Dayang Deno: Movies
Showing posts with label Movies. Show all posts
Showing posts with label Movies. Show all posts

25.9.14

MAMA
September 25, 2014 6 Comments
Photo: Layan citer MAMA @HBO 431

Ini kali ke tiga tengok filem MAMA

Malam ni ada pulak kat CH HBO 431. Syok jugak layan cerita seram malam-malam ni.... Tapi deno rasa dah tak berapa seram pulak citer ni sebab dah banyak kali tengok. Sarah Aina ni asal ada hantu "mama" je rapat ngan cikcu ni... hihi

Kadang2 usik anak-anak buah macam Lily panggil MAMA.....

Ingat tak cara Lily panggil MAMA dia.. "mama.... mama... mama...."


Reading Time:

17.11.13

Sambungan The Hunger Game
November 17, 2013 15 Comments

Wow! Akan ada sambungan filem The Hunger Games! 

Yang first dulu Katniss Everdeen dan Peeta Mellark menang game yang kejam tu dan berjaya balik ke kampung halaman masing-masing kan.. Apa pula akan terjadi pada Katniss dan Peeta ya.. Tak sabarnya nak tengok sambungan filem ni...^^



p/s: patut la banyak kali sangat ada ulangan kat HBO, rupa-rupanya nak ada sambungan ^^


Reading Time:

1.11.13

The Land Before Time
November 01, 2013 11 Comments
Sekarang The Land Before Time @ CH 416 Fox Family Movies :)


Zaman deno sekolah rendah dulu, cerita ini lah paling suka.. Watak dinasour yang masih kecil ingat zampai sekarang!

Little foot, Cera, Petrie, Rooter dan Ducky! Yap yap yap! Eii comel! Sesiapa yang pernah tengok cerita ni mesti rindu kan? Ceritanya sangat menyeronokkan ^^


p/s: tengok kartun pagi-pagi :)



Reading Time:

23.10.13

Hotel Transylvania Full Movie
October 23, 2013 7 Comments

Hotel Transylvania salah satu animasi kegemaran deno! Walaupun filem animasi ni diterbitkan pada tahun lepas (2012), deno suka tengok filem animasi ni sampai sekarang ^_^

Ianya mengisahkan Dracula yang mengahwini seorang manusia biasa dan dapat seorang anak bernama Mavis. Isterinya mati kerana perbuatan manusia yang ingin bunuh Dracula tapi Dracula ni baik tau.. Dracula akhirnya membesarkan anaknya dan membina satu tempat iaitu Hotel Transylvania untuk melindungi anaknya dan juga rakan-rakannya. Bagi Dracula, semua manusia ni jahat.. Dracula sangat sayangkan Mavis dan dia tak sanggup nak lepaskan mavis untuk bebas.. Sehinggalah satu hari seorang manusia berjaya masuk ke dalam Hotel Transylvania....

Kita dapat tengok dalam filem animasi ni betapa sayangnya seorang ayah pada anaknya... Suara Dracula dimainkan oleh Adam Sandler dan Mavis pula oleh Selina Gomes! Lakonan Adam Sandle pun deno minat, apatah lagi suaranya dalam filem animasi ni... hehe ^_^

Ini part paling deno suka.. sweet je papa dracula ni *daddy's girl* :)


Jom tonton online Hotel Transylvania 2012 :)

Link :


p/s: tak silap deno..akan ada pula Hotel Transylvania2 pada tahun 2015! Excited!  ^_^

Reading Time:

16.10.13

Night At The Museum
October 16, 2013 12 Comments
Hari ni movie semua best2.. CH 105 sekarang ni pun ada movie best "Night At The Museum".



Bila deno berkunjung ke Muzium Terengganu kan, mesti deno teringat cerita ni.. Bayangkan macam mana la kalau patung-patung dalam muzium tu bergerak...errr...

Btw, filem Night At The Museum1 dan Night At The Museum2 dua-dua best! ^_^


p/s: paling suka part Owen Wilson kecik tu... comel je bila jadi kecik^^


Reading Time: