Showing posts with label Sketch Book. Show all posts

Saya Dan Si Dia


Siapa si dia? My sketch book!!^^ Kami rapat.. Pergi mana-mana mesti bawa si dia, ke shopping mall, ke hospital, or hangout dengan my sister mesti ada sekali ngan sketch book. It's more like.... addicted... Dapat conteng sikit pun takpe... hehe

Even deno sesorang, mesti bawa sekali sketch book. Orang lain dating ngan bopren.. Deno dating ngan sketch book... haha! Santai kat mana-mana cafe, keluarkan sketch book... minum hot chocolate or cappuccino, bersama roti bakar, sambil melukis, ohhh it's perfect! Heaven sangat dapat berehat  dengan melukis dan santai....


Itulah, saya dan "si dia"... :)



New Sketch Book

New sketch book! This book from my friend^^ Kitaorang pernah jumpa kat doodle event @ The Bee last year. Ramai budak2 KLSN kat situ act... Thank you #manlee for this book! Hepiii... Then ada pulak logo KL Sketch Nation kat situ. Feeling kononnya jadi macam budak2 architecture, boleh buat urban sketch even realitinya saya hanyalah graduan course accounting... haha..  But serius urban sketch ni seronok, deno dah pernah sketch bangunan KTM . Klik >> SINI nak tengok ^^ hehehh


Sketch book ni deno guna just untuk sketch mana2 tempat deno pergi. So, sekarang pegi mana2 deno akan bawak buku ni and drawing pen 0.1. Oh ya, semalam deno baru tahu ada orang dah siap sketch dalam buku ni.. Siapa?? Orangnya ialah my nephew Adam Khaleef!! Aaaaa geram sebab tak sempat  deno rasmi buku ni, budak tecik dah conteng.. Nasib baik satu page je.. Lahaii bila dia jumpa tak tau la, tengok2 dah ada... Sabau je la..... 


*nanti deno share pic cover sketchbook ni yang deno dah siap doodle ^^

Sketch Book One

A video posted by Dayang Deno (@dayangdeno) on   

sketchbook1 
status : done :)


Rasmi


Last few days  deno ada share kan,,, About my buku seronot (sketchbook) ni.. Heeee... Akhirnya semalam sebelum tidur, Dayang Deno merasmikan my buku seronot dengan jayanyaaa...

Hehehh kat cover je dulu.. Dalam tu kosong lagi.. Duk fikir jugak nak mula lukis apa.. Sekarang rajin sangat melukis, kekadang pegi hosp pun bawak.. Heeee.. ^^


**dah rasmi dahhh :D

Buku Seronot


Semenjak dua menjak ni banyak lukis je.. 
Dah jadi macam addicted pulak lukis-lukis ni...
My sketchbook pun nak abes dah.... 

Kebetulan my friend Sis Lydia cakap ada sketchbook yang lebih murah kat JB.. So apa lagi kan sepantas kilat pesan ngan Sis Lydia.. Sekejap je, semalam dah sampai... Happy!! *lompat sampai ke bintang! Kertasnya best! Sama je macam my sketchbook sebelum ni...

Dah boleh mula conteng sketchbook baru a.k.a buku seronot ni!! Cuma belum ada idea nak rasmi... Heeeee...^^ Thanks Sis Lydia and Snori! :D

**this buku seronot memang seronot!

Dah Lebih Separuh


Sebelum ni rasa macam lama je nak habis buku ni
Tak silap deno beli sketch book ni bulan Mei baru2 ni
Sekejap je dah lebih separuh muka surat deno sketch
Itu pun sebab ada lukis ada tak sebab banyak hal lain
Kalau konsisten dah lama khatam my sketchbook ni.. hahah
Tapi banyak guna artline je la.. Kaler ada cuma sikit sangat
Tak sabar nak habiskan ...!^^

Hurmm.. Masalah sketchbook macam ni ialah hanya ada di MPH and POPULAR bookstore
Next two weeks nak pegi KL, apa lagi kan, nanti kite borong sketchbook and artline!

Muahahaha *gelak kejam :p


Belum Sampai Separuh


Sketch book ni tebal..

Ini Go Plam Book.. Eco-friendly ...Kertasnya tak putih macam sketch book biasa. Best je doodle atas kertas buku ni.. Tebal kan? Deno sengaja beli tebal ....

Senang. No need beli banyak kali, plus tak la hilang artwork kita kan, duk je dalam satu buku... Ermm, banyak lagi ni, nampak tu separuh pun belum sampai.. hehe :p

Maybe deno akan bukak tempahan untuk doodle art, ramai yang nak... Doodle art yang boleh letak nama korang tuuu..Tapi belum tahu lagi bila ... Heeee..^^

 Insya Allah nanti eh :)


Akhirnya Dapat Juga!


Semalam Closed Door Sales kat Popular. Shopping buku kaw-kaw punya.. ^^ Lepas pilih2 buku, haaaaa apa lagi artbook pulak! Akhirnya dapat jugak buku yang diidam-idamkan dari tahun lepas lagi....!Kat Terengganu takde buku ni.. Happy akhirnya dapat jugak, kesiankan deno.. Muhehehe... Datang sini baru dapat. Bolehlah lukis doodle puas-puas dalam buku ni.. ahaks^^


p/s : next week dah nak balik ganu^^