Showing posts with label Nasi Lemak. Show all posts

Teringin

Sekali sekala teringin nasi lemak untuk breakfast
Biasa makan roti....


Nasi lemak sedap area KT deno suka satu tempat
Kat Chendering.. Sedap dan banyak pula nasinya
Biasa deno akan mintak yang separuh.. Dapatlah satu mangkuk kecil
As usual deno suka sambal ikan bilis, timun and telur rebus
Tu pun dah cukup kan :)

Yeay Nasi Lemak!


Tajuk entri macam tak pernah makan nasi lemak..! Hahah :p
Bukan apa...  Maklum aje la nasi lemak makcik tu sedap
Sepanjang duk sini jarang kakak sempat beli, hari ni sempat pulak dia...
Plus deno memang jarang makan nasi lemak untuk bekpes.. heeee^^

Nasi lemak yang jenis simple, hanya sambal ikan bilis dan telur rebus. Tanpa lauk tambahan tapi super duper sedap paling sedap part pedasnya tu.. Fuhh bila beli awal2 dapat makan panas2 kan bertambah la sedap... Deno rasa nasi lemak ni paling sedap kat area Bandar Sri Damansara ^_^


**jarang2 update awal pagi sebab lappy memang dah tutup, hari ni terlebih rajin pulak :p


Oh Nasi Lemak

Awal2 pagi lagi kaklong dah keluar beli breakfast
Hampir 4 bulan tak makan nasi lemak best kat sini
Last deno datang sini bulan 5 baru2 ni^^


Walaupun ianya nasi lemak biasa dengan sambal bilis dan telur rebus separuh, rasanya sangat sedap. Paling sedap ialah sambalnya yang pedas, sesuai dengan citarasa deno yang sukakan pedas. Kadang-kadang simple is much more kan :)


p/s: nasi lemak simple yang sedap sangat



Suka Yang Biasa


Nasi lemak biasa

Deno makan kat kedai femes jugak kat Chendering, tak silap deno nama kedai tu Restoran Cik Siti. Dah biasa makan kat situ coz masa zaman kat UiTM, selalu makan kat situ...

Untuk nasi lemak, deno prefer nasi lemak tanpa ada lauk tambahan seperti yang biasa macam ayam goreng ke.. sambal sotong ke.. Deno suka macam ni, sambal bilis, timun dan telur. Rasa macam tak kena bila ada lauk lain.. Hihiii.. 


p/s: suka yang biasa^^

Kesian Nasi Lemak


            Nasi lemak.... Emm.. Sedapnya bila terbayang nasi lemak panas dengan sambal sotong.. Deno suka makan nasi lemak! Salah satu makanan peberet rakyat Malaysia! Bila rakyat Malaysia jadi obesiti, nasi lemak dipersalahkan! Kalau difikirkan secara logik, betul ke nasi lemak penyebab obes? 

Deno rasa salah fakta tu! Diri sendiri yang malas bersenam n tak makan secara sihat, nasi lemak dipersalahkan... Ada pulak cadangan supaya nasi lemak tak boleh dijual... Hmm..  Bayangkan apa nasib makcik2, orang2 tua, ibu2 tunggal, peniaga pasar mlm... yang bergantung pada jualan nasi lemak untuk menyara anak2 dan hidup mereka......


Itulah sikap manusia, kalau terjadi je satu musibah atau perkara yg tak elok pada diri sendiri, mula la menuding jari.... Tak pernah nak kaji dulu apa puncanya yang sebenar.... Sekarang, nasi lemak dipersalahkan.  Kesian nasi lemak!


~ Psst2, deno makan nasi lemak kurus je..... (^_^)