Showing posts with label Susu Nephro. Show all posts

Kenyang Juga Rupanya.....


Selamat tengahari semua :)

Korang dah lunch? hari ni deno lain sikit..deno lunch tapi dengan susu...

ingat tak deno beritahu pasal susu NEPRO? susu yang dietition suruh minum tu.. haaa... deno lunch dengan susu tu la.... deno minum 100ml..  tak banyak tapi kenyang juga rupanya... susu ni macam air tin juga cuma susu ni pekat...

 

deno minum slow2.. ya la kan, susunya pekat, kalau minum macam tu je rasa mual... akhirnya habis juga 100ml tu... lepas minum memang rasa kenyang.. 

 

balance susu 150ml ++ tu deno nak minum malam nanti pula... jadi deno tutup dengan tisu dan letak dalam peti di bilik rawatan... 

korang boleh tak lunch dengan susu? 





p/s: terima kasih doc beri susu bagus ini pada deno dengan percuma :)





NEPRO


Selamat petang semua :)

tadi dietition datang
dr zaiha minta sebab deno kurus sangat.. duk hospital makin kurus :p

macam-macam soalan dia soal deno.. deno pun ada tanya dia macam-macam pasal makanan.. macam kurang zat deno ni..  tapi kan, deno rasa deno dah makan banyak.. 

last2, deno kena minum susu.. susu khas.. susu ni namanya NEPRO


 

susu ni pernah minum tapi dah stop..
kalau beli agak mahal.. tapi susu ni sangat bagus^^

sehari kena habiskan setin.. emm, takpe la.. sedap juga susu ni :)



p/s: susu NEPRO tinggi kalori ... kalori dalam badan deno tak cukup kot? hehe :p