Showing posts with label Page Rank. Show all posts

Ranking Alexa #1

Dulu pernah sekali je update mengenai ranking alexa ni..
Ni baru nak mula balik... heee...
Lama benar rasanya tak tengok rank blog

Errrr..



Bila tengok ranking blogger Mialiana, Hasrul Hassan, Eradz.. Maintain je, memang terbaik!^^ Dalam hati kecik ni teringin jugak, tapi apakan daya tuan empunya blog ni busy memanjang. Kesian blog pun dianaktirikan.. hahah.. Nampaknya kena usaha lebih sikit :p

Aim nak blog rank lebih baik, insyaallah satu hari nanti. Kalau global tu rasa macam susah je kan.. hihik^^ Harap impian ini akan menjadi kenyataan :)



Page Rank DayangDeno

Sejak tukar domain bulan Ogos baru-baru ni, semua jatuh.. Page rank dan ranking alexa jatuh. Paling teruk page rank la, bila deno check je mesti tak dapat detect.. Tak jumpa, sebelum tu page rank www.dayangdeno.com ialah 1.

On Fb nampak ramai blogger check page rank, jadi hati ni pun rasa nak check juga la. Serius terkejut.. biar betul! Tak sangka, page rank www.dayangdeno.com sekarang 


PageRank Checking Icon
Hairan juga.. Tapi alhamdulillah ini menunjukkan PR deno bertambah baik sejak deno ada domain sendiri :) PR blog korang berapa.. Jom share dengan dayangdeno? ^_^
p/s: jom tengok PR anda di SINI

Apakah SERP?


SERP

SERP .. Ia adalah singkatan untuk Search Engine Result Page. Kalau RANKING dan kedudukan blog korang berada di kedudukan TOP 10, maknanya blog korang hebat! ^^




sumber : REMAJA




p/s: berapakah page rank blog anda?:)