Dayang Deno: Online Movie
Showing posts with label Online Movie. Show all posts
Showing posts with label Online Movie. Show all posts

30.10.13

The Lorax Full movie
October 30, 2013 16 Comments
The Lorax! Salah satu animasi yang best :)

Mengisahkan bandar berdinding Thneed-Ville, di mana segala-galanya adalah tiruan dan juga udara adalah komoditi, Seorang remaja (Audry) ingin melihat pokok yang sebenar, apabila Tedmendapat tahu tentang dia ingin melihat pokok sebenar, Ted keluar ke luar bandar yang telah hancur tanpa sebatang pokok pun untuk menemui One-Ler, orang yang tahu kisah sebenar tentang apa yang terjadi pada pokok-pokok yang telah tiada...

 The Lorax, from the creators of Despicable Me!
Jom tonton online The Lorax ^^

Link :


p/s: hargai pokok dan alam sekitar


Reading Time:

23.10.13

Hotel Transylvania Full Movie
October 23, 2013 7 Comments

Hotel Transylvania salah satu animasi kegemaran deno! Walaupun filem animasi ni diterbitkan pada tahun lepas (2012), deno suka tengok filem animasi ni sampai sekarang ^_^

Ianya mengisahkan Dracula yang mengahwini seorang manusia biasa dan dapat seorang anak bernama Mavis. Isterinya mati kerana perbuatan manusia yang ingin bunuh Dracula tapi Dracula ni baik tau.. Dracula akhirnya membesarkan anaknya dan membina satu tempat iaitu Hotel Transylvania untuk melindungi anaknya dan juga rakan-rakannya. Bagi Dracula, semua manusia ni jahat.. Dracula sangat sayangkan Mavis dan dia tak sanggup nak lepaskan mavis untuk bebas.. Sehinggalah satu hari seorang manusia berjaya masuk ke dalam Hotel Transylvania....

Kita dapat tengok dalam filem animasi ni betapa sayangnya seorang ayah pada anaknya... Suara Dracula dimainkan oleh Adam Sandler dan Mavis pula oleh Selina Gomes! Lakonan Adam Sandle pun deno minat, apatah lagi suaranya dalam filem animasi ni... hehe ^_^

Ini part paling deno suka.. sweet je papa dracula ni *daddy's girl* :)


Jom tonton online Hotel Transylvania 2012 :)

Link :


p/s: tak silap deno..akan ada pula Hotel Transylvania2 pada tahun 2015! Excited!  ^_^

Reading Time:

4.10.13

Lagenda Budak Hostel Full Movie
October 04, 2013 10 Comments
Pelakon Lagenda Budak Hostel (LBH): Along Cham sebagai Kodan, Along Eyzendy (Put), Nora Danish (Seroja), Angah Raja Lawak (Cikgu Angah), Pekin Ibrahim (Aeron), Epy Raja Lawak (Kicap), Eddy Rauf (Ballon), Atikah Suhaime (Mila), Siti Aziz (Zakiah) dan Mikael Andre (Tobek)

Full movie


p/s: deno baru je tengok filem ni... kelakar juga^^


Reading Time: