Showing posts with label Rendang. Show all posts

Rendang Ayam

Alkisahnya rendang ayam... Beberapa hari sebelum raya aidil adha, my mom buatkan rendang ayam! :D


Sebenarnya tak tahu pun ma nak buat rendang, hari tu selepas balik dari farmasi ma beritahu nak buat rendang. Apa lagi melompat jugaklah anak ma ni, happy sangat2^^ Waktu ma buat kerisik, Ya Allah baunyaa... tahu sahajalah kan bau kerisik yang home made ni kan.. hehe..

Jadi malam tu dapatlah makan rendang, bersama ketupat nasi. Dah rasa macam raya puasa pula. Malam tu hanya makan rendang for dinner.. Alhamdulillah... Terima kasih ma!^^