Showing posts with label Tutorial Scroll Box Nama Peserta Giveaway Di Dalam Entri. Show all posts

Tutorial : Scroll Box Nama Peserta Giveaway / Segmen Di Dalam Entri

Mungkin terdapat blogger yang belum faham macam mana nak letak nama peserta giveaway dan segmen di dalam scrollbox. Jadi, deno nak kongsikan cara-cara nak buat scroll box untuk nama peserta giveaway / segmen di dalam entri^^ klik gambar untuk lebih jelas

1. Log In > Dashboard > New Post

2. Korang update nama peserta dahulu dalam entri macam biasa, sekali dengan link.. Contoh macam deno buat kat bawah ni :

3. Then, klik HTML terus jadi macam kat bawah ni

4. Korang paste kod scroll box ( klik tutorial scroll box kat SINI ) .. buat macam gambar di bawah ni *dalam kotak merah tu ialah kod scroll box

5. Dah siap, dah tukar kod warna, width, height... Kemudian korang boleh klik Compose, jadi macam scroll box nama peserta macam gambar di bawah ni :

6. Kalau dah jadi, boleh publish post! yeay! ^_^


p/s: korang boleh tengok contoh scroll box nama peserta giveaway yang deno buat dengan klik >>SINI<<