Showing posts with label Tutorial Buat Sticky Post Cara Baru. Show all posts

Tutorial : Cara Buat Sticky Post

Saja2 nak berkongsi... hihi^^ Mula2 blogger buat perubahan pening juga tau, macam2 deno cuba, last2 menjadi juga...

Ok, jom buat! :)

1. Login > Dashborad > New Post

2. Taip entri yang korang nak buat sticky post tu.. Dah siap taip? ok, sekarang publish!

3. Bila dah siap publish, korang edit balik. Then, korang ke Post setting > Schedule > Set Date and time tu... Korang set la sampai bila post tu nak melekat kat blog dan sampai pukul berapa, korang boleh edit.. contoh mcm kat bawah ni ~


Bila dah publish, post tu akan melekat sehingga tarikh dan masa yang korag dah setting.. Maksudnya bila korang buat entri baru pun, sticky post tu takkan berubah... :)

Deno tahu ramai dah pandai buat tapi nak buat juga tutor ni.. hihi^^



p/s: selamat mencuba :)