Showing posts with label Street Art Kampung Cina. Show all posts

Doodle @ Street Art Kampung Cina, Terengganu

Serius! Impian jadi kenyataan!^^

Itulah yang deno rasa bila dapat message from Kak Nisa (kawan doodler) last month! Kak Nisa ajak deno melukis untuk Street Art Kampung Cina! Arghhh!!! Memang excited giler coz deno pernah berangan nak melukis di Kampung Cina.. heee :D

Paling excited bila Kak nisa bagitau pada deno, kawan doodler from Shah Alam pun ada datang untuk team melukis ni! He is Shaznihanis! For me, Shaz is sifu coz artwork dia yang awesome giler and dia dah biasa doodle on wall! Honestly deno memang tak expect langsung dapat jumpa Shaz dalam masa terdekat ni.. Biasa tengok artwork Shazni dalam ig je... Weee hepiiiiii **senyum sampai telinga!!

Act itu la my very first time jumpa Kak Nisa and Shaz... Nervous jugak weyy, I thought Shaz ni orangnya serius and garang.. Rupa-rupanya he'svery nice person! Sama juga Kak Nisa... Terus hilang nervous deno.. Hihik.. 

Kami mula melukis pada 16 Feb 2015 @ 10pm.. Deno first time, banyak tengok Shaz dulu.. Shaz rilex je sketch kat dinding tu.. Sifu kan.. Rasa kagum sangat! Malam first tu, kami just conteng2 sket je sebab dah lewat.. *And .... Shaz memang saya tak boleh lupa kisah awak malam tu, kalau ingat mesti tersenyum and gelak sesorang! Adoiii ........ hihiiii

Second day, awal pagi dah bersiap. Semangat! Kami breakfast sama-sama and mula lukis jam 9am! Perghh act my knee got joint pain.. Biasa la kan Lupus patient and joint pain tak dapat dipisahkan.. huuu... Memang my knee punya sendi sakit bila nak bangun and duduk tapi buat tak layan je. Nanti tak jadi kerja!




Mula-mula memang rasa awkward sangat nak lukis. Sebelum ni kat canvas and sketchbook je kan... Tapi kali ni doodle kat dinding. Then, team kami dapat pulak dinding yang tak smooth. Sobss.. Mencabar betul! Deno lukis part detail, dengan line halus, brush halus, dengan dinding macam tu.. Uhuk2 geramm...

Kami berkampung kat situ dari awal pagi hingga lewat malam !! Just stop untuk makan and solat je.. Penat tapi semangat.. Hehehe...... 


credit pic : Shaz

Seronok dapat belajar perkara baru bila lukis kat dinding  ni.. Belajar sabar pun sama.. Seronok coz Kak Nisa and Shaz yang super best tau, plus Shaz ni kelakar juga orangnya.. Adoiii ada satu part sampaikan deno tak dapat nak lukis sebab asyik gelak! Hihiiii memang seronok sangat! :D

Bila dah agak lama dengan brush and dinding ni kan.. Deno jadi serasi, makin lama makin rasa selesa.. Cuma terpaksa bertabah dengan dinding ni. Geram pun ada... Macam Shaz cakap, bertabah dinding la dayang.. haha!! Memang bertabah sangat!! Da best part bila deno dapat ilmu and tips from Shaz, that's priceless! Banyak kami berbual sewaktu melukis.. Serius seronok! :)




See!! sifu Shaz punya style... superman!
hihik ingat pulak sifu Azmil punya style last year

harap aura power Shaz melekat kat deno.. hahaha!!

Alhamdulillah.. Selepas 4 hari berkampung bersama-sama, bergumbira menconteng dinding, art kami siap dengan jayanya! Yay!! *lompat bintang! Kami siap conteng pada 19 Feb 2015 @ 6pm!  

Jom cuci mata artwork kami **Dayang Deno, Shazni and Kak Nisa :)



 




OUR TEAM !!!


Shazni . Dayang Deno . Kak Nisa

Best sangat dapat jumpa and melukis bersama Shaz + Kak Nisa. Both of you are amazing, having so much fun on doodling !!It's a very nice experience and memory for me..  Speechless, rasa macam tak percaya dapat doodle on wall bersama! Alhamdulillah :')

To Shaz and Kak Nisa, till we meet again.. In syaa Allah ... :')


#nerdless
#dayangdeno
#gulaguliart
#doodlemalaysia
#streetartganu
#kampungcinaganu