Showing posts with label Tugu Negara. Show all posts

Jangan Tanya

Jangan tanya apa negara dah buat untuk kita.
Tanya diri kita apa kita buat untuk negara

Tugu Negara

Deno dan anak-anak buah ke Tugu Negara. Cuti sekolah Tahun Baru Cina kan, budak-budak ni nak pergi jalan-jalan. So, daripada duk main je kat taman, baik pergi tempat yang ada faedahnya kan.. Budak-budak ni belum pernah ke Tugu Negara, kemain excited diaorang dapat ke sana...

Amca, sampai kat sana dia la paling kuat menjerit nampak patung orang pegang bendera.. Dia juga yang berlari-lari dan sampai dulu, penat mengejarnya. Sampai je, terpaku dia kat depan tu.. Lama juga dia tercegat kat depan tu..



Ini first time diaorang ke Tugu Negara, deno pula kali kedua. Deno pun dah macam cikgu terangkan pada budak-budak ni tentang Tugu Negara.. hihihi.. Budak-budak ni, masa ni la nak bawa ke tempat macam ni. Biar dia menghargai  dan tahu pengorbanan pahlawan-pahlawan negara :)

Haaa.... Jangan tak tahu deno dengan mask pun nak tabik jugak.... hehehe... Dulu pernah buat kat sini semasa deno belum sakit, masa tu pergi dengan my parents. Wajib pakai mask, maklum je la tourist ramai, nanti sakit pulak.. Nampak ni, tabik dengan mask uollsss..... :p

macam selalu, cikcu simple sokmo :p

Dalam 6 petang kami beransur balik. Sebelum tu rehat makan aiskrim... Syok je makan aiskrim selepas penat berjalan .. :)


p/s: dah berapa kali korang ke Tugu Negara? deno dua kali plus yang ni ^_^