Showing posts with label Mural. Show all posts

Luas

Rasanya sudah hampir dua tahun dayang deno tak conteng dinding atau lebih tepat melukis pada dinding. Kali terakhir pada tahun 2015.


Bila deno dapat job untuk mural, jarang deno terima. Deno terpaksa let go.. Ikutkan hati mahu, tapi sedar dengan keadaan kesihatan, dialisis pula setiap hari..

Deno perlu teman, abah takkan biarkan deno dengan keadaan diri ini.. 

Kadang-kadang, terasa juga bila dapat peluang... Tapi tak mengapalah, rezeki Allah kan luas.

Kan :)

Doodle At Hcream Roll

Opss... My story semasa Raya AildilFitri baru-baru ini.. Asyik lupa nak update! Ehehe :p

Okeh Hcream Roll?? Ianya adalah kedai ice ceram, street ice cream actually. First deno tengok orang buat eskrem ni kat facebook, hanya ada kat Thailand.. But now dah makin popular kat negara kita. Kedai yang deno doodle ni ialah first in Terengganu^^ And.... Deno dah rasa eskrem tu memang sedap! :D


Alkisah bulan Julai yang lalu, Hazim (owner kedai) contact deno untuk job doodle kat wall kedai. Sepatutnya deno mula doodle sebelum bulan Ramadan lagi, tapi sebab agak busy and masa tu kat kl.. So agak lambat mula doodle..  Nasib baik Hazim faham, heeee thank you Hazim!

Deno mula doodle pada hari raya.. Raya ke-empat deno tengok wall dulu dan hari raya ke-lima deno dah mula doodle kat wall.. ehehehe

Nervous jugak tau, risau sebab wall ni pun baru cat. Tapi once dah mula, lajuuu je tangan mendoodle, alhamdulillah :)







Lain sikit dayangdeno bila dia lukis, tempoh dia tak sama macam pelukis lain coz bila sampai waktu dialisis, kena pi hospital buat dialisis.. and kebetulan waktu deno lukis ni, sama hari dengan tarikh kena tahan kat hospital untuk ubat... 

Lukis satu hari, hospital satu hari.. Masuk ubat satu hari.. Pastu lukis pulak.. Pastu dialisis... Macam tulah life dayangdeno hehe...

Dan selepas tiga hari, inilah hasil yang dah siap! Tadaaaaaa!!!


Penat jangan cakaplah..super penat! Tapi bila tengok hasil dia, rasa happy sangat, plus Hazim (owner kedai) pun happy^^ Terima kasih kat abah ma dan my kakak yang bergilir-gilir teman adik lukis sampai siap hihiiii.... 

Alhamdulillah :)


x x x x x x x


Ice Cream Roll
Instagram : @hcreamroll
♤ The First Ice Cream Roll In Terengganu 
♤ Available at T-Cafe(6pm - 11pm) 
♤ Monday - OFF DUTY 
♤ Consultant - Freddo.Ipoh #hcreamroll#hcreamlover