Dayang Deno: Sketch
Showing posts with label Sketch. Show all posts
Showing posts with label Sketch. Show all posts

29.9.15

Spontan Sketch
September 29, 20151 Comments


Spontan je... Seminggu dua ni rajin sangat sketch guna tab samsung ni, guna jari pun rasa okey.. Cuma comot sikit la sebab tak pakai pen. Quick sketch for Uncle Gedek :)

Harap uncle suka :)



Reading Time:

31.12.14

Drawing Pen
December 31, 2014 3 Comments

Ada beberapa kawan yang bertanya

Pen jenis apa yang deno guna untuk doodle and drawing.. Haaa pen jenis kat atas ni haaa *gambar. Ada saiz2 berlainan.. Macam deno, deno ada saiz from 0.1 - 0.7 .. Biasa ada kat mana2 stationary shop. 0.05 pun ada .. Deno ada satu tapi brand lain^^

Biasa yang paling deno suka dan paling best pen yang 0.1 tu.. Halus sangat, seronok bila nak buat shadow or lukis benda yang kecik2.. Then untuk sketch bangunan ke.. Yang lain2 saiz tu depends \atas apa kita nak lukis :)


Everyone can doodle ~~

Reading Time:

22.12.14

Okey
December 22, 2014 7 Comments
drawing pen 0.1 and 0.2

Yeay!

Alhamdulillah rasa okey sket sekarang... Feeling much better than hari2 sebelum ni.. Demam dah hilang , my joint pain pun dah kurang.. Sebelum ni baru jalan2 pun sakit, kekadang dah macam robot .. Hihiii... Hari ni bleh tahan ^^

Bila la musim ujan ni, mula la kesakitan kesendian datang.. Fuhh dulu pernah SLE meng"attack" sendi.. Haaa amik ko dayang sebulan seksa, tak bleh nak jalan.. pegang pensil pun sakit.. Ingat lagi, masa nak naik tangga ke kelas, kawan2 la tolong.. Last2 extend satu sem.. huhuuu

Sekarang tak macam dulu dah.. Kalau datang joint pain still bleh jalan... Cuma sakit2 je la sket.. Ini Mr. Joint pain memang nak kena debik sebab sakit ini terlebih waktu pagi, nak bangun and nak duduk.. Sakit sesangat especially my sendi lutut... Dah macam orang tua nengoknya.. Bhahahahaa... !^^ Tapi sekarang dah kurang.. Esok lusa bleh la ni lumba lari ngan anak2 buah sebelum diaorang balik SD .. hihiii 


**thanks kawan2 yang doakan dayangdeno .. nah catch my flying kiss untuk korang :)

Reading Time:

12.12.14

Keep Drawing
December 12, 2014 12 Comments

This is my art yang terhasil secara spontan semalam... Act I have no idea who he is.. But for sure he is only da watak in my imagination.. Even deno tak berkawan baik dengan warna2 ni... or lebih tepat tak pandai guna warna. Apa lagi nak buat ton2 warna, i fail! 

But I try... I always remember what Azmil **doodlerfriend told me.. **draw with passion and heart*.. Even korang hanya suka lukis orang lidi, that orang lidi pun art jugak and its priceless.. So, just keep drawing ! :D


my insta : dayangdeno


Reading Time:

11.12.14

Rasmi
December 11, 2014 5 Comments

Last few days  deno ada share kan,,, About my buku seronot (sketchbook) ni.. Heeee... Akhirnya semalam sebelum tidur, Dayang Deno merasmikan my buku seronot dengan jayanyaaa...

Hehehh kat cover je dulu.. Dalam tu kosong lagi.. Duk fikir jugak nak mula lukis apa.. Sekarang rajin sangat melukis, kekadang pegi hosp pun bawak.. Heeee.. ^^


**dah rasmi dahhh :D

Reading Time: