Showing posts with label Nasi Lemak Biasa. Show all posts

Teringin

Sekali sekala teringin nasi lemak untuk breakfast
Biasa makan roti....


Nasi lemak sedap area KT deno suka satu tempat
Kat Chendering.. Sedap dan banyak pula nasinya
Biasa deno akan mintak yang separuh.. Dapatlah satu mangkuk kecil
As usual deno suka sambal ikan bilis, timun and telur rebus
Tu pun dah cukup kan :)

Oh Nasi Lemak

Awal2 pagi lagi kaklong dah keluar beli breakfast
Hampir 4 bulan tak makan nasi lemak best kat sini
Last deno datang sini bulan 5 baru2 ni^^


Walaupun ianya nasi lemak biasa dengan sambal bilis dan telur rebus separuh, rasanya sangat sedap. Paling sedap ialah sambalnya yang pedas, sesuai dengan citarasa deno yang sukakan pedas. Kadang-kadang simple is much more kan :)


p/s: nasi lemak simple yang sedap sangat



Suka Yang Biasa


Nasi lemak biasa

Deno makan kat kedai femes jugak kat Chendering, tak silap deno nama kedai tu Restoran Cik Siti. Dah biasa makan kat situ coz masa zaman kat UiTM, selalu makan kat situ...

Untuk nasi lemak, deno prefer nasi lemak tanpa ada lauk tambahan seperti yang biasa macam ayam goreng ke.. sambal sotong ke.. Deno suka macam ni, sambal bilis, timun dan telur. Rasa macam tak kena bila ada lauk lain.. Hihiii.. 


p/s: suka yang biasa^^