Showing posts with label Nasi Daun Pisang. Show all posts

Santai Nasi Daun Pisang

Setelah beberapa bulan tak pekena nasi daun pisang, akhirnya tadi dapat juga makan nasi daun pisang bersama family^^


Sekarang ni susah nak cari restoran yang sedia nasi atas daun pisang betul, biasanya atas "pinggan berbentuk daun pisang"

Special nasi daun pisang ialah nasi lebih jadi lebih sedap dengan aroma daun pisang..^^


p/s: deno suka keropok papadom



Nasi Daun Pisang

 Selamat petang semua :)

Pernah makan nasi daun pisang tak? kita makan nasi atas daun pisang, tak makan atas pinggan.. orang cakap bila makan atas daun pisang, aroma nasi dan lauk jadi lebih sedap.. ye kot tapi deno rasa biasa saja...

baru-baru ni balik dari hospital abah ajak makan tengahari di sebuah restoran... Naj d'Leaf nama restoran tu.. ia banyak sediakan masakan india macam ala-ala nasi kandar... boleh tahan ramai orang ke restoran tu...
 
ini deno punya :)
 tapi deno tak berapa gemar kari.. deno just amik nasi separuh, ayam madu, sayur, acar timun dan petola.. total yang deno punya ni RM 7.50.. deno rasa kalau amik ikan atau apa-apa lagi mesti lebih mahal.

deno rasa harga deno punya ni sangat mahal .. tapi nasib baik sedap, makan pun puas hati.. biasanya kalau makan kat restoran lain, cakap je ada nasi daun pisang.. tapi tak guna daun pisang, guna pinggan bentuk daun pisang!




p/s: pisang goreng atau goreng pisang? :p