Dayang Deno: Semut-Semut Deno
Showing posts with label Semut-Semut Deno. Show all posts
Showing posts with label Semut-Semut Deno. Show all posts

9.12.13

Berselera Di Terengganu
December 09, 2013 8 Comments
Dah hampir sebulan anak buah di rumah tok abah. Berselera betul bila tinggal di Terengganu, tiba-tiba jadi kanak-kanak yang berselera makan! Inilah penangan makanan Terengganu!


Hairan juga, setiap hari banyak budak-budak ni makan. Berselera betul! Kadang-kadang tengah malam pun teringin makan. Di Johor tak pula...

Kakak Aina cakap, makanan di Terengganu best! Hehe... Sememangnya Terengganu syurga makanan.. Cuma kena pandai pilih restoran :)


p/s: agaknya sebab lahir pun kat Terengganu, jadi dua-dua pun ada taste Terengganu.. kan kan kan? hehe


Reading Time:

2.10.13

Malam Akhir
October 02, 2013 6 Comments

Esok dah nak balik.

Malam ni malam akhir beradu bersama Sarah Aina.  Tadi bagi peluang dia main game, esok cikcu nak balik dah. Sekejap je main, tak sampai setengah jam dah tidur. Awal dia tidur, pukul 10pm dah lena dah...^^ 

Bila tengok dia rasa macam tak percaya dan 10 tahun pun Sarah.. Rasa macam baru je dukung dia masa dia baby.. hihihi... Kejap je kan :)


p/s: bertolak balik ke Terengganu awal pagi esok^^

Reading Time:

1.10.13

Masih Elok Lagi ^^
October 01, 2013 16 Comments
Hampir setahun tak datang ke rumah kaklong kat sini... Tahun ni jumpa kaklong, abanglong dan anak2 buah pun di Terengganu^^ Last jumpa masa hari raya baru2 ni.. itu pun deno dalam wad.. huhu..

Biasanya deno mesti beradu anak buah sulung, kami rapat sejak Sarah Aina kecik2 lagi^^ Walaupun jauh tapi hubungan sangat rapat :) Hiasan dalam bilik yang dah lama masih elok dia jaga.. Cikcu tolong buatkan dulu.


Namanya pun budak perempuan suka sangat dengan gambar castle, ala-ala fairytale gitu.. Deno pun ada  tolong buatkan dulu. Elok juga dia jaga, takde conteng atau tercabut :)

elok ke melekat kat dinding^^

Kejap je.. pejam celik pejam celik dah darjah 4 pun Sarah Aina. Tapi, deno dan dia rapat seperti masa Sarah masih kecik :)


p/s: anak-anak buah semua rapat dengan cikcu, kadang2 tak menang tangan nak layan ^^


Reading Time:

13.9.13

Surat Dia lagi :')
September 13, 2013 13 Comments
Seperti sedia maklum, deno selalu dapat surat daripada anak buah deno (Sarah Aina) yang berada di Johor :) Umurnya 10 tahun. Sweet betul la anak buah deno sorang ni.. Maklum la dia seorang sahaja nak buah perempuan, rapat pula dengan deno walaupun jauh  :')

Dulu, dia suka main letak sorok2 surat dia untuk deno, kali ni dia kirim dengan my mum. Tak sabar betul dia bila deno nak ke JB.. hihi^^




Sarah aina sayang..
cikcu pun smurfly sayang aina! tunggu cikcu akhir bulan ni :)


p/s: Sarah Aina anak buah pertama :)


Reading Time:

14.8.13

Jumpa Lagi!
August 14, 2013 19 Comments
Hari tu kan.. jumpa kertas2 kajian Sarah Aina..

Kemas punya kemas kat atas.. jumpa lagi kertas dia..


Dia cakap ada baca buku dekat rak buku *nena (my mum). Dia tulis sehari sebelum raya semasa deno di hospital. Bosan la tu cikcu takde, tulis sorang2.. ke .. si.. an.. hehe :p


p/s: lengan yang sakit hari tu dah okey :)



Reading Time: