Dayang Deno: Sketch
Showing posts with label Sketch. Show all posts
Showing posts with label Sketch. Show all posts

29.9.15

Spontan Sketch
September 29, 20151 Comments


Spontan je... Seminggu dua ni rajin sangat sketch guna tab samsung ni, guna jari pun rasa okey.. Cuma comot sikit la sebab tak pakai pen. Quick sketch for Uncle Gedek :)

Harap uncle suka :)



Reading Time:

20.4.15

Dah Siap Doodle
April 20, 2015 15 Comments
Sebelum ni deno ada cerita kan.. Deno dapat sketchbook baru...

Sketch book tu plain je dia punya cover.. Just ada sticker Art Garage. So, tangan pun gatal je la nak conteng. Geram pulak tengok ruang-ruang kosong ni kan. Hehehe... Masa ni deno ngan abah kat cafe. Tunggu my mom, so sementara tunggu tu.. sempatlah deno conteng sikit.. Then cont kat umah^^



Haaaa dh siap!! Act deno plan nak buat penuh.. Then peyakit malasrim dah datang.. So... macam tu lah. Heee.. Kita settlekan dengan doodle dayangdeno and si plappy duk melukis..  done :p



Reading Time:

22.1.15

Sad?
January 22, 2015 9 Comments

Korang nampak apa dalam drawing kat atas.. Apa yang korang fikir bila lihat drawing ni? Seorang gadis yang terperangkap, kesian dia kan, tak dapat bergerak pun

Act deno lukis semalam. Subuh lagi... Masa tu my feeling bercampur-campur.. Sedih pun ada, geram pun ada.. macam-macam la sebab satu perkara tu.. Deno tak pernah pun kena macam tu... Amik sketch book, amik pen, terus lukis... I just folo the flow.. Siap2 macam tu hasilnya...

Betul la kan, kadang-kadang2 kan, emosi kita mempengaruhi apa yang kita lukis .....


Reading Time:

31.12.14

Drawing Pen
December 31, 2014 3 Comments

Ada beberapa kawan yang bertanya

Pen jenis apa yang deno guna untuk doodle and drawing.. Haaa pen jenis kat atas ni haaa *gambar. Ada saiz2 berlainan.. Macam deno, deno ada saiz from 0.1 - 0.7 .. Biasa ada kat mana2 stationary shop. 0.05 pun ada .. Deno ada satu tapi brand lain^^

Biasa yang paling deno suka dan paling best pen yang 0.1 tu.. Halus sangat, seronok bila nak buat shadow or lukis benda yang kecik2.. Then untuk sketch bangunan ke.. Yang lain2 saiz tu depends \atas apa kita nak lukis :)


Everyone can doodle ~~

Reading Time:

24.12.14

Tiba-Tiba Muka Orang
December 24, 2014 3 Comments

Spontan lagi..

Art yang terhasil semalam
Masa tu hujan lebat!
Sejukk! Otak pun freeze.. 
Lately kurang idea nak lukis
Semalam la ni.. Asalnya bunga
Tetiba dapat idea nak letak muka orang
As usual bab2 muka ni tak pandai sangat
Asal jadi, bleh la kan.. haha!



Reading Time: