Showing posts with label Tutorial Letak Lagu Pada Blog. Show all posts

Tutorial : Letak Lagu Dalam Blog

Dapat request daripada rakan satu kelas semasa  di UiTM.. Putri :) Okey, lagu yang ni dah autoplay^^ Jadi tak perlu dah nak ubah apa, just tukar link lagu, warna dan saiz :)


1. Login > Dashboard > Layout > HTML/Javascript

2. Copy kod kat bawah ni dan pastkan dalam ruangan HTML/Javascript tu
<div style="text-align: left;"><br />
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=http://dc468.4shared.com/img/1384880697/8f55d94c/dlink__2Fdownload_2Ffo31RWu2_3Ftsid_3D20130527-24047-ef26f540/preview.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" />
</object><br /><div></div></div>

3. Then, korang boleh Save dan preview blog ya :)

NOTE:
Hijau : korang boleh adjust saiz korang nak
Merah : Korang boleh letak lagu yang korang nak.. deno cari di 4shared
Biru : korang boleh pilih warna..  klik SINI

Contoh deno punya macam kat bawah ni :


p/s: selamat mencuba :)