Dayang Deno: Segmen
Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

23.11.15

 Segmen Tambah Follower Instagram

29.9.15

Segmen Jom Tambah Follower
September 29, 2015 25 Comments
>> klik banner <<

Mudah sahaja, cuma folo jmbelog dan nyatakan jumlah Followers blog anda :)

Followers : 4083
Reading Time:
Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa
September 29, 2015 6 Comments
- klik banner -

Syarat2 simple nama anda dan jebis blog :)

Nama : Dayang Deno
Jenis blog : Personal 

Tarikh tutup : 
30 september 2015 jam 6 petang

Reading Time:

10.8.15

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
August 10, 2015 15 Comments

Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Reading Time:

29.4.15

Pemenang Segmen Blogwalking #Part3
April 29, 2015 6 Comments
Firstly, dayangdeno nak mintak maaf banyak2 coz lambat update pemenang for my simple segmen .. Huhuu busy sikit.. Maaf ea? 

Okeh korang boleh tengok nombor kat SINI

Jom kita lihat siapa yang kenaaaa :)



Winner from dayang deno :

Number : 
21 *random doodle
10 *flower doodle

Pm dayangdeno kat -->> SINI


Winner from Rizal_paperbaghead :

Number :
5 *doodle zine
8 *doodle button badge
19 *doodle postcard

PM Rizal kat -->> SINI


**pemenang sila pm nama dan alamat.. dan jangan lupa sertakan sekali link penyertaan dan nombor link sekali :)


Congrats pada semua pemenang! :) pada yang kurang berjaya jangan risau, next time deno buat simple segmen lagi ya ^_^



Reading Time:

20.4.15

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
April 20, 2015 10 Comments

Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Reading Time:

23.3.15

Update Hadiah Segmen
March 23, 2015 5 Comments
Dah join belum?

Simple segmen by deno and doodle master Rizalpaperbaghead :) Memang awesome sangat doodle from br Rizal ni, dah macam doodler master form Philipine : Kerby Rosanes. Tak kenal? Google je.. hehe.. Rizalpaperbaghead pun ala2 dia juga, lawa sangat artwork dia.. Deno? Masih banyak perlu belajar... huuu

Ok jom kita lihat hadiah untuk 5 orang peserta bertuah yang join Segmen Blogwalking #Part3

Art from Dayang Deno

x 2 pemenang



Art from Rizal_paperbaghead


x 1 orang pememang


x 1 pemenang


x 1 pemenang



Nak tak?? Mana tahu korang salah seorang pemenang bertuah tu? Hehe.. Apa lagi jom join segmen simple by Dayang Deno and Rizal_Paperbaghead!! 





Reading Time:

22.3.15

Segmen Blogwalking #Part3
March 22, 2015 52 Comments

Status : TAMAT

Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->>  
2- Follow -->> DayangDeno and Rizalpaperbaghead
3- Follow instagram -->> DayangDeno and RizalPaperbaghead *kalau takde takpe^^
4- Tulis entri yang bertajuk Segmen Blogwalking #Part3
5- Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
6- Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
** Pemenang bertuah dicari menggunakan Random.org  :)



**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 April 2015


Reading Time:

20.2.15

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

2.2.15

Segmen Bloglist By ciksepet.com
Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN
February 02, 2015 17 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    

Reading Time:

31.12.14

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan
December 31, 2014 14 Comments
klik banner 

senang sangat cara joinnya
jommmm!

due date : 19 January 2015


^_^
Reading Time:
Blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN Bersama Cikgu Ayu
First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking
December 31, 2014 9 Comments

Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog .. 
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Reading Time:

24.12.14

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
December 24, 2014 8 Comments

Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Reading Time:

11.12.14

Segmen Blogwalking by Fadzlina'
December 11, 2014 4 Comments

klik banner di atas

Simple segmen by Fadzlina
Due : 21 Disember 2014
Reading Time:
Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril
December 11, 2014 6 Comments

klik banner di atas


Simple segmen by Shahril
due : 13 Disember 2014
Reading Time:

29.11.14

Segmen Blogwalking November by Mamanau Tokou

27.11.14

Pemenang Segmen Blogwalking Dayang Deno
November 27, 2014 13 Comments

Weeee...
Seperti yang Dayang Deno janjikan..
Hari ni deno nak umum pemenang untuk segmen deno last 3 weeks :)

Jom kita lihat siapa yang kenaaa........ hihiii^^

http://irisjasmine.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-2.html

http://www.ayuinsyirah.my/2014/11/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-2.html


Congrats pada yang berjaya! Sila hubungi dayangdeno sebelum 1 Disember.. PM laju2 kat SINI ya^^ Pada yang kurang berjaya jangan risau.. Next time deno buat simple segmen lagi ya... :)


**congrats again!^^


Reading Time:

23.11.14

Segmen Mari Berkenalan
November 23, 2014 4 Comments
klik banner


Mudah sangat2 segmen dari nad ni tau^^
Jom support Nad!


due : 15 December 2014


Reading Time: