Showing posts with label Tempahan Doodle. Show all posts

Tempahan Kad Kahwin


Rakan SLE, Azizi akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi. Azizi membuat tempahan daripada dayangdeno untuk kad kahwin dan Azizi inginkan doodle.

Design ini siap dua minggu yang lalu, saya baru sahaja berkesempatan untuk update di blog tempahan daripada Azizi. Sebenarnya agak lama saya tak update tempahan artwork di blog kan.

Terima kasih Azizi percayakan dayang, semoga segala urusan perkahwinan Azizi dipermudahkan nanti ya... Amin :)


Contact :

FB blog page : dayangdeno.com
FB art page : Dayang Deno Art
Instagram : @dayangdeno


Pizza?

Dah lama kan dayang deno tak share commission


Tempahan doodle hijab girl with pizza. Doodle for her business, its been awhile dayang deno tak lukis macam ni. Now DD focus more on doodle art. Korang boleh tengok contoh doodle art di SINI . But, deno still buat tempahan doodle kartun2 macam ni. Kalau ada nak buat tempahan, just contact deno ya

To Siti, thank you percayakan saya untuk buatkan doodle untuk awak :)

xxxxx

Contact :
Instagram : @dayangdeno
Fb : dayangdeno
Fb page : dayangdeno.com
Art page : Dayang Deno Art


P/s : Do not copy/grab/crop/edit my artwork. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation **Copyright Dayang Deno





Artwork Aini Alias

My happy client, kak Aini :)

pic from kak Aini

Last month tiba-tiba dapat DM di instagram from kak Aini. Kak Aini inginkan flowers doodle art and kak Aini sertakan sekali ayat yang kak Aini ingin deno tulis. Alhamdulillah artwork siap, selamat sampai and kak Aini happy! :)

Terima kasih kak Aini percayakan Dayang untuk buatkan artwork akak :)


Jika berminat boleh hubungi Dayang Deno :

Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno
Email : pinky_deeno@yahoo.com



Artwork Fatihah

Yay artwork dah selamat sampai pada tuan dia :)


Artwork ni deno dapat tempahan daripada Fatihah. Artwork bersaiz A5, detailed flowers di dalam frame and fatihah nak deno tuliskan sekali namanya^^ Alhamdulillah Fatihah happy dan she love it!^^

Terima kasih Fatihah percayakan Dayang Deno untuk buatkan artwork Fatihah :)


Jika berminat boleh hubungi Dayang Deno :

Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


My Huge Artwork

Sebelum ni, dayangdeno ada beritahu mengenai artwork bersaiz besau gedabak tu kan.. Haaa nilah hasilnya sampai juling berpinau mataku.. Ini first time deno buat artwork besau gedabak on canvas... Biasa besau pun kat wall... heeee

Gedabakrism betol.. Tenggelam tuan empunya nak conteng


Ambil masa seminggu nak siap, bertabah juga la.. Part rambut sahaja pun susah. Canvas ni besar, deno pun tenggelam. Masa beli canvas pun, nasib baiklah my sis **kakna tolong bawakkan, nak harapkan deno ni, tak mampu nak angkat seseorang canvas ni...   

Macam-macam style kot masa nak mula conteng... jadi spiderman, batman, superman .. Nasib baik tak jadi catman je.. hehe... Part detail pun aduh, sabarrr... Sebelum conteng and canvas still kosong, banyak kali bismillah nak buat tapi tak buat, nervous. Hahahaha!! Sampai kena minum air dulu la, rilex dulu la nervous punya pasal... Risau sangat coz canvas pun mahal kan, bayangkan kalau tak jadi, pengsan! Tapi alhamdulillah siap juga....

Lega sangat-sangat. Thank you client percaya kat kite :)


Instagram : dayangdeno
Art page : Dayang Deno Art
Fb page : dayangdeno.com



Commission Artwork by Mr. Ryan


Doodle city plus doodle flowers and doodle monster^^ Order by Mr Ryan semasa deno melukis di Floria, Putrajaya last week. Alhamdulillah semalam baru siap. Deno di Floria hanya waktu weekend. So, sabtu ni deno akan serahkan pada pemiliknya.. Thank you Mr. Ryan for trusting me^^ Mr. Ryan tak mahu frame,  so nanti deno akan serahkan drawing sahaja. 

Deno ambil tempahan doodle art.. Korang nak dalam frame, taknak frame, on canvas, totebag, pencil case pun boleh. Just beritahu nak artwork macam mana.. Inshaa Allah deno cuba buat yang terbaik^^ Jika berminat,  korang boleh hubungi DayangDeno terus :)


DayangDeno :
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Fanpge : Blog DayangDeno
Instagram : @dayangdeno
Whatsapp : 0177944104


Commission Doodle





COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

p/s: Please do not copy/grab/crop/edit my artwork. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation :)


Dah Mula Balik Hari Ni


Raya di kl lain sangat.. Tengahari dah takde buat apa
So semalam jalan-jalan cari pasal ngan my sis and anak2 buah.. hehe
Orang ramai cuti kan, semalam deno pun cuti design

Hari ni dah mula balik design blog kakhusna.. 
Kat atas tu doodle kakhusna and family kat header
Sekarang tinggal nak colour je .. Weeee.....
Insya Allah boleh siap hari ni ^^

#dayangdenodesign
#dayangdenodoodle


Chef Pula


Semenjak dua menjak ni..

Selalu dapat order yang lain daripada yang lain... Tak macam doodle biasa, sebelum ni kartun Naruto, then doodle berniqab and then yang terbaru customer nak doodle chef perempuan tapi gambar nak separuh je...

Kadang2 duk termenung lama fikir nak buat, tapi seronok jugak sebab pada masa yang sama boleh pelbagaikan jenis doodle kan.. Errmmm dah lama tak lukis kat my artbook, artline pun tak terusik sebab selalu lukis guna "tikus" je... Kesian.... Buku dianaktirikan.. haha :p

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

Berniqab


Kali ni tempahan doodle berniqab pula^^

Doodle ni inspirasi daripada koleksi jubah-jubah dalam bisnes Busana Muslimah Kak Dila... Ada beberapa jubah yang kak Dila ingin deno lukis dalam bentuk doodle. Cantik jubahnya, bertemakan bendera Palestin .. Bukan jubah je, sarung lengan pun sama :)

Ada beberapa lagi doodle perlu disiapkan... Insyallah esok settle, then boleh sambung design blog :)

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook : Dayang Deno Art

Glitter?


Let it go..
Let it go..

Ops! Itulah doodle inspirasi daripada Frozen, mula la sambil buat sambil nyanyi. Alkisah dua hari lepas  dapat tempahan daripada customer untuk dijadikan sticker semasa birthday anakandanya. Doodle ala-ala Elsa macam dalam citer Frozen tapi bertudung :)

Haaaa amik sekali dengan glitter uolls.. Sebenarnya tak la glitter sangat, boleh la kan...^^


p/s: sambung nyanyi.. can't hold it back anymore.. let it go.. let it go...

Tempahan Doodle

DayangDeno doodles!!! ^_^

x x x x x x x x


DOODLES












OTHERS




**For more artwork, please click >> HERE <<


Contact :
FB Page : Blog DayangDeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com

p/s: Please Do not copy/grab/crop/edit my artwork.. Any action without permission is strictly prohibited. Thank you for your cooperation :)


Commission Doodle Neaz Collection


Tempahan daripada kak pulin!! Tudung Neaz Collection tapi dalam versi doodle! Haaa tak perlu nak hire model mahal-mahal, tempah je ngan dayangdeno.. hihihi :) Dayangdeno boleh buatkan doodle siap dengan tudung bercork lagi.... Apa lagi jom la tempah sekarang.. muehehe ^^

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook : Dayang Deno Art


p/s: dayangdeno doodle


Doodle Dan Nasi Arab

Abang Firdhaus dan Kak Iffah, regular customer deno sampai la sekarang dan mereka antara customer yang sangat senang kita nak berbincang.. Satu lagi pasangan suami isteri ni sangat sangat sangat baik hati! :')

Alhamdulillah abang Firdhaus dan kak Iffah beri kepercayaan pada deno lagi untuk buatkan doodle.. Kali ini abang Firdhaus  nakkan doodle bersama nasi arab berserta ayam panggang^^

Satu kelainan sebab deno tak pernah dapat tempahan macam ni. Cabaran lukisan ni ialah nasi.. Yes nasi!! Berapa ratus klik deno pun tak tahu tapi yang pasti beras nasi arab tu deno buat satu-satu.. Memang mencabar..^^ Deno lukis ni tengah malam, sambil tu update kat facebook sampaikan ada kawan ingat deno makan nasi arab tengah malam-malam buta.. hihi.. Haaaa yer memang masak nasi arab, masak dalam "laptop".. :p


p/s: salam takziah buat blogger Mak Dara atas pemergian suami tercinta, Allahyarham Martias Mohd Ali...


xxxxx


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Facebook Dayang Deno Art

Doodle Berhijab Moden


Order daripada Owner Wafico Shawls... Siap dalam masa sehari je sebab owner nak sebelum hari jumaat.  Semalam siapkan doodle, hari ni siapkan logo.. Doodle ni deno guna untuk logo Wafico Shawls. Alhamdulillah dah approved ^^


p/s: jarang-jarang lukis doodle macam ni^^


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art

Siap Jugak!


Tempahan ni dari last week..  Ada ke patut deno lupa! Memang betul betul betul lupa! Sepatutnya dah siap  awal tapi lupa terus! Lepas event Walk-a-Payung, then kat sini dengan anak-anak buah memang jadi lupa terus! Mujur la customer deno sorang ni faham.. Thanks awak!! Phewww lega sangat sebab yang ni dah siap boleh continue yang lain... ^_^


p/s: cabaran jugak nak lukis doodle dengan basikal.. huhu ^^


xxxxx


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art


Dah Lama

Dah lama rasanya tak dapat tempahan doodle... 
Biasanya deno buatkan doodle untuk blog
Rezeki awal bulan Mei, dapat tempahan daripada adik Ain.
Doodle ni inspirasi daripada gambar adik Ain sendiri. :)
Thanks to Ain percayakan kak dayang untuk lukiskan doodle Ain :)


p/s: men"dodol" lagi :p


Doodle Paling Banyak Dalam Satu Masa

Abang Firdhaus iaitu regular customer deno buat tempahan lagi.. Kali ini abang Firdhaus nak deno buat logo dan facebook cover. Deno buat seperti abang Firdhaus nak. Alhamdulillah abang Firdhaus suka :)

Tempahan ini ambil masa juga sebab banyak doodle yang dilukis! Inilah  tempahan doodle paling banyak deno lukis dalam satu-satu masa.... hihi^^ Ada 25 doodle dalam satu gambar!


klik gambar untuk saiz sebenar

Banyak kan? Sepatutnya dah siap awal tapi baru-baru ni tiba-tiba lappy "mati" sendiri masa deno duk syok2 lukis, tak sempat save.. Jadi terpaksa lukis semula... huhu... Ok doodle2 ni pakaiannya bertema hijau sebab ianya berkaitan Shaklee. Shaklee dan hijau tak dapat dipisahkan!^^

Terima kasih abang Firdhaus percayakan Dayang ^_^



p/s: phewww lega doodle2 ini dapat disiapkan :)


xxxxx



COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com
Instagram : @dayangdeno
Facebook Dayang Deno Art

Doodle With Whisk

Muslimah doodle with whisk

Order from Ernini... Ambil masa beberapa minit fikir nak gabungkan green and light red.. Then, secara spontan i got an idea! Itulah kelebihan suasana sunyi pada waktu malam bila buat kerja melukis dan design. Malam kan sejuk dan sunyi..... i love that! :) 


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Doodle Illustration Noreen Han

Tempahan illustrasi doodle dah dibuka!!!

Sebelum ni macam tak berani nak ambil tempahan illustrasi ni, takut tak jadi... Deno tengok doodler lain semua buat cantik-cantik.. Deno pula masuk tahun ni baru 2 tahun dalam bidang ni =.=  Dalam 3 hari lepas, ada kawan tanya, so deno cuba.. Inilah hasilnya ~

Tak jadi 100% tapi bolehlah sikit-sikit.. Heeee :p




COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com



p/s: thanks kak noreen percayakan dayang :)