event berlangsung from 30 May - 7 Jun 2015 but deno hanya ada kat sana weekend sebab abah nak deno rest.. 9 hari mesti penat. It pun deno kat sana last Sabtu and Ahad, penat sampai demam. Nasib baik weekday deno cuti, thank you Moribayu sebab faham :)

Moribayu and team kat booth Deluqies setiap hari, deno sahaja kat sana weekend. Kat sana deno melukis bersama-sama Azahkumiko (blogger azahsekalisakala!!!), Tg Zati and Moribayu.. Korang boleh dapatkan artwork kami kat sana^^ Happy sangat2 dapat jumpa these awesome people and new friends.. Ramai kot dapat kawan baru kat Floria ni... best sangat2

And ni pun buat deno tak percaya, Moribayu bantu deno buat dialisis! He is my very first kawan yang bantu deno buat dialisis *CAPD tuu.. Siap pakai mask semua. Hihi comel macam nurse^^ Speechless deno sebab baru kenal but Mori dan kawan-kawan semuanya very nice people ... Alhamdulillah :)

**dayangdeno di Floria, Putrajaya pada 6 dan 7 Jun pula^^


Instagram :

Dayangdeno : @dayangdeno
Moribayu : @moribayu
Azah : @azahkumiko
Tgzati : @tgzati