Showing posts with label Terengganu. Show all posts

Kotok Cafe

Alkisah pada bulan April yang lalu...

Deno bersama geng melukis, ada projek melukis di sebuah cafe di Kuala Terengganu. Nama cafe tersebut ialah "Kotok" :) Kotok in Terengganu language means kotak! ALaa kotak tu, yang segi emapt tuuu.... Hehe... Cafe ini adalah sebuah kontena, dan kami ditugaskan menconteng "kotok" tersebut..

Team kami ialah akak Nisa, Dayang Deno dan Shaznihanis. Team sama semasa melukis untuk Street Art Kampung CIna, Kuala Terengganu pada bulan Febuari yang lalu :) Ini ialah pengalaman kedua deno doodle on wall, but kali ni wall kontena.. Agak mencabar juga sebab wall dia ada lekuk2 kan.. heeee :p

three of us.. macam biasa la, dayangdeno memang suka panjat2! hehe

Dayang Deno and akak Nisa bersama, Shazni pula seorang part depan. Doodle ni seronok tau, tak kira di mana-mana pun.. Once kita dah mula doodle tu, rasa macam tak boleh stop^^ Dah macam kanak-kanak main conteng-conteng, sambil conteng tu kami berbual-bual bertukar idea. Satu pengalaman baru juga coz wall kontena lain kan... :)






OUR TEAM! :)

Sempat wefie selepas siap ^^

Oh ya, deno baru dapat tahu KOTOK cafe telah dibuka pada orang ramai!!!

credit pic : KOTOK Cafe

KOTOK Cafe beralamat di Lorong Gemia, Jalan Kamarudin, 20400, Kuala Terengganu :) Ermm deno pun belum pergi bersantai di cafe baru ni, just doodle on wall bersama kak Nisa and Shazni.. Memang nak kena pergi ni makan2santai2... Bawa sketch book! Fuh best ni... Jangan lupa ya, serbu KOTOK Cafe! :)


#kotokcafe
#kontenacafe
#dayangdeno
#nerdlessart
#senikatanisa


Home Sweet Home

Deno dah berada di Terengganu, dah balik! Yeay! ^_^

-google-

Alhamdulillah selamat tiba petang tadi.. Deno percaya sesiapa sahaja bila balik ke rumah sendiri, balik ke tempat kita membesar... rasa happy dan seronok kan :)

Walaupun KL membangun pesat dengan bangunan pencakar langit, dengan segala kemodenan deno tetap rindu Terengganu.. Kalau di KL malam deno bertemankan bunyi kereta, motor, bising orang-orang muda merempit.. Bila di Terengganu sangat mengasyikkan buat kerja design bertemankan bunyi cengkerik, burung hantu ... Kadang-kadang bunyi geseran pokok-pokok ditiup angin... Bila musim hujan pulak ditemani dengan bunyi puan katak, encik kodok dan adik katak.. ahaks^^


p/s: my sis kak hanna mesej dia tak sihat, alahai kakna takkan deno baru balik dah rindu... hihihi.... semoga kakna cepat sembuh ya :)