Dayang Deno: Sketch Book
Showing posts with label Sketch Book. Show all posts
Showing posts with label Sketch Book. Show all posts

18.8.15

Saya Dan Si Dia
August 18, 2015 4 Comments

Siapa si dia? My sketch book!!^^ Kami rapat.. Pergi mana-mana mesti bawa si dia, ke shopping mall, ke hospital, or hangout dengan my sister mesti ada sekali ngan sketch book. It's more like.... addicted... Dapat conteng sikit pun takpe... hehe.. Even deno sesorang, mesti bawa sekali sketch book. Orang lain dating ngan bopren.. Deno dating ngan sketch book. Santai kat mana-mana cafe, keluarkan sketch book... minum hot chocolate or cappuccino, bersama roti bakar, sambil melukis, ohhh it's perfect! Heaven sangat dapat berehat  dengan melukis dan santai....

Itulah, saya dan "si dia"... :)



Reading Time:

15.4.15

New Sketch Book
April 15, 20151 Comments
New sketch book! This book from my friend^^ Kitaorang pernah jumpa kat doodle event @ The Bee last year. Ramai budak2 KLSN kat situ act... Thank you #manlee for this book! Hepiii... Then ada pulak logo KL Sketch Nation kat situ. Feeling kononnya jadi macam budak2 architecture, boleh buat urban sketch even realitinya saya hanyalah graduan course accounting... haha..  But serius urban sketch ni seronok, deno dah pernah sketch bangunan KTM . Klik >> SINI nak tengok ^^ hehehh


Sketch book ni deno guna just untuk sketch mana2 tempat deno pergi. So, sekarang pegi mana2 deno akan bawak buku ni and drawing pen 0.1. Oh ya, semalam deno baru tahu ada orang dah siap sketch dalam buku ni.. Siapa?? Orangnya ialah my nephew Adam Khaleef!! Aaaaa geram sebab tak sempat  deno rasmi buku ni, budak tecik dah conteng.. Nasib baik satu page je.. Lahaii bila dia jumpa tak tau la, tengok2 dah ada... Sabau je la..... 


*nanti deno share pic cover sketchbook ni yang deno dah siap doodle ^^

Reading Time:

15.12.14

Sketch Book One

11.12.14

Rasmi
December 11, 2014 5 Comments

Last few days  deno ada share kan,,, About my buku seronot (sketchbook) ni.. Heeee... Akhirnya semalam sebelum tidur, Dayang Deno merasmikan my buku seronot dengan jayanyaaa...

Hehehh kat cover je dulu.. Dalam tu kosong lagi.. Duk fikir jugak nak mula lukis apa.. Sekarang rajin sangat melukis, kekadang pegi hosp pun bawak.. Heeee.. ^^


**dah rasmi dahhh :D

Reading Time:

9.12.14

Buku Seronot
December 09, 20141 Comments

Semenjak dua menjak ni banyak lukis je.. 
Dah jadi macam addicted pulak lukis-lukis ni...
My sketchbook pun nak abes dah.... 

Kebetulan my friend Sis Lydia cakap ada sketchbook yang lebih murah kat JB.. So apa lagi kan sepantas kilat pesan ngan Sis Lydia.. Sekejap je, semalam dah sampai... Happy!! *lompat sampai ke bintang! Kertasnya best! Sama je macam my sketchbook sebelum ni...

Dah boleh mula conteng sketchbook baru a.k.a buku seronot ni!! Cuma belum ada idea nak rasmi... Heeeee...^^ Thanks Sis Lydia and Snori! :D

**this buku seronot memang seronot!

Reading Time: