Showing posts with label Nasi Ayam. Show all posts

Dinner Awal

Dinner awal hari ni..

Ma, abah and dayangdeno. Macam ni la kami, selalu bertiga.. Di mana-mana bertiga,.. Hmmm namanya anak bongsu yang kerja pun kerja sendiri di rumah .. Ke mana-mana memang kami bertiga.. Hari ma ajak dinner kat luar, awal pula hari ni petang dah keluar.. Kami dinner di Chicken Rice Shop^^


Ma and me order nasi ayam. Abah kurang sket nasi ayam so dia order Gado-Gado. Deno suka nasi ayam bersama sayur bok choy, best! Biasa kalau kat rumah, abah tak goreng bok choy, just celur dalam air panas dalam 2 -3 minit then boleh makan macam tu je ^^

Alhamdulillah ~


Menu Baru Nasi Ayam

Tadi keluar dengan kakngah dan adam khaleef..

Deno nak cari "mouse" yang baru, "mouse"  deno rosak... Stress betul semalam tak dapat buat tempahan... huhu... Dah  dapat pun tadi yang baru, bolehlah sambung design malam ni^^


Kakngah belanja  nasi ayam di Chicken Rice Shop! Ada pula menu baru, ayam ala-ala kari, macam masakan india.. Boleh tahan juga ^_^


p/s: chicken rice shop.... bukan sekadar nasi ayam.... hihi^^

Nasi Ayam Best Di Chicken Rice Shop

Baru balik dari hospital

Bila dah tengahari perut mula la buat konsert zapin.. Deno ajak ma makan di Chicken Rice Shop! Deno suka nasi ayam kat situ sebab cilinya pedas, tak sempurna rasanya bila makan tanpa pedas kan? 

Sayur pilihan deno pula ialah sayur pak choi! Deno boleh ratah je sayur pak choi tu.. salah satu sayur kegemaran deno :)







p/s: suka tak nasi ayam?



Makan Separuh

Lokasi : Chicken Rice Shop




dalam hati : erk.. banyaknya...

terus minta satu lagi pinggan kosong dengan pelayan... banyak ni mana habis deno makan sorang!

deno makan separuh je.. kongsi dengan ma ^_^



p/s: dah lama tak makan nasi ayam.. hari ni mengidam pulak.. ngeeee :p


OH nasi ayam



Siapa suka makan nasi ayam sini?

deno pun suka nasi ayam sebab ianya bersup. kalau makanan yang ada sup, cakaplah apa saja pasti deno suka..

nasi ayam panas bersama sup yang panas, sambal cili dan salad... makan pula time betul-betul lapar
pergh.. meleleh... :p

korang suka makan nasi ayam yang mana? sekarang kan, deno tengok ramai yang menjual nasi ayam yang ada pelbagai jenis... ha nie dia...

NASI AYAM STIM
google

NASI AYAM PANGGANG
google

NASI AYAM GORENG
google

korang prefer yang mana? deno lebih prefer nasi ayam stim atau biasa orang panggil nasi ayam hainan. memang syok sangat makan untuk lunch. baru je makan.. heeee..

sebenarnya kesedapan nasi ayam bergantung kepada rasa nasi, sup dan sambal cili. kalau nasi terlebih bawang putih mesti rasa kurang sedap kan.. sup kalau masin deno dah tak boleh makan.. sambal cili pula mesti pedas, kalau tak... takde kick la makan nasi ayam.. betul tak? 

nasi ayam memang best :)



p/s: kenapa ada nasi ayam ada warna kuning dan putih?