Dayang Deno: Sketch
Showing posts with label Sketch. Show all posts
Showing posts with label Sketch. Show all posts

29.9.15

Spontan Sketch
September 29, 20151 Comments


Spontan je... Seminggu dua ni rajin sangat sketch guna tab samsung ni, guna jari pun rasa okey.. Cuma comot sikit la sebab tak pakai pen. Quick sketch for Uncle Gedek :)

Harap uncle suka :)



Reading Time:

31.12.14

Drawing Pen
December 31, 2014 3 Comments

Ada beberapa kawan yang bertanya

Pen jenis apa yang deno guna untuk doodle and drawing.. Haaa pen jenis kat atas ni haaa *gambar. Ada saiz2 berlainan.. Macam deno, deno ada saiz from 0.1 - 0.7 .. Biasa ada kat mana2 stationary shop. 0.05 pun ada .. Deno ada satu tapi brand lain^^

Biasa yang paling deno suka dan paling best pen yang 0.1 tu.. Halus sangat, seronok bila nak buat shadow or lukis benda yang kecik2.. Then untuk sketch bangunan ke.. Yang lain2 saiz tu depends \atas apa kita nak lukis :)


Everyone can doodle ~~

Reading Time:

22.12.14

Okey
December 22, 2014 7 Comments
drawing pen 0.1 and 0.2

Yeay!

Alhamdulillah rasa okey sket sekarang... Feeling much better than hari2 sebelum ni.. Demam dah hilang , my joint pain pun dah kurang.. Sebelum ni baru jalan2 pun sakit, kekadang dah macam robot .. Hihiii... Hari ni bleh tahan ^^

Bila la musim ujan ni, mula la kesakitan kesendian datang.. Fuhh dulu pernah SLE meng"attack" sendi.. Haaa amik ko dayang sebulan seksa, tak bleh nak jalan.. pegang pensil pun sakit.. Ingat lagi, masa nak naik tangga ke kelas, kawan2 la tolong.. Last2 extend satu sem.. huhuuu

Sekarang tak macam dulu dah.. Kalau datang joint pain still bleh jalan... Cuma sakit2 je la sket.. Ini Mr. Joint pain memang nak kena debik sebab sakit ini terlebih waktu pagi, nak bangun and nak duduk.. Sakit sesangat especially my sendi lutut... Dah macam orang tua nengoknya.. Bhahahahaa... !^^ Tapi sekarang dah kurang.. Esok lusa bleh la ni lumba lari ngan anak2 buah sebelum diaorang balik SD .. hihiii 


**thanks kawan2 yang doakan dayangdeno .. nah catch my flying kiss untuk korang :)

Reading Time:

12.12.14

Keep Drawing
December 12, 2014 12 Comments

This is my art yang terhasil secara spontan semalam... Act I have no idea who he is.. But for sure he is only da watak in my imagination.. Even deno tak berkawan baik dengan warna2 ni... or lebih tepat tak pandai guna warna. Apa lagi nak buat ton2 warna, i fail! 

But I try... I always remember what Azmil **doodlerfriend told me.. **draw with passion and heart*.. Even korang hanya suka lukis orang lidi, that orang lidi pun art jugak and its priceless.. So, just keep drawing ! :D


my insta : dayangdeno


Reading Time:

11.12.14

Rasmi
December 11, 2014 5 Comments

Last few days  deno ada share kan,,, About my buku seronot (sketchbook) ni.. Heeee... Akhirnya semalam sebelum tidur, Dayang Deno merasmikan my buku seronot dengan jayanyaaa...

Hehehh kat cover je dulu.. Dalam tu kosong lagi.. Duk fikir jugak nak mula lukis apa.. Sekarang rajin sangat melukis, kekadang pegi hosp pun bawak.. Heeee.. ^^


**dah rasmi dahhh :D

Reading Time:

10.12.14

Doodle @ The Bee, Publika
December 10, 2014 16 Comments
Nak mula cerita pun senyum je ni.. Hehehhh

Sebelum ni, Dayang Deno pernah mention dalam entri Studio Of the Apes kan... "takpe berangan dulu, mana tahu jadi kenyataan?" ...and my mulut memang masin coz it was like *a dream come true* bila dapat join doodle event last week [ 30 November 2014 ] !! **senyum sampai ke telingaaaa :)

Kebetulan waktu tu, deno kat KL... And Azmil tell me that ada doodle event @ The Bee, Publika. My abah  bagi 'greenlight', my sister pulak free malam tu.. Apa lagi kan, it's time for doodle..!^^ Act I'm soooo nervous !!!

Deno lewat sket coz tak jumpa cari tempat.. Masuk Publika pusing2 jap naik atas, jap turun, jap naik jap turun.. Last2 Azmil call.. Kikiki itu la lama sangat cari The Bee.. Azmil terpaksa datang kat deno.. Ngeeee sori Mil susahkan awak^^ First time jumpa Azmil... My feeling:- oh maiiii dapat jumpa my idol!!! *nak lompat bintang tapi berjaya control...miahahahaaa :p

Okey this is it!!! Ramai da members of @KLSketchNation..  Gulp! Awkward coz this is my very first time doodle with orang-orang hebat! See .. da only little girl .. errr ~ ~


Erkk... Lemah lutut wehhh dikelilingi orang-orang hebat ni!! Masa tu kan, my tangan pun gigil2 nak doodle, i'm feeling like plankton.. Rasa kerdil sangat with this guys.. Huhuu.. Deno jeling kiri, kanan, depan semua awesome! Masa tu rasa blank and i can't bilivit! **Betul ke dayangdeno ngan orang2 hebat ni?? Sobsss

Deno dah macam kanak-kanak ribena tetiba ada kat situ. I meet some of doodler/ sketcher yang familiar tapi lupa nama.. Yang deno ingat hanya Azmil and Hazizy.. Hihik^^ Act kan, ramai member @KlSketchNation kat event ni.. and I thought bangFaz **boss @DoodleMalaysia ada sekali, tapi takde.. Huhuuu maybe next time kite jumpa ya bangFaz :D

Dayang Deno memang nervous tahap cipan dah, cipan pun tak pernah macam ni kot.. But as usual buat cool je.. Hahahh! 

harap2 aura hebat diaorang melekat kat deno.. kikikiii :p

mana tak gigil tangan.. my sifu kat sebelah je.... ^^

What I noticed about da doodle on canvas ni, once kita dah mula doodle/ sketch kan.. Kita susah nak stop and rasa nak buat je.. Tak sedar pun sekejap je dah penuh ngan doodle and kita akan cari2 part yang kosong untuk doodle lagi... Best sangat-sangat!

Doodle is fun!!! :D


awesome kan?? berdarah mata nengok artwok orang2 hebat ni.. huhuuu

crdt pic : @KLsketchnation  
**dah macam abang ajar  adik melukis gayanya Azmil and DayangDeno..  ha3!! :p




doodle part bawah pulak .. heee deno and my new friend: alicia

See Azmil and his style on doodling! This is rare Mil..!! *thumbs up* Hurmm tengok banyak kali macam mermaid pun ada.. Hahahhh ^^


Act deno ada je kat depan Mil tapi entah macam mana lupa nak snap his pic.. Maybe sebab terpukau dengan style Mil!  I'm just watching him.. ahaks ;p

Fuhhh memang best!! Bila dah penuh kat my part, tercari-cari tempat lain pulak nak doodle.. Heeee.. And da best part when Azmil give me some advice and tips about da stroke!! That's priceless! Even tak dapat borak lama-lama, tetap seronok! Tu baruu tips from Azmil, belum da boss bang Faz.. Ngeeee... Ini orang sangat osem! ^^


Awesome!

Thanks Mil for this awesome artwork! Sobss.. T_T

Speechless.. Memang best tau, seronok sangat2! You guys amazing, having so much fun doodling! Alhamdulillah.. Deno dapat juga peluang jumpa and join doodling with this amazing people! Love your art soo much guys.. I'll never forget this nice experience!!

Till we meet again.. In syaa Allah :')


**Thank-you soo much @KLSkecthNation and @DoodleMalaysia (。♥‿♥。) 


Reading Time:

9.12.14

Buku Seronot
December 09, 20141 Comments

Semenjak dua menjak ni banyak lukis je.. 
Dah jadi macam addicted pulak lukis-lukis ni...
My sketchbook pun nak abes dah.... 

Kebetulan my friend Sis Lydia cakap ada sketchbook yang lebih murah kat JB.. So apa lagi kan sepantas kilat pesan ngan Sis Lydia.. Sekejap je, semalam dah sampai... Happy!! *lompat sampai ke bintang! Kertasnya best! Sama je macam my sketchbook sebelum ni...

Dah boleh mula conteng sketchbook baru a.k.a buku seronot ni!! Cuma belum ada idea nak rasmi... Heeeee...^^ Thanks Sis Lydia and Snori! :D

**this buku seronot memang seronot!

Reading Time:
Di Luar Kebiasaan
December 09, 2014 6 Comments
Try and error .....
Kita main cuba-cuba
Kita main belasah je buat

Hari ni deno cuba sketch lain daripada yang lain
Sketching di luar kebiasaan Dayang Deno
Act deno nak cuba perkara baru :)


Boleh tahan amik masa sketch bangunan KTM ni.. Newbie macam deno mesti la lama kan.. hihiii... Mula tu tak confident, tapi fikir balik.. I should try! Tengok sekali macam bangunan KTM, tengok banyak kali macam bangunan lama.. Haunted kot.. Bhahahaha :p

Deno minat cuma tak pandai nak sketch sangat.. Sikit2 bleh laa.. Fuhh if you see ig @KlSketchNation kan.. Gerammm.. Awesome giler! Deno zero, no basic. I need more ilmu from da master and sifu2 sketch ni.. Hohohoo... Happy coz they're soo nice, soo friendly! And ada jugak dapat ilmu from my friend @ #doodlemalaysia. They're awesome! :)


**sketch is fun ! :D


Reading Time:

28.11.14

Culture
November 28, 2014 6 Comments
Day 2

Word of the day : Culture

Banyak kan boleh buat dengan perkataan "Culture" :) Macam-macam tadi member kat DoodleMalaysia buat dengan perkataan "Culture". Semua kreatif! Memang seronok artwork kawan2 yang kreatif.. Kalau yang otai tu.. Fuhh berdarah mata tengok.. Cantik sangat..! ^^

Dayang Deno punya : AgriCULTURE ^^


Actually tak sangka pun bila siap jadi macam ni.. Deno jarang lukis macam ni, biasanya art yang simple je..  Tapi kali ni hasilnya memang lain, sesuatu yang baru. Di luar keselesaan deno... Hihiiii..^^ Bagus jugak kan, cuba yang baru :)


**agak2 esok theme apa pula ya^^


Reading Time:

31.10.14

Mr. Kura-Kura
October 31, 2014 2 Comments

Drawing kat atas terhasil siang tadi..
Sempena birthday salah seorang rakan doodler **Alex Lim

Mesti hairan kan kenapa ada kura-kura?
Sebenarnya ia berkait dengan kartun story Alex
Tentang Happy Boy, kucing dan kura-kura
Tapi deno berjaya selamatkan Mr. Kura-Kura... hihiiii
Selamatkan Mr. Kura Kura melaui drawing jugak..
Deno sambung story tu melalui drawing deno
Memang comel short story dari Alex ;)


Reading Time:

26.10.14

Quick Sketch
October 26, 2014 5 Comments

Semalam punya sketch

Selalu guna artline kan.. Sekali sekala guna pensil pulak^^


Reading Time:

22.10.14

Belum Sampai Separuh
October 22, 2014 5 Comments

Sketch book ni tebal..

Ini Go Plam Book.. Eco-friendly ...Kertasnya tak putih macam sketch book biasa. Best je doodle atas kertas buku ni.. Tebal kan? Deno sengaja beli tebal ....

Senang. No need beli banyak kali, plus tak la hilang artwork kita kan, duk je dalam satu buku... Ermm, banyak lagi ni, nampak tu separuh pun belum sampai.. hehe :p

Maybe deno akan bukak tempahan untuk doodle art, ramai yang nak... Doodle art yang boleh letak nama korang tuuu..Tapi belum tahu lagi bila ... Heeee..^^

 Insya Allah nanti eh :)


Reading Time: