Showing posts with label Tutorial Scroll Box For Label. Show all posts

Tutorial : Scroll Box For Labels

Labels! Request form my besfriend...! Sori dear baru berkesempatan buat :)

Okey, jom mula! *jangan lupa klik gambar untuk lebih jelas ya 

1. Login > dashboard > layout > labes *korang edit apa yang patut.. then Save.

2. Ok, sekarang kita nak buat scroll box. 

3. Template > edit HTML

4. Korang Klik "Jump to widget". Cari perkataan Label dan korang klik. Ia akan terus ke Label tu...

5. Dah jumpa? sekarang klik expand tick yang kecik warna hitam tu... *lihat kotak merah

6. Dah jumpa? sekarang klik sekali lagi expand tick yang keluar satu lagi kat bawah.. .. then cari kod ini:
<div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>

7. Bila dah jumpa, sekarang korang gantikan kod pada step6 dengan kod ini:
 <div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:130px;'>
Jadi macam kat bawah ni......... ^^

*Warna merah pada kod baru tu korang boleh pilih height yang korang nak. Kemudian, preview template... Kalau ok dan menjadi, terus save template! :)

bila dah siap, labels akan jadi lebih ringkas macam ni ~


p/s: kalau ada apa2 tanya deno eh? ^^