Dayang Deno: Tutorial Letak Lagu Pada Blog
Showing posts with label Tutorial Letak Lagu Pada Blog. Show all posts
Showing posts with label Tutorial Letak Lagu Pada Blog. Show all posts

6.9.13

Tutorial : Letak Lagu Dalam Blog
September 06, 2013 2 Comments
Dapat request daripada rakan satu kelas semasa  di UiTM.. Putri :) Okey, lagu yang ni dah autoplay^^ Jadi tak perlu dah nak ubah apa, just tukar link lagu, warna dan saiz :)


1. Login > Dashboard > Layout > HTML/Javascript

2. Copy kod kat bawah ni dan pastkan dalam ruangan HTML/Javascript tu
<div style="text-align: left;"><br />
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=http://dc468.4shared.com/img/1384880697/8f55d94c/dlink__2Fdownload_2Ffo31RWu2_3Ftsid_3D20130527-24047-ef26f540/preview.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" />
</object><br /><div></div></div>

3. Then, korang boleh Save dan preview blog ya :)

NOTE:
Hijau : korang boleh adjust saiz korang nak
Merah : Korang boleh letak lagu yang korang nak.. deno cari di 4shared
Biru : korang boleh pilih warna..  klik SINI

Contoh deno punya macam kat bawah ni :


p/s: selamat mencuba :)




Reading Time: