Dayang Deno: Tempahan Doodle
Showing posts with label Tempahan Doodle. Show all posts
Showing posts with label Tempahan Doodle. Show all posts

14.12.15

Pizza?
December 14, 2015 4 Comments
Dah lama kan dayang deno tak share commission


Tempahan doodle hijab girl with pizza. Doodle for her business, its been awhile dayang deno tak lukis macam ni. Now DD focus more on doodle art. Korang boleh tengok contoh doodle art di SINI . But, deno still buat tempahan doodle kartun2 macam ni. Kalau ada nak buat tempahan, just contact deno ya

To Siti, thank you percayakan saya untuk buatkan doodle untuk awak :)

xxxxx

Contact :
Instagram : @dayangdeno
Fb : dayangdeno
Fb page : dayangdeno.com
Art page : Dayang Deno Art


P/s : Do not copy/grab/crop/edit my artwork. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation **Copyright Dayang Deno





Reading Time:

4.11.15

Artwork Aini Alias
November 04, 2015 2 Comments
My happy client, kak Aini :)

pic from kak Aini

Last month tiba-tiba dapat DM di instagram from kak Aini. Kak Aini inginkan flowers doodle art and kak Aini sertakan sekali ayat yang kak Aini ingin deno tulis. Alhamdulillah artwork siap, selamat sampai and kak Aini happy! :)

Terima kasih kak Aini percayakan Dayang untuk buatkan artwork akak :)


Jika berminat boleh hubungi Dayang Deno :

Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno
Email : pinky_deeno@yahoo.com



Reading Time:

20.8.15

My Huge Artwork
August 20, 2015 12 Comments
Sebelum ni, dayangdeno pernah update  mengenai artwork bersaiz besau gedabak tu kan. Inilah hasilnya sampai juling berpinau mataku.. Ini juga first time deno buat artwork besau gedabak atas canvas.

Gedabakrism betol.  Tenggelam tuan empunya nak conteng


Ambil masa seminggu nak siap, bertabah juga la. Part rambut sahaja pun susah. Canvas ni besar, deno pun tenggelam. Masa beli canvas pun, nasib baiklah my sis tolong bawakkan, nak harapkan deno ni memang tak mampu nak angkat seseorang canvas ni...   

Macam-macam style kot masa nak mula conteng. Kejap jadi spiderman, batman, superman. Part detail pun aduh, sabar jelah. Sebelum conteng and canvas still kosong, banyak kali bismillah nak buat tapi tak buat, nervous. Kena inum air dulu la, rilex dulu la sebab nervous punya pasal. Risau sangat sebab canvas mahal kan, bayangkan kalau tak jadi, pengsan! Tapi syukur siap juga.

Lega sangat-sangat alhamdulillah!


Instagram : dayangdeno
Art page : Dayang Deno Art
Fb page : dayangdeno.com



Reading Time:

7.5.15

Commission Doodle
May 07, 20150 Comments




COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

p/s: Please do not copy/grab/crop/edit my artwork. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation :)


Reading Time:

6.10.14

Dah Mula Balik Hari Ni
October 06, 2014 8 Comments

Raya di kl lain sangat.. Tengahari dah takde buat apa
So semalam jalan-jalan cari pasal ngan my sis and anak2 buah.. hehe
Orang ramai cuti kan, semalam deno pun cuti design

Hari ni dah mula balik design blog kakhusna.. 
Kat atas tu doodle kakhusna and family kat header
Sekarang tinggal nak colour je .. Weeee.....
Insya Allah boleh siap hari ni ^^

#dayangdenodesign
#dayangdenodoodle


Reading Time:

1.10.14

Chef Pula
October 01, 2014 11 Comments

Semenjak dua menjak ni..

Selalu dapat order yang lain daripada yang lain... Tak macam doodle biasa, sebelum ni kartun Naruto, then doodle berniqab and then yang terbaru customer nak doodle chef perempuan tapi gambar nak separuh je...

Kadang2 duk termenung lama fikir nak buat, tapi seronok jugak sebab pada masa yang sama boleh pelbagaikan jenis doodle kan.. Errmmm dah lama tak lukis kat my artbook, artline pun tak terusik sebab selalu lukis guna "tikus" je... Kesian.... Buku dianaktirikan.. haha :p

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

Reading Time:

30.9.14

Berniqab
September 30, 2014 6 Comments

Kali ni tempahan doodle berniqab pula^^

Doodle ni inspirasi daripada koleksi jubah-jubah dalam bisnes Busana Muslimah Kak Dila... Ada beberapa jubah yang kak Dila ingin deno lukis dalam bentuk doodle. Cantik jubahnya, bertemakan bendera Palestin .. Bukan jubah je, sarung lengan pun sama :)

Ada beberapa lagi doodle perlu disiapkan... Insyallah esok settle, then boleh sambung design blog :)

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno Art

Reading Time:

24.8.14

Glitter?
August 24, 2014 4 Comments

Let it go..
Let it go..

Ops! Itulah doodle inspirasi daripada Frozen, mula la sambil buat sambil nyanyi. Alkisah dua hari lepas  dapat tempahan daripada customer untuk dijadikan sticker semasa birthday anakandanya. Doodle ala-ala Elsa macam dalam citer Frozen tapi bertudung :)

Haaaa amik sekali dengan glitter uolls.. Sebenarnya tak la glitter sangat, boleh la kan...^^


p/s: sambung nyanyi.. can't hold it back anymore.. let it go.. let it go...

Reading Time:

30.6.14

Tempahan Doodle
June 30, 2014 3 Comments
DayangDeno doodles!!! ^_^

x x x x x x x x


DOODLES












OTHERS




**For more artwork, please click >> HERE <<


Contact :
FB Page : Blog DayangDeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com

p/s: Please Do not copy/grab/crop/edit my artwork.. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation :)


Reading Time:

6.6.14

Commission Doodle Neaz Collection
June 06, 2014 8 Comments

Tempahan daripada kak pulin!! Tudung Neaz Collection tapi dalam versi doodle! Haaa tak perlu nak hire model mahal-mahal, tempah je ngan dayangdeno.. hihihi :) Dayangdeno boleh buatkan doodle siap dengan tudung bercork lagi.... Apa lagi jom la tempah sekarang.. muehehe ^^

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook : Dayang Deno Art


p/s: dayangdeno doodle


Reading Time:

30.5.14

Doodle Dan Nasi Arab
May 30, 2014 9 Comments
Abang Firdhaus dan Kak Iffah, regular customer deno sampai la sekarang dan mereka antara customer yang sangat senang kita nak berbincang.. Satu lagi pasangan suami isteri ni sangat sangat sangat baik hati! :')

Alhamdulillah abang Firdhaus dan kak Iffah beri kepercayaan pada deno lagi untuk buatkan doodle.. Kali ini abang Firdhaus  nakkan doodle bersama nasi arab berserta ayam panggang^^

Satu kelainan sebab deno tak pernah dapat tempahan macam ni. Cabaran lukisan ni ialah nasi.. Yes nasi!! Berapa ratus klik deno pun tak tahu tapi yang pasti beras nasi arab tu deno buat satu-satu.. Memang mencabar..^^ Deno lukis ni tengah malam, sambil tu update kat facebook sampaikan ada kawan ingat deno makan nasi arab tengah malam-malam buta.. hihi.. Haaaa yer memang masak nasi arab, masak dalam "laptop".. :p


p/s: salam takziah buat blogger Mak Dara atas pemergian suami tercinta, Allahyarham Martias Mohd Ali...


xxxxx


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

Reading Time:

29.5.14

Doodle Berhijab Moden
May 29, 2014 12 Comments

Order daripada Owner Wafico Shawls... Siap dalam masa sehari je sebab owner nak sebelum hari jumaat.  Semalam siapkan doodle, hari ni siapkan logo.. Doodle ni deno guna untuk logo Wafico Shawls. Alhamdulillah dah approved ^^


p/s: jarang-jarang lukis doodle macam ni^^


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art

Reading Time:

25.5.14

Siap Jugak!
May 25, 2014 7 Comments

Tempahan ni dari last week..  Ada ke patut deno lupa! Memang betul betul betul lupa! Sepatutnya dah siap  awal tapi lupa terus! Lepas event Walk-a-Payung, then kat sini dengan anak-anak buah memang jadi lupa terus! Mujur la customer deno sorang ni faham.. Thanks awak!! Phewww lega sangat sebab yang ni dah siap boleh continue yang lain... ^_^


p/s: cabaran jugak nak lukis doodle dengan basikal.. huhu ^^


xxxxx


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art


Reading Time:

8.5.14

Dah Lama
May 08, 2014 11 Comments
Dah lama rasanya tak dapat tempahan doodle... 
Biasanya deno buatkan doodle untuk blog
Rezeki awal bulan Mei, dapat tempahan daripada adik Ain.
Doodle ni inspirasi daripada gambar adik Ain sendiri. :)
Thanks to Ain percayakan kak dayang untuk lukiskan doodle Ain :)


p/s: men"dodol" lagi :p


Reading Time:

28.3.14

Doodle Paling Banyak Dalam Satu Masa
March 28, 2014 7 Comments
Abang Firdhaus iaitu regular customer deno buat tempahan lagi.. Kali ini abang Firdhaus nak deno buat logo dan facebook cover. Deno buat seperti abang Firdhaus nak. Alhamdulillah abang Firdhaus suka :)

Tempahan ini ambil masa juga sebab banyak doodle yang dilukis! Inilah  tempahan doodle paling banyak deno lukis dalam satu-satu masa.... hihi^^ Ada 25 doodle dalam satu gambar!


klik gambar untuk saiz sebenar

Banyak kan? Sepatutnya dah siap awal tapi baru-baru ni tiba-tiba lappy "mati" sendiri masa deno duk syok2 lukis, tak sempat save.. Jadi terpaksa lukis semula... huhu... Ok doodle2 ni pakaiannya bertema hijau sebab ianya berkaitan Shaklee. Shaklee dan hijau tak dapat dipisahkan!^^

Terima kasih abang Firdhaus percayakan Dayang ^_^



p/s: phewww lega doodle2 ini dapat disiapkan :)


xxxxx



COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art

Reading Time:

11.2.14

Doodle With Whisk
February 11, 2014 5 Comments
Muslimah doodle with whisk

Order from Ernini... Ambil masa beberapa minit fikir nak gabungkan green and light red.. Then, secara spontan i got an idea! Itulah kelebihan suasana sunyi pada waktu malam bila buat kerja melukis dan design. Malam kan sejuk dan sunyi..... i love that! :) 


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Reading Time:

7.2.14

Doodle Illustration Noreen Han
February 07, 2014 19 Comments
Tempahan illustrasi doodle dah dibuka!!!

Sebelum ni macam tak berani nak ambil tempahan illustrasi ni, takut tak jadi... Deno tengok doodler lain semua buat cantik-cantik.. Deno pula masuk tahun ni baru 2 tahun dalam bidang ni =.=  Dalam 3 hari lepas, ada kawan tanya, so deno cuba.. Inilah hasilnya ~

Tak jadi 100% tapi bolehlah sikit-sikit.. Heeee :p




COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com



p/s: thanks kak noreen percayakan dayang :)


Reading Time:

5.2.14

Tempahan : Doodle Kanak-Kanak Muslim
February 05, 2014 8 Comments
Dah siap! Doodle mata simple ... Kak farah nak doodle muslim kanak-kanak yang cute! Doodle kanak-kanak sekolah rendah, alhamdulillah lulus daripada kak farah! ^_^

Kanak-kanak muslim yang berkopiah dan berserban :)


Bila tengok doodle ni, teringat pula bila anak-anak buah boboy pakai kopiah... Cute kan budak-budak pakai koiah :)


p/s: terima kasih kerana percaya dayangdeno^^


Reading Time:

12.1.14

Design Terbaru
January 12, 2014 7 Comments

Deno berazam nak improvekan lagi lukisan... Lukisan doodle di atas ialah doodle terbaru deno (semalam baru siap) dengan cara pakaian pun baru.. Rasanya tahun 2014 ni perlu buat lebih lagi.. Insyaallah harap dapat capai azam ini :)

*masih belum pandai buat mata doodle jadi shine bright like a diamond ~


p/s: banyak dugaan awal tahun ni.. 


Reading Time:

10.11.13

Tempahan : Doodle Family Untuk Hannan
November 10, 2013 9 Comments
Order daripada adik Hannan yang baru berusia 12 tahun.. Ini kali kedua hannan tempah dengan deno.. Thanks hannan sebab percaya akak ya^^

Okey, inilah hasil artwork semalam.. Dah siap!^^


Terima kasih:)

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Reading Time: