Showing posts with label Semangat. Show all posts

Semangat


Selamat malam semua :)


hai korang :)

malam ni deno nak share dengan korang..
apa deno buat bila deno down, rasa stress atau rasa sangat sedih.. cara ni deno buat dari dulu.. sejak deno mula sakit lagi, sampai sekarang deno buat....

sebagai seorang pesakit SLE.. deno adakalanya emosi tak stabil...
kadang2 ada masalah melibatkan kesihatan deno... 
ada perkara yang buat deno rasa down sangat, rasa sedih sangat..
rasa yang deno pun tak dapat nak ucap pun...
masa dapat tahu SLE attack jantung last year macam tu juga
rasa sedih.. terkejut.. macam-macam..

biasanya bila dah stress ditambah pula rasa sedih...
deno akan nangis puas-puas dan lepaskan semua rasa sedih...
bila dah puas........
deno cakap depan cermin....
"dayang norhidayah... semangat! semangat!"
lepas tu deno akan peluk tubuh deno.... deno peluk dengan kuat
dengan air mata mengalir.. deno peluk dengan kemas tubuh deno
tak lama lepas tu.. rasa semangat datang balik.. rasa tenang....
deno sapu air mata... deno akan cuba lupakan kesedihan tu
deno sebut lagi.. "semangat semangat!" sambil genggam2 tangan...
lepas tu deno boleh senyum dah....

alhamdulillah...bila selalu buat macam ni.. deno rasa lebih positive.. rasa lebih semangat......



p/s: bulan depan jumpa doc lagi.. harap result makin baik.. :)