Showing posts with label Sup Tulang. Show all posts

Sup Tulang Best


Dinner di Restoran Sri Wangsa :)

Boleh dikatakan femes juga Restoran Seri Wangsa ni di  Kuala Terengganu. Kalau bulan Ramadhan penuh restoran ni, kita lambat je mesti tak sempat. Memang penuh! Abah deno suka juga makan kat Seri Wangsa ni sebab bila kita mintak nak pedas, memang pedas betul betul dia buat :)

Beberapa hari lepas kan, deno beli sup ayam untuk abah sebab abah demam. Masa order tu boleh pulak tokey kedai tanya... "abah demam ke..." Boleh pulak dia tahu abah tak sihat.. hihi^^

Ok, jom kita lawati blog Seri Wangsa Seafood :) --->> http://seriwangsaseafood.blogspot.com


p/s: alhamdulillah :)


No More


Selamat malam semua ..:)

hari ni ramai orang buat makan..
jiran pun ada buat makan... emmm ... ada gulai daging! :)


 
gulai daging terengganu (google)

emm... sedap sedap sedap! "pengsan!"
sangat ohsem sedapnya! nasib baik tak amik nasi tambah.. hehe..


ok, malam ni

abah tolong buat CAPD deno.. tenkiu abah!
dalam bilik pun macam terbau-bau je...
eh eh... tadi abanglong buat sup tulang!!! yeay!


makan besar betul deno hari ni...
banyak berasaskan daging... hehe...
ok, esok no more daging.. nanti result darah entah apa-apa yang keluar...

esok ada kenduri di rumah ayahngah... dugaan....

http://www.emocutez.com




p/s: esok petang kaklong n famili balik jb... lusa pagi deno masuk wad balik.... huh




Tukar Pulak..

Selamat malam semua :)

Haaa... tahu tak kenapa tajuk macam ni.. sebenarnya kan petang tadi plan nak buat mi rebus kan.. ingat tak tadi?

then tiba-tiba cadangan diubah.. ada cadangan lain.. hasil undian termasuk adam khaleef.. tak jadi mi rebus! "kempunan".. baru berangan mi rebus...

dan lauk berbuka hari ini ialah :


haaa... lauk utama SUP TULANG!!!!

sup tulang pun best jugak kan.. hihi..:)



p/s: nak sahur awal boleh tak? :p



Hari ini :)

            Deno masih buat kerja yang sama walaupun berhari-hari buat... Betul la cakap kak ct dulu, subjek ENT memang banyak kerja.. Dari pagi sampai la petang, mengadap kerja nie saja... Online just untuk cari bahan saja. Nie baru berpeluang ke blog... Hari nie pun deno tak tahu ma masak apa, ada kuih apa.. apa yang berlaku kat luar... Deno keluar bilik pukul 6.30 petang tadi dan tiba-tiba nampak ini!




(^_^)



Wahhhhhh! hari nie ada sup tulang!! Nasi goreng... ayam madu.... Banyak jugak makan tadi, siap tambah.. haha.. Makan banyak tapi badan macam tu jugak.. hari nie ma masak lebih coz semua da balik, koNa dan koBi punye la suka coz dapat makan masakan ma.. First time la coz sepanjang bulan puasa nie tak balik.. Lagipun makanan kat kl tak sama macam kat terengganu.. Lebih2 lagi kuih kat sini, memang original! 

Meriah pula berbuka ramai2 tadi... Cuma adam khaleef tak makan sama coz da makan awal2... Dia main je masa orang berbuka... hihihi... budak-budak... Tadi singgah ke blog ayuCandy.. Shopping sakan ayu ya... hehe.. Pastu pegi kat cikYuyue.. ada resepi blueberry muffin! Singgah kat ee ada pula resipi puding laici..  Jenguk kat kakDiana pun ada resepi tau, resepi kek lapis! Emmm... Semua sedap-sedap!

Alhamdulillah... Bila sampai ke blog kakLM, deno dapat berita baik tentang keadaan iffah yang telah sedar selepas terlibat kemalangan ngeri... Semoga iffah cepat sembuh..

~Psst2, pelbagai peristiwa hari ini...