Showing posts with label Sandwich. Show all posts

Yummy!!



Sandwich ialah salah satu kegemaran deno
deno prefer sandwich tuna compared to sandwich sardin
gambar sandwich kat atas ialah sandwich tuna
deno makan di salah satu cafe di terengganu
memang sangat best!

deno lihat bahan-bahannya sangat mudah
cara buat pun senang
sooo...  deno pun cuba :)

jom buat!!!

bahan-bahan:

1.roti slice
2.salad
3.telur rebus
4.lada hitam
5.mayonis 
6.timun
7.tomato
8.tuna (korang boleh pilih tuna brand apa dan jenis apa.. deno suka 'chili tuna' yang ayam brand)

 cara-cara:

1.lenyek telur rebus dengan garfu sehingga ia menjadi seperti scramble egg.. kemudian, gaul bersama  
   mayonis dan lada hitam. gaul sebati.
2.hiris buah tomato dan timun menjadi kepingan nipis
3.bakar 3keping roti (bergantung banyak mana korang nak)
4.selepas roti siap dibakar, potong roti kepada dua tapi dalam bentuk segitiga.
5.pada first slice roti, sapukan telur tadi sehingga rata dan letakkan salad, timun dan tomato. kemudian.. ambil second slice roti dan letak di atas bahan-bahan tadi dan sapukan pula tuna di atasnya (second slice roti)
6.tutup tuna dengan third slice roti. siap untuk dihidang! senang kan?:)



p/s: faham tak? huhu.. deno tak pandai nak beritahu macam chef.. :p