Showing posts with label Tun Mahathir. Show all posts

Welcome Back Tun!



The one and only Tun Dr Mahahir Mohamad

Ini adalah kali ke dua deno doodlekan gambar Tun. Sebelum ni deno pernah buat sempena birthday Tun. Korang boleh tengok kat sini --- > KLIK <

Doodle potrait Tun kali ini khas sempena Malaysia Baru! Selepas 61 tahun, pada 10 Mei 2018 negara Malaysia mencipta satu sejarah baru apabila Pilihan Raya Umum ke14 dimenangi oleh Parti Harapan dan Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri Malaysia buat kali ke dua! 

Kagum dengan Tun, di usia 92 tahun beliau masih menjalankan tanggungjawab demi negara. Tun... jika dilihatkan usianya, beliau boleh sahaja berehat tanpa memikirkan masalah negara di usia emasnya. Tapi beliau memilih untuk berjuang dan kembali demi bangsa, agama dan negara. Terharu rasanya....

Harapan deno dengan Malaysia Baru ini, semoga negara kita akan menjadi lebih baik, sentiasa dulindungi Allah, kekal aman dan sejahtera... Dan semoga Tun Dr Mahathir Mohamad sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa dirahmati Allah.. amin ya rabb.

Thank you and welcome back Tun! :')


xxxxx

Instagram : @dayangdenoart
FB Page (Art)   : Dayang Deno Art
FB Page (Blog) : dayangdeno.com


Tun Mahathir


Tun Mahathir.

The one and only Tun Mahathir Mohamad.

Sooo... Sebenarnya, flowers doodle potrait ni dah lama siap, deno siapkan pada bulan Julai (5 bulan yang lalu). Deno baru berkesempatan update kat  sini.. Masa tu hari ulang tahun Tun, tiba-tiba sahaja datang idea untuk flowers doodle potrait!

Deno doodle khas buat Tun Mahathir sempena hari ulang tahun beliau yang ke 92 tahun pada 10 Julai 2017 yang lalu....

Tun Mahathir, my idol.

Sejak kecil deno kagum dengan Tun.

Impian, semoga suatu hari akan ada rezeki untuk bertemu Tun. Deno ingin serahkan sendiri doodle artwork deno pada Tun... Inshaa Allah :)

x x x x x

Instagram doodle : @dayangdeno
Instagram komik  : @thedayunk
ART page : Dayang Deno Art