Showing posts with label Segmen. Show all posts

Segmen Tambah Follower Instagram

klik banner

My instagram : @dayangdeno 


^_^


Segmen Jom Tambah Follower

>> klik banner <<

Mudah sahaja, cuma folo jmbelog dan nyatakan jumlah Followers blog anda :)

Followers : 4083

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

- klik banner -

Syarat2 simple nama anda dan jebis blog :)

Nama : Dayang Deno
Jenis blog : Personal 

Tarikh tutup : 
30 september 2015 jam 6 petang

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Pemenang Segmen Blogwalking #Part3

Firstly, dayangdeno nak mintak maaf banyak2 coz lambat update pemenang for my simple segmen .. Huhuu busy sikit.. Maaf ea? 

Okeh korang boleh tengok nombor kat SINI

Jom kita lihat siapa yang kenaaaa :)



Winner from dayang deno :

Number : 
21 *random doodle
10 *flower doodle

Pm dayangdeno kat -->> SINI


Winner from Rizal_paperbaghead :

Number :
5 *doodle zine
8 *doodle button badge
19 *doodle postcard

PM Rizal kat -->> SINI


**pemenang sila pm nama dan alamat.. dan jangan lupa sertakan sekali link penyertaan dan nombor link sekali :)


Congrats pada semua pemenang! :) pada yang kurang berjaya jangan risau, next time deno buat simple segmen lagi ya ^_^



Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Update Hadiah Segmen

Dah join belum?

Simple segmen by deno and doodle master Rizalpaperbaghead :) Memang awesome sangat doodle from br Rizal ni, dah macam doodler master form Philipine : Kerby Rosanes. Tak kenal? Google je.. hehe.. Rizalpaperbaghead pun ala2 dia juga, lawa sangat artwork dia.. Deno? Masih banyak perlu belajar... huuu

Ok jom kita lihat hadiah untuk 5 orang peserta bertuah yang join Segmen Blogwalking #Part3

Art from Dayang Deno

x 2 pemenang



Art from Rizal_paperbaghead


x 1 orang pememang


x 1 pemenang


x 1 pemenang



Nak tak?? Mana tahu korang salah seorang pemenang bertuah tu? Hehe.. Apa lagi jom join segmen simple by Dayang Deno and Rizal_Paperbaghead!! 





Segmen Blogwalking #Part3


Status : TAMAT

Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->>  
2- Follow -->> DayangDeno and Rizalpaperbaghead
3- Follow instagram -->> DayangDeno and RizalPaperbaghead *kalau takde takpe^^
4- Tulis entri yang bertajuk Segmen Blogwalking #Part3
5- Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
6- Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
** Pemenang bertuah dicari menggunakan Random.org  :)



**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 April 2015


SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

- klik banner -

due date : 28/2/2015

Segmen Bloglist By ciksepet.com

 
klik banner

1. Buat Entry bertajuk "Segmen Bloglist By ciksepet.comlink kan dengan entri ini
 2. Follow Blog ciksepet.com
3. Masukkan dalam Bloglist kalian.
4. Komen dan letak URL blog kalian di entri ini. 

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

klik banner 

senang sangat cara joinnya
jommmm!

due date : 19 January 2015


^_^

Blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN Bersama Cikgu Ayu

klik banner


due : 31/12/2014 @ 10pm

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking


Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog .. 
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Segmen Blogwalking by Fadzlina'


klik banner di atas

Simple segmen by Fadzlina
Due : 21 Disember 2014

Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril


klik banner di atas


Simple segmen by Shahril
due : 13 Disember 2014

Segmen Blogwalking November by Mamanau Tokou

Assalammualaikum...

Segmen Blogwalking ini berlangsung selama 2 minggu sahaja...
Tamat : 30 November 2014




Pemenang Segmen Blogwalking Dayang Deno


Weeee...
Seperti yang Dayang Deno janjikan..
Hari ni deno nak umum pemenang untuk segmen deno last 3 weeks :)

Jom kita lihat siapa yang kenaaa........ hihiii^^

http://irisjasmine.blogspot.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-2.html

http://www.ayuinsyirah.my/2014/11/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-2.html


Congrats pada yang berjaya! Sila hubungi dayangdeno sebelum 1 Disember.. PM laju2 kat SINI ya^^ Pada yang kurang berjaya jangan risau.. Next time deno buat simple segmen lagi ya... :)


**congrats again!^^


Segmen Mari Berkenalan

klik banner


Mudah sangat2 segmen dari nad ni tau^^
Jom support Nad!


due : 15 December 2014