Showing posts with label Sejuk. Show all posts

Sejuk

Maybe dah sampai kot winter kat Terengganu ni.. huuu..
Sejuk baq hanggg.. Tengahari pun rasa dingin je...
Tak hujan, matahari ada, tapi dingin je..


Deno ni kena flu.. Act dah hampir seminggu gak flu ni, bila dha sejuk2 macam ni, lambat la nak baiknya.. Sekarang ditambah dengan batuk2 kucing.. Hehee... Batuk2 kucing la kan, batuk yang tak teruk sangat.. Baru2 batuk

Tempat korang macam mana? Sejuk tak? Tetiba rasa kat sini macam Terengganu Highlands ... Heee... Tak dapat bayang kazen blaja kat Jepun, sekarang 6 darjahcelcius.. Sini 22 je pun sejuk .. burrr


Cold

Since semalam, hujan lebat non stop! Sejukkk.... Badan pun macam terkejut coz dua hari lepas cuaca panas melampau.. Semalam tiba2 hujan.. I think da gelombang kedua dah datang... Sebelum ni bila musim banjir macam ni jugak, hujan 24/7.

Take care everyone.. Jangan main hujan tau :)

Nak Cepat Punya Pasal!

Yes, sekarang musim hujan. Sejuknya jangan cakaplah, air pun dah macam ais. Nak masuk toilet punyalah liat sebab terbayang "ais" yang bakal ditempuhi.. Hehe.. Walaupun deno demam, batuk dan selesema, tetap mandi air sejuk! Nabi kan pernah berkata mandi air sejuk dapat menyihatkan badan! Lebih-lebih lagi air sebelum subuh :)



Sebenarnya ada kejadian yang tak diingini telah berlaku... Alkisahnya bermula sebab nak cepat! Sejukkan.. cepat-cepat nak gosok gigi, dalam kepala sejuk sejuk sejuk.. Tapi dalam kepala juga deno fikirkan panas panas panas...Jadi tak fokus sangat nak gosok gigi..

Masa gosok gigi rasa hairan sebab tak rasa "berangin" ubat gigi tu, rasa biasa je.. Bila deno bau balik, deno baru teringat deno tak ambil ubat gigi.. OMG! Deno guna pencuci muka untuk berus gigi! Weekkk!!!

Cepat-cepat berkumur.. Ya allah punya la lalai sampai terpakai pencuci muka sebagai ubat gigi.. Ekekekek... :p


p/s: da moral of the story fokuslah bila memberus gigi.. haha :p