Dayang Deno: Sepetang Bersama Blogger
Showing posts with label Sepetang Bersama Blogger. Show all posts
Showing posts with label Sepetang Bersama Blogger. Show all posts

27.4.16

Opss! SBB 2016!
April 27, 2016 4 Comments
Alhamdulillah..


Sepetang Bersama Blogger 2016 anjuran Denaihati.com telah berlangsung dengan jayanya pada 16 Mei 2016 baru-baru ini di Hotel Grand Campbell :) 

Alhamdulillah... Dayang Deno dapat menyertai blogger event pada kali ini.. Sebenarnya,  deno tak confirm lagi dapat pergi ke SBB 2016, tapi deno daftar dulu... Tak sure dapat pergi coz dengan condition deno yang tak berapa sihat pada mulanya... Deno ditahan seminggu di hospital untuk treatment selepas pulang dari mengerjakan Umrah, parents kurang setuju deno aktif... Tapi melihatkan kesihatan makin pulih, dan anak abah ni yang merayu nak pergi... parents bagi "green light"^^ Terima kasih abah mama!

Betapa semangat nak pergi SBB 2016, terus buat name card hehe.. Seronok dapat bertemu dengan bloggers di SBB 2016 ini^^ Deno sempat juga bergambar bersama few bloggers .. Maaf pada kawan-kawan blogger yang tak sempat deno tegur, tak sempat bergambar... Deno ada sikit sahaja gambar di SBB 2016, mungkin deno lebih banyak memerhatikan kawan-kawan blogger.. ehehe


Rugi siapa yang tak join blogger event ni... Paling tak dapat dilupakan apabila dapat ilmu dan inspirasi dari orang-orang yang telah berjaya seperti blogger Hasrul Hassan, Abang Ensem, En. Aqif Azizan, Tuan Ismail Che Ani dan En Hanafiah... Deno turut dapat inspirasi dari En Adi Putra. Bukan mudah nak dapat dengar talk dari orang-orang hebat ini...

Walaupun tangan deno laju mendoodle, deno focus mendengar apa yang telah dikongsikan dalam talk di SBB 2016.. Kagum, sangat kagum..... They are extra ordinary people..

Bukan sahaja dapat bertemu bloggers dan mendapat ilmu baru.. Semua bloggers turut mendapat cenderahati dari penaja-penaja SBB 2016 tau^^ Dua beg.. penuh beg tu dengan barang-barang penaja. Sepetang Bersama Blogger 2016 ditaja oleh  Multimedia Development Corporation (MDEC) - Penaja Utama, Amna HomeRichworks AcademyJopanaOceanlife Marketing (Ephyra), Zeeta Magis Aura MawarSimply UmrahAleeya’s KitchenLes Copaque Production (Upin & Ipin), Asia Herbal Biotech Sdn BhdYeos MalaysiaeQurbanJemaah Bisnis DenaihatiHadid Travel & Tours (Adi Putra), Firdaus Azizi Training & ConsultancyAE Consultancy ServicesPenMerah NetworkSohaini CookiesJus Bob NanasCVS ProductionKotak Lensa dan Jam Tawaf Denaihati. Fuhh.. Banyak kan? Memang osem!!



It's really an honor to be part of #SBB2016.. My gratitute to Mr. Amir Denaihati for the great and fabulous event... and alhamdulillah for this amazing experience! In Shaa Allah.. ada rezeki, panjang umur boleh join lagi...


Till we meet again guys :)


Reading Time:
Yaya Natsumi
April 27, 2016 4 Comments
Story @ SBB 2016 again^^

Kisahnya Dayang Deno baru sahaja selesai bertemu few bloggers.. Selepas bergambar kenangan, tiba-tiba mata terpandang seorang blogger yang sangat familiar, blogger famous, comel.. Biasa lihat blogger ini berceloteh di Astro Oasis @ CH 106. Masa tu kan...

Eh Yaya Natsumi laaa... - dalam hati

Biasa la cik Dayang yang segannya memang nak kena debik, dalam hati nak tegur tapi segan. Blogger Yaya hanya depan mata, dekat sangat2 sebab masa tu Yaya sedang beramah mesra bersama bloggers dan wefie. Si Dayang Deno, boleh dia tercegat, lihat Yaya dan senyum sahaja.. **dushhh kat diri sendiri.. 

Tiba-tiba beliau terpandang deno.. dan terus tegur deno. Heee makin lebar la senyom, ngan my pipi pau yang dah sedia pau... bertambah pau^^ Eh Yaya Natsumi kenal saya? Saya rasa  saya plankton sahaja.. huhu terharu sat


Sekejap sahaja dapat chat coz masa tu waktu rest dah nak tamat.. Tapi sempatlah juga chat dalam 2- minit, hihiii... Cepat-cepat kami wefie bersama. She's so adorable and nice! Hopefully dapat jumpa Yaya lagi, nak kenal juga blogger lengluii nih.. 

Terima kasih Yaya Natsumi wefie bersama saya! ^_^


Reading Time:

26.4.16

Paling Kacak
April 26, 2016 2 Comments
Blogger Boni Kacak !

Boni Kacak, rasanya semua dah kenal kan dengan blogger Boni Kacak!^^ Blogger kacak, dia paling kacak, bergaya, mutu serta keunggulan ... ehehe

Deno kenal blogger Boni Kacak melalui blog juga, tak silap deno dalam 3 tahun ini.. Biasanya jadik silent reader, segan oii dengan blogger kacak yang famous amos ni.. First time nampak encik kacak ini di blogger event SBB2015, tapi deno hanya lihat dari jauh...

Kali kedua nampak encik kacak di blogger event baru-baru ini, SBB 2016. Mula-mula bertegur sapa apabila encik kacak beramah mesra dengan semua blogger, rajin beliau bertemu dengan semua blogger dan saling bertukar name card. Dayang Deno blogger yang hanya debu2 pasir ini segannya tahu ajelah.. mula2 diam dulu .. Ehehehe..


But once bila dah mula berbual dengan encik kacak ni.. nah banyak pula deno wefie bersama beliau coz encik kacak yang super friendly dan sporting^^ Banyak jugalah yang kami bualkan sementara tunggu kakak datang ...

Anyway, deno happy dapat juga spend time sebentar dengan encik kacak.. Ada rezeki, hopefully dapat bertemu lagi dengan encik kacak di masa akan datang.. In Shaa Allah

To Boni Kacak, stay kacak dan terima kasih Boni Kacak wefie bersama saya! :)


Reading Time:

25.4.16

Suka Suki
April 25, 2016 10 Comments
Suka suki hatiku dapat bertemu blogger Afzal!^^

Sebenarnya deno tak sure blogger Afzal yang mana satu... Tapi kalau sebut Afzal Suka Suki, deno tahu blog mana.. Penulisannya santai dan menarik, dah lama blog beliau berada di dalam bloglist deno hehehe...

Tersebutlah kisah di SBB 2016 baru-baru ini, deno dapat bertemu dengan blogger Afzal!! Beliau duduk satu meja bersama blogger Uncle Gedek. Pada mulanya deno segan juga..  Tapi beliau sangat friendly orangnya.. Kami berbual dan bertukar name card.. Masa tu barulah...

Oh Afzal Suka Suki!! Saya tahu!! *happy ^_^


Sempat kami berbual semasa di SBB 2016.. Walaupun tak lama, deno seronok dapat kenal dan berbual dengan pemilik blog Afzal Suka Suki ini.. He's nice^^

Serius, happy coz bukan sahaja penulisannya santai, orangnya juga santai sahaja.. Tak rasa kekok walaupun baru first time jumpa..

Buat blogger Afzal, semoga kita dapat bertemu lagi di masa akan datang ya.. In Shaa Allah..

Terima kasih Afzal wefie bersama saya! :)



Reading Time:
Blogger Sheda Ucu
April 25, 20160 Comments
Blogger Sheda Ucu :)

Siapa tak kenal designer blog yang hebat sorang nih, setiap blog designed by Sheda Ucu memang awesome!! Blog beliau pun dah cantik kababomm! Itu belum tengok blog2 yang telah beliau edit, super duper cantik tau.. Korang boleh contact Sheda di SINI

Sebenarnya, sebelum deno serius dengan artwork dan jadi full time doodler, deno juga seperti Sheda Ucu.. Banyak juga blog yang telah deno design, cuma sekarang komitmen deno pada art.. Sheda Ucu juga berkongsi ilmunya dengan deno tentang design :) Thanks Sheda!


Blogger Sheda Ucu sebaya sahaja dengan deno, cuma deno yang bersaiz hobbit sebab kesan steroid yang deno ambil sejak mengidap Lupus.. sabar je la kan ^^

First time deno bertemu beliau ketika di blogger event juga pada tahun lepas, iaitu SBB 2015. Masa tu tak banyak dapat kami bualkan coz ada aktiviti khas untuk semua blogger.. Deno tak dapat join, tahu sahajalah condition Dayang Deno kan.. itu pun selepas event terus demam sebab cuaca panas.. uhuk2...

Anyway, deno happy dapat jumpa Sheda Ucu di SBB 2016 event, dapat pula duduk semeja dengan Sheda Ucu.. fuhh best^^

Terima kasih Sheda wefie besama deno.. Inshaa Allah, semoga kita bertemu lagi :)



Reading Time: